Pe lângă cele 11 cabinete medicale şcolare care erau deja înfiinţate în unităţile de învăţământ din municipiul Botoşani şi cele două din municipiul Dorohoi au mai fost înfiinţate câteva astfel de cabinete şi în alte localităţi. Aceste cabinete şcolare s-au înfiinţat în Darabani, Pomârla, Bucecea, Vorona şi încă un cabinet la Dorohoi.
La Pomârla este şi grupul şcolar, centru de plasament, iar populaţia şcolară este numeroasă şi se pretează la o astfel de normare, susţine directorul adjunct al Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Botoşani, Doina Bucşă. Cabinetul şcolar de la Vorona va deservi şi elevii din localitatea Tudora. De asemenea, cabinete medicale şcolare mai au şi localităţile Săveni, Truşeşti, Ştefăneşti. Cu un cabinet medical şcolar s-a ales şi unitatea de învăţământ din localitatea Flămânzi. Acest cabinet medical va sta atât la dispoziţia elevilor din localitatea Flămânzi, cât şi a celor din localitatea Frumuşica.
În aceste cabinete medicale şcolare vor lucra cei din personalul nostru, care erau în teritoriul respectiv. S-a ţinut cont ca aceste cabinete să absoarbă personalul care era de redistribuit, a precizat directorul adjunct ASP, Doina Bucşă. Medicii care vor lucra în aceste cabinete medicale îşi vor oferi serviciile, Doina Bucşă precizând că acestea acoperă deocamdată în mare parte necesarul. Cabinetele medicale şcolare se pot înfiinţa doar dacă minim 600 de copii şi elevi vor beneficia de serviciile medicale oferite. Aceste noi cabinete vor începe să funcţioneze cu data de 1 octombrie. Dacă la capitolul cabinete medicale şcolare lucrurile stau ceva mai bine, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre cabinetele şcolare stomatologice. Potrivit directorului adjunct ASP, Doina Bucşă, aceste cabinete nu pot fi înfiinţate pentru că nu au dotarea necesară. Directorul adjunct ASP a apreciat faptul că personalul care va activa în cabinetele medicale şcolare au experienţă profesională. (Margareta NICHIFOR)