Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Învăţământ
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Poşta redacţiei
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
16600
De la 07 Ianuarie 2003
102000897

Eleva Dimureac s-a ales cu umilinţa, profesoara umilitoare cu tupeul imaculat

  • Ioan Rotundu
  • 11 April 2021, 20:04
În urma publicării articolului „Caz cutremurător de bullying la Liceul „Ştefan Luchian” din Ştefăneşti”, postat pe site, miercuri 7 aprilie a.c., comentatorii s-au împărţit între apărătorii şi acuzatorii profesoarei de sport Raluca Vaipan (foto), cea care a umilit în faţa colegilor pe Eleva Dimureac din clasa a IX-a la Liceul „Ştefan Luchian” din Ştefăneşti.
Este groaznic să constaţi cum foşti elevi, părinţi şi profesori au sărit în apărarea profesoarei, solidarizându-se cu aceasta, acuzând de vinovăţie eleva, fără să cunoască detaliile evenimentului consumat la una din orele de educaţie fizică ale profesoarei.
Mai mult., unii comentatori, fără a cunoaşte trecutul moral şi profesional al Ralucăi Vaipan, m-au acuzat că am scris în articol publicat doar minciuni li că profesoara este un model de cadru didactic demn de urmat şi de alţi colegi ai săi. Ferească-ne Dumnezeu de un asemenea model!
În primul rând, după ce-am postat articolul în jurul orei 21.00, Raluca Vaipan a postat acest comentariu: „Bună seara. Domnule Rotundu, vă solicit să-mi acordaţi dreptul la replică, deşi niciodată nu aţi făcut-o! Va mulţumesc și aştept cu interes!”
I-am răspuns că niciodată, în urma articolelor publicate despre activitatea sa şi a soţului săi, agentul de poliţie Ciprian Vaipan, n-a trimis la redacţie un drept la replică prin care să arate că aspectele publicate nu corespund adevărului, spunându-i că se pricepe doar la insinuări şi la minciuni.
Mi-a trimis un drept la replică abia a doua zi, seara, la ora 20.00, probabil apelând la cineva care să i-l formuleze. N-a negat că n-a avut un conflict cu eleva Elena Dimureac. A prezentat evenimentul consumat favorabil imaginii sale. N-a suflat niciun cuvânt despre faptul că această elevă este fiica lui Daniel Dimureac, până de curând sluga lor de casă şi care, nemaiacceptând statutul de slugă, este acum pedepsit, împreună cu soţia şi cei doi copii, de familia Vaipan.
Munteanu Ştefania a comentat astfel: „Posibil si profesorii uneori sa greseasca ,dar elevii din ziua de astazi nu mai au respect nici fata de parintii lor ,nu de profesori.Vinovati sunt cei care nu ii pot educa si sfideaza profesorii cu atitudinea lor.” Nu am întâlnit comentarii din partea acestei cititoare la zecile de articole publicate despre cum învăţători şi profesori au bătut elevii, i-au umilit în fel şi chip doar pentru a-şi acoperi incompetenţa profesională sesizată de elevii în cauză.
Daniel-Ionuț Țiblea, fost elev al profesoarei, s-a simţit dator să-i ia apărarea: „Tot ceea ce este scris în acest articol este, după părerea mea, efectiv o minciună , cunosc destul de bine aceasta profesoara și este o profesoara de nota 10, nu ar face niciodată așa ceva, dar tot ce s-a spus în acest articol este practic aberant și exagerat, cică: "umilita brutal", copii din ziua de azi sunt destul de dezvoltați pentru a înțelege unele chestii. Dar oricum, așa ceva nu s-a întâmplat cu siguranță!”
Bietul linguşitor a fost contrazis chiar de profesoara care a venit cu dreptul la replică. Au mai fost comentarii de acest gen, adică laudative, dar după ce am postat dreptul la replică, autorii şi-au şters comentariul postat.
Pragmatică, Rodica Munteanu a comentat scurt şi interogativ: „În 2021 ,în sistemul de învăţământ românesc există astfel de jivine?? Dacă eram părintele copilului dat, măturam strada cu zdreanţa respectiva!”
Închei cu comentariul lui Luchian Doru, un comentariu de vizionar care s-ar putea adeveri în curând: „Vă vine si vouă rândul Vaipanilor, mulţi s-au crezut regi şi au căzut, cât credeţi că o să vă mai suporte lumea?” Gură aurită pare să aibă comentatorul!
Joi, 9 aprilie, la Liceul „Ştefan Luchian” a avut loc o şedinţă a Consiliului de Administraţie în care s-a discutat „cazul Vaipan”.
De gura Ralucăi Vaipan, de teama răzbunării soţilor Vaipan, membrii CA n-au adoptat nicio măsură. Nu mă miră această atitudine a profesorilor de a acoperi faptele reprobabile ale colegilor pentru că făptuitorii sunt persoane tupeiste şi cu sprijin puternic în structurile puterii şi ale mediului politic.
Ce măsură putea propune directorul liceului, profesoara Elena Marineac, când ea a fost pusă în funcţie de PSD iar Raluca este consilier judeţean PSD? Aştept un răspuns oficial de la IŞJ şi de la Protecţia Copilului Botoşani, dacă au anchetat cazul şi ce au constatat. Sunt sigur că, ambele instituţii conduse de şefi numiţi de PSD, şefii o vor scoate vinovată eleva. Să dea Dumnezeu să nu am dreptate şi să mă aflu în situaţia de a-mi cere scuze!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Dragnea cere în instanţă eliberarea condiționată
Ministrul Educației propune extinderea anului școlar din septembrie 2022
revenirea la trimestre și vacanță de vară mai scurtă
Anglia se pregătește să se îmbete după aproape patru luni de carantină
Johnson a promis că va merge chiar el să bea o halbă de bere
Horoscopul săptămânii 12 – 18 aprilie 2021
Bancul săptămânii: Dilemă psihică
Catrenul săptămânii
Garda de Mediu Botoşani s-a dat bătută
Ioan Rotundu
Apar indicii rezonabile că probele de peşte au fost înlocuite
Ioan Rotundu
Director şcolar de valooare....0 (zero)
Hăitaş la vreme de noapte în uniformă de poliţist
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă