Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8086 lei
1 USD = 4.3072 lei


Număr accesări
Astăzi:
13462
De la 07 Ianuarie 2003
74762842
Elevii dansatori din Flămânzi,

Paşi uriaşi spre cooptarea în ansamblurile populare tradiţionale

  • 31 May 2010, 23:00
După o perioadă relativ frământată, caracterizată de dispute politice şi de reacţii pro şi contra la adresa noului aparat administrativ local, lucrurile par să se fi liniştit în oraşul Flămânzi. Lumea a început să vadă realitatea cu alţi ochi, lucrurile s-au orientat, încet, încet, pe făgaşul lor normal, iar în spatele vieţii sociale a început să se acorde tot mai multă atenţie unor sectoare neglijate ani şi ani de zile, precum cel cultural şi sportiv.
Rezultatele nu au întârziat să apară, echipa de fotbal “Flacăra Flămânzi” s-a angajat, parcă mai serios ca în alţi ani, în lupta pentru promovare în Liga a IV-a, sportivii de la Grupul Şcolar "Nicolae Bălcescu" Flămânzi s-au întors de la competiţiile judeţene cu punctaje superioare anilor precedenţi, iar echipa elevilor care a reprezentat localitatea pe linie de Protecţie Civilă a venit de la Ştefăneşti cu cel mai mare trofeu pus în joc. Sectorul cultural a fost reprezentat, la rândul său, cu brio, începând cu prestaţia fabuloasă a tinerei studente, deja cunoscuta solistă de muzică populară,Iustina Irimia, care a câştigat mai toate premiile puse în joc la festivalurile naţionale de profil, continuând apoi cu soliştii şi dansatorii Asociaţiei Cultural Sportive “
Trei Generaţii”, pregătiţi de consilierul cultural Mihai Atodiresei, care au realizat, numai în acest an, înregistrări radio şi TV şi au susţinut, cu mare succes, spectacole în ţară şi peste hotare (Republica Moldova).
La începutul lunii mai, echipa de dansuri bărbăteşti de la Grupul Şcolar "Nicolae Bălcescu" a obţinut premiul întâi la cea de-a VII-a ediţie a festivalului concurs „Dorule, floare de rouă” desfăşurat ca Casa de Cultură a Sindicatelor „Nicolae Iorga” Botoşani, la aceeaşi manifestare, solista Brânduşa Codreanu, obţinând o menţiune.
Atât interpreta cât şi dansatorii au fost coordonaţi de Roxana Găitan. Pentru ca sărbătoarea culturală locală să fie şi mai mare, în urmă cu mai puţin de două săptămâni, dansatorii Şcolii nr. 2 Flămânzi au „recidivat”, la rândul lor, la Zilele Şcolii nr. 8 „Elena Rareş” Botoşani. La fel ca şi în anii precedenţi, manifestarea, aflată la cea de-a şaptea ediţie, a organizat în ultima zi, pe 21 mai, un spectacol concurs de folclor la care s-au înscris, la două categorii de vârstă, I-IV şi V-VIII, echipe şcolare de dansuri din tot judeţul.
La grupa de studii V-VIII, la care au participat nu mai puţin de 25 de formaţii de dansatori, premiul întâi a fost obţinut de formaţia „Stejăreii”, de la Şcoala nr. 2 Flămânzi, care a ridicat efectiv sala în picioare, obţinând note maxime de la un juriu entuziast, cu o suită de patru dansuri tradiţionale din Flămânzi. Echipa dansatorilor locali a fost permanent animată şi încurajată de profesoara Olga Lupu, cea care s-a ocupat şi de înscrierea elevilor la concurs şi a asigurat toată logistica necesară participării.
Rezultatul obţinut este cu atât mai merituos cu cât, din juriu a făcut parte şi maestrul Mişu Fediuc, conducătorul celui mai prestigios ansamblu de dansuri populare din Botoşani, „Balada”, care a urmărit cu atenţie evoluţia talentaţilor elevi din Flămânzi în eventualitatea viitoarei recrutări a acestora în prestigioasa formaţie pe care o coordonează. (B.P.F.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Românul şi vara
Închirierea unei hidrobiciclete pentru jumătate de oră cam usucă buzunarul
Bani pentru profesorii botoşăneni
Trei pieţe volante în municipiul Botoşani
Economie drastică la Primăria Botoşani
18 persoane persecutate etnic au beneficiat de scutire de taxe
Felicitări noului primar de Răchiţi
Ovidiu Cernăuţeanu, Ovi, va fi premiat de primarul oraşului său natal
Botoşăneni ar putea scăpa de penalităţi la plata facturilor la încălzire
Aproape 3.000 de beneficiari urmează să semneze contracte de finanţare cu APDRP
Concurs de frumuseţe pentru copii „Degeţel şi Degeţica”
Prinşi comercializând ilegal ţigări de provenienţă Republica Moldova şi Ucraina
Cartel ALFA filiala Botoşani - Scrisoare deschisă către botoşăneni
Horoscop
Bancul zilei: Strategia doctorului
Bucătăria Jurnalul: Ciorbă de gulii
Salariile angajaţilor din companiile de stat nu vor fi reduse cu 25%
Silviu Prigoană a demisionat din PDL
Premierul Turciei, Tayyip Erdogan, acuză Israelul de terorism de stat
Netanyahu iîş anulează întâlnirea cu Obama
Cel mai mare salariu de la Ministerul Muncii este de 8.097 lei
un sofer a incasat net in aprilie peste 4.000 de lei
Ridicarea vizelor UE pentru ruşi va distruge Republica Moldova
Profesorii au ieşit la grevă, dar nu toţi şi mai mult în silă
Şi-a fost Ziua Mondială fără Tutun
Greviştii din Sănătate se simt nebăgaţi în seamă de autorităţi
Medicina şcolară se află pe calea dispariţiei
Medicina şcolară se află pe calea dispariţiei
Municipalitatea botoşăneană vrea să renunţe la firma de ridicat maşini
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă