Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
21617
De la 07 Ianuarie 2003
104660367

Elsaco Botoşani prinsă că a f[cut înţelegeri anticoncurenţiale

  • Amenzi de aproape 800.000 de euro: Concurenta a amendat 11 companii active pe piata repartitoarelor pentru incalzire
  • 5 October 2017, 23:00
onsiliul Concurentei a sanctionat 11 companii cu amenzi in valoare totala de 3.673.681 lei (aprox. 798.626 euro) pentru incheierea unor intelegeri anticoncurentiale pe piata exploatarii repartitoarelor de costuri pentru incalzire, a anuntat joi autoritatea. Potrivit autoritatii, trei companii, respectiv ista Romania, Techem Energy Services si Elsaco Brunata s-ar fi inteles sa isi imparta piata, respectiv localitatile in care ofereau servicii de exploatare a repartitoarelor de costuri pentru incalzire, si au fixat tarifelor aferente acestor servicii. In acest fel, consumatorilor li s-a restrans posibilitatea de a alege furnizorul, platind, in acelasi timp, tarife mai mari pentru serviciile prestate de aceste companii.
La intelegerea de impartire a pietei nationale a serviciilor de exploatare a repartitoarelor de costuri pentru incalzire a participat, pentru o perioada limitata, de aproape 1 an, si compania S.C. Elsaco Electronic S.R.L.
In cadrul aceleiasi investigatii, Consiliul Concurentei a constatat existenta unei intelegeri, pentru fixarea tarifului aferent serviciului de exploatare a repartitoarelor, intre companiile S.C. Elsaco Brunata si S.C. Techem Energy Services S.R.L, pe de-o parte si sapte parteneri ai acestora, pe de alta parte (S.C. Heat Energy Services S.R.L., S.C. Cagero Instal S.R.L., S.C. Laguna Serv S.R.L, S.C. Ovila Com S.R.L., Regia Autonoma de Servicii Publice Ploiesti, Regia Autonoma de Gospodarire Comunala si Locativa Pascani si S.C. Electroval Sound S.R.L.).
Practic, S.C. Elsaco Brunata S.R.L. si S.C. Techem Energy Services S.R.L. au pus la dispozitia celor 7 parteneri software-ul de calcul al costului pentru incalzire si au stabilit totodata tariful pentru serviciul de citire si repartizare a costurilor pe care urmau sa il plateasca consumatorii. Astfel, stabilirea tarifelor a vizat eliminarea concurentei prin pret si cresterea tarifelor practicate in raport cu clientii finali. Companiile ista Romania si Elsaco Brunata au recunoscut participarea la intelegerea anticoncurentiala si au beneficiat de o reducere a amenzii de 15%
. Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Primul cyborg recunoscut oficial, la București. Ce poate face cu antena implantată în cap
Gorghiu: Am un gust amar cand vine vorba despre Dacian Ciolos.
Nu e tarziu sa devina un om politic implicat si sa intoarca serviciile PNL
Varujan Vosganian, deranjat de autoconsumul din Romania:
"Fiecare ou mancat de la gaina din curte vaduveste bugetul de cincizeci de bani!"
Care sunt explicatiile DNA dupa ce Directia a fost acuzata ca audiaza batrane de 90 de ani
si citeaza martorii prin intermediul copiilor lor minori
Albeşti: Natura ne aseamănă, educaȚia ne deosebeȘte
Bancul zilei: Vecinul grijuliu
Horoscopul zilei de 510.2017
Ionică Nechifor zugrăvit de sora mai mare şi cumnat
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă