Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
23689
De la 07 Ianuarie 2003
76567306
Elevă în clasa a VI-a la Grupul Şcolar

A fost premiată la Festivalul de muzică uşoară „Ghiocelul de argint”

  • 29 March 2009, 23:00
Într-o comunitatea atât de săracă din punct de vedere cultural cum este cea a oraşului Flămânzi, reuşitele apar mai rar iar consistenţa lor are de suferit, lucru remarcat îndeosebi în ultimii 10-15 ani. Faptul că, periodic, apar totuşi voci tinere care, pe lângă talent, culeg şi aprecieri la scară naţională, bucură şi sugerează în acelaşi timp perspectiva unui viitor cultural mai bogat. În domeniul muzicii populare lucrurile sunt oarecum clare, formaţiile Asociaţiei Cultural Sportive “Trei Generaţii” rodându-se tot mai mult de la un spectacol la altul, căpătând experienţă şi personalitate.
Iată că şi dinspre sectorul atât de popular dar şi de dificil al muzicii pop – sau „uşoare” cum i se spunea pe vremuri – vin semnale puternice, dublate de elocvente promisiuni. Reuşitele din domeniu aparţin, în ultimul timp, tinerei interprete Adelina Ştefana Viciriuc, componentă a grupului “Vis de Artist” din Botoşani care, în curând, îşi va lansa cel de-al doilea CD.
Aprecierile culese la ultimele festivaluri de profil şi reacţiile pozitive ale specialiştilor ne îndreptăţesc să credem că localitatea va avea, în sfârşit, o tânără vedetă şi în acest sector văduvit de valori reale. Elevă în clasa a VI-a la Grupul Şcolar "Nicolae Bălcescu" Flămânzi, Adelina urmează, în paralel, Şcoala Populară de Artă Botoşani, în anul II la secţia de canto muzică uşoară şi în anul V la secţia de pian. Este, de asemenea, componentă a grupului “Vis de Artist” din Botoşani, coordonat de profesoara Cătălina Constantinovici, şi membră a Asociaţiei Cultural Sportive “Trei Generaţii” din Flămânzi, la spectacolele căreia a contribuit cu succes.
Cea mai mare realizare a sa pe linie de interpretare este recentul premiu „Orfeu”, obţinut la cea de-a treia ediţie a Festivalului concurs de muzică uşoară pentru copii şi tineret „Ghiocelul de argint”, desfăşurat în perioada 20-21 martie, la Cercul Militar din Bârlad. Organizat pe cinci categorii de vârstă, festivalul a beneficiat de participarea a 150 de interpreţi, adolescenţi şi copii talentaţi, veniţi din toată ţara pentru a se producă în faţa unui juriu select, din care n-au lipsit compozitori ca Marcel Iorga, Dumitru Jijie, Eugen Bertea sau specialişti precum Corneliu Moroşanu, şef de producţie muzicală la Radio Iaşi.
Preşedintele juriului celei de-a treia ediţii a Festivalului „Ghiocelul de argint” a fost popularul interpret Mihai Trăistariu. Participantă în festival la categoria 12-15 ani, Adelina Ştefana Viciriuc a încântat juriul, obţinând premiul special “Orfeu” pentru modul în care a cântat melodia “Asta e opinia mea”, a compozitorului Virgil Popescu, interpretată prima dată, în anul 1988, de Luminiţa Anghel.
La ora actuală, tânăra solistă se pregăteşte de zor, în afara orelor şcolare, bineînţeles, atât pentru spectacolul care va avea loc pe data de 5 aprilie, în sala Teatrului "Mihai Eminescu" din Botoşani, unde grupul „Vis de artist” îşi va lansa cel de-al doilea CD, cât şi pentru participarea, la sfârşitul lunii mai, la concursul internaţional de muzică uşoară de la Chişinău. (B.P.F.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Complot în jurul Adei Macovei
Ioan Rotundu
O femeie şi-a schimbat aspectul fizic pentru copiii săi
Comentariul comentariilor XLIX
(Ioan Rotundu)
Avalanşă de arderi necontrolate
PROGRAM TELE' M BOTOŞANI LUNI 30 martie
Dezinteres total pentru mecanică la SAM Vlădeni Deal
Undă verde pentru reabilitare a drumului european care străbate oraşul Flămânzi
Horoscop
Eee... ce vremuri!
Reproşul lui Iliescu către prostănacul Geoană
Ruga microbiştilor către Dumnezeu
Românul şi oul
„Arată că-ţi pasă, cumpără de-acasă!”
La Termica se stă cu netreaba în mână
Pe drumurile judeţene se face treabă ca în agricultură odinioară
Ţurcanu a pusa gând rău caselor de schimb valutar
Atac la persoana primarului Flutur
Salată de cartofi de sezon
Citeşte şi hotărăşte!
Proteze sunt pentru toţi pacienţii, dar numai pe… Internet
Vom plăti consultaţiile medicilor de familie?
Opt directori de spitale declaraţi incompetenţi funcţiei ocupată
Se va schimba modul de calcul al pensiilor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă