Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Religie
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
13143
De la 07 Ianuarie 2003
95289940

Elevii cer număr redus de discipline și un mai mare accent pe conținuturi diversificate și interconectate

  • 30 March 2018, 23:00
Consiliul Național al Elevilor cere, în cadrul unei întâlniri cu ministrul Educației, Valentin Popa, ca numărul de discipline să fie redus, iar accentul să fie pus pe conținuturi diversificate și interconectate. Elevii au subliniat astfel necesitatea elaborării unor planuri-cadru pentru învățământul preuniversitar care să fie centrate pe nevoile specifice ale fiecărui elev în parte, astfel încât să nu conducă la o uniformizare a elevilor și să asigure atractivitatea orelor.
Ministrul Educației Naționale, Valentin Popa, s-a întâlnit, vineri, cu o delegație a Consiliului Național al Elevilor, condusă de președintele acesteia, Ioana Băltărețu, întâlnire în cadrul căreia a fost dezbătută ”nevoia construirii planurilor-cadru pornind de la competențele-cheie, a schimbării ponderii între materiile opționale și cele aflate în trunchiul comun, precum și lărgirea ofertei de discipline opționale și asigurarea posibilității reale pentru elevi de a alege disciplinele opționale”, arată un comunicat de presă al Ministerului Educației.
Ministrul Valentin Popa a pus accent pe necesitatea ca discipline precum TIC, limbile străine sau educația fizică să se regăsească în trunchiul comun și chiar să li se aloce o pondere mai mare în privința numărului de ore.
”Reprezentanții Consiliului Național al Elevilor au subliniat că este necesar să se treacă la o abordare transdisciplinară, astfel încât informația primită de elev să fie cât mai cuprinzătoare, completă și să răspundă nevoilor acestuia de a înțelege cât mai bine mediul înconjurător, lumea și societatea în care trăiește. Astfel, în opinia acestora. numărul de discipline ar trebui redus, iar accentul s-ar pune pe conținuturi diversificate și interconectate”, arată comunicatul de presă.
De asemenea, ministrul Valentin Popa a reiterat importanța dialogului și a așezării la aceeași masă a tuturor actorilor implicați în procesul educațional: elevi, părinți, profesori.
Valentin Popa a precizat că reprezentantul Consiliului Național al Elevilor va fi invitat la toate discuțiile/dezbaterile pe care le vor avea membrii Consiliului Consultativ ce urmează să elaboreze o noua Lege a Educației Naționale, ”o lege sustenabilă, a viitorului”.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cioloș, despre noul său partid: ”De dreapta, de stânga - astea sunt cuvinte abstracte.
Vom participa la toate alegerile”
100 de ani de puţine bucurii şi multă durere
Ioan Rotundu
Dezastrul economic la societatea Nova Apaserv se adânceşte
Ioan Rotundu
Meleşcanu: În România se simte o prezenţă foarte solidă a spionajului rusesc
Horoscopul zilei de 31.03.2018
Bancul zilei: Automobilul minune românesc
Catrenul săptămânii
Vlad Bileţchi: „Moldova este diamantul naţiunii româneşti
Ioan Rotundu
„Vocea României” privind Centenarul Unirii auzită la Botoşani
Ioan Rotundu
Fașia Gaza, unele dintre cele mai sângeroase violențe din ultimele decenii:
12 palestinieni au fost uciși, peste 350 sunt răniți
Dinamica economiei: Târgul prodduselor tradiţionale
Daniel, managerul şef al VOR şi loviturile de imagine
Ioan Rotundu
Primarul Nechita, un mafiot PSD aflat la mare ananghie
Ioan Rotundu
Lumea lu Rotundu Centenarul Unirii II Vocea Romaniei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă