Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
21796
De la 07 Ianuarie 2003
122907445

Elvădeanu priveşte duios la scaunul de prefect, rămas liber

  • 10 April 2008, 23:00
Subprefectul Mihai Elvădeanu ţine în momentul de faţă locul prefectului Gheorghe Sorescu, ce a anunţat recent încetarea raporturilor de muncă, de comun acord. „Mi-a dat ordin să îi ţin locul până ce vine de la Bucureşti. Ca să am forţă juridică să semnez documente în calitate de prefect nu aş putea decât dacă Guvernul dă o hotărâre în acest sens. Guvernul poate decide fie numirea unei persoane care să exercite cu caracter temporar funcţia de prefect până la organizarea unui concurs, fie să numească prin mobilitate unul din subprefecţi în funcţia de prefect”, a declarat Mihai Elvădeanu.
Acesta precizează că are grijă de problemele curente ale instituţiei, mai ales de cea a organizării alegerilor. Mai ales că există şi o Hotărâre de Guvern, 270/ 2008 care prevede că în condiţiile în care postul de prefect este vacant, unul din subprefecţi poate gestiona organizarea alegerilor. „Dacă Guvernul nu va da o hotărâre de numire temporară sau prin mobilitate îmi voi continua treaba fără să semnez acele acte pe care numai un prefect are dreptul legal să le aprobe. În această categorie intră titlurile de proprietate, HCJ, numirile şi demiterile din funcţie, ordinele prefectului care pot fi contestate în Instanţă dacă sunt semnate de o persoană necompetentă. Pot semna doar acte curente care sunt statele de salarii, petiţiile, ca să meargă treaba înainte”, specifică subprefectul Elvădeanu, ţinând să liniştească populaţia că lucrurile sunt sub control şi la Prefectură treaba merge înainte.

Cancelaria prefectului Sorescu pe picior de plecare
Subprefectul a menţionat totodată că automat cancelaria îl urmează pe prefect. Condiţie în care dacă prefectul Sorescu îşi încetează raportul de serviciu, odată cu el şi cancelariei îi expiră contractul. „O soluţie ar fi să demisioneze dumnealor pentru a evita un ordin. Sau prefectul poate da un ordin pentru eliberarea lor din funcţie. Dacă aş fi eu prefect aş păstra cancelaria actuală. Mi se pare o cancelarie bună”, susţine Elvădeanu.
Acesta precizează totuşi că după o pauză, membrii Cancelariei pot fi reangajaţi dacă prefectul care urmează pe funcţie îi va agrea. „Dacă ar fi după mine i-aş reangaja. Eu m-am obişnuit cu dumnealor că am lucrat împreună şi mi s-a părut o cancelarie eficientă”, a mai adăugat Mihai Elvădeanu. Cei care vor rămâne mai mult sau mai puţin timp pe tuşă sunt consilierii Florin Ţurcanu, Raluca Bălăşcău, George Ostafie, Sorin Clim şi Geanina Ciubotaru. (Eliza Sofian)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comunicat de presă eveniment
Comunicat de presă învăţământ
Comentariul comentariilor (XCIV)
(Ioan Rotundu)
Horoscop
Dorinţa poliţaiului
Nou director, noi reguli
Caravana locurilor de muncă
Se caută firme de consultanţă agricolă
Legalizarea documentelor de studii pentru romanii din Italia
Romanii ar putea avea cetăţenie spaniolă în 5 ani
Unde sunt templele memoriei noastre?
Performantele învăţământului românesc lăudate de presa canadiană
Serviciul secret al comuniştilor de la Chisinau atacă libertatea de exprimare
Scrisoare deschisă adresată preşedintelui României
Program TELE'M Botoşani, vineri, 11 aprilie
Acum sunt trei, dar va câştiga numai unul
Ioan Rotundu
Caravana „Cuza” vine în liceele din judeţ
Vor trebui să dea banii înapoi de la tichetele cadou
„Dorule, floare de rouă” la cea de-a şasea ediţie
Liceenii dorohoieni vor avea o sală nouă de sport
Buletinele de vot costă autorităţile aproape 300.000 lei
Pedeliştii acuză Guvernul că face lucruri trăsnite
Ochelari pentru copiii săraci
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog