Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9888
De la 07 Ianuarie 2003
122869955
Emil Boc:

Victor Ponta a fost prins cu mâţa in sac şi acum hoţul strigă hoţii

  • 7 January 2013, 23:00
Emil Boc afirma ca premierul Victor Ponta dezinformeaza atunci cand da vina pe Administratia Prezidentiala ca nu a putut modifica Codul Fiscal pentru a oferi administratiilor locale dreptul sa indexeze sau nu taxele si impozitele, in conditiile in care avea posibilitatea de a emite o ordonanta de urgenta, iar proiectul acestei OUG se afla chiar pe site-ul Ministerului de Finante din 21 decembrie 2012, dar nu a fost adoptat nici acum.
Emil Boc a afirmat ca Victor Ponta stia foarte bine ca poate reglementa acest lucru prin ordonanta de urgenta, pentru care nu avea nevoie de lege de abilitare, cum este cazul ordonantelor simple.
El a prezentat in acest sens proiectul de Ordonanta de Urgenta pentru modificarea art. 292 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, care poate fi citit aici, si in care se specifica faptul ca "Nivelurile pentru valorile impozabile, impozitele si taxele locale se pot indexa odata la 3 ani, prin hotarare a autoritatilor deliberative ale administratiei publice locale".
"Dovada faptului ca avea posibilitatea (sa modifice Codul Fiscal) si nu a vrut este actul normativ de pe Ministerul Finantelor", a argumentat acesta. "Victor Ponta dezinformeza si intr-o maniera pur diversionista incearca sa arunce vina in alta parte, incercand sa-si ascunda propria incompetenta. A fost prins cu mata in sac si acum hotul striga hotul", a afirmat Emil Boc, intr-o conferinta sustinuta la Cluj Napoca, oras unde este primar.
El a citat o declaratie a lui Victor Ponta din 21 decembrie, cand primul ministru anunta ca Guvernul da voie autoritatilor locale sa actualizeze taxele locale cu inflatia, insa nu le obliga sa faca acest lucru.
Ulterior, este adoptata Hotararea de Guvern 1309 din 27 decembrie, publicata in Monitorul Oficial o zi mai tarziu, prin care indexeaza in mod obligatoriu impozitele si taxele locale cu 16 %, "pentru toata lumea", a sustinut Emil Boc.
Tot atunci, a continuat fostul prim ministru PDL, Victor Ponta a promis ca va modifica Codul Fiscal pentru a permite autoritatilor locale sa decida nivelul taxelor si impozitelor locale.
Acum, Victor Ponta "scoate castanele din foc cu mana primariilor", a continuat Emil Boc, adaugand ca el l-a intrebat pe prim ministru de ce nu a adoptat o ordonanta de urgenta pentru modificarea Codului Fiscal iar acesta i-a raspuns de ce nu a adoptat o ordonanta simpla.
"Ordonantele sunt de doua feluri: de urgenta si simple. Pentru ordonante de urgenta nu ai nevoie de lege de abilitare, ci doar de decizia primului ministru", a precizat Emil Boc, adaugand ca acest lucru este cunoscut si de studentii de anul I. "Ii cer imperativ (premierului Victor Ponta) sa modifice Codul Fiscal si sa scoata administratiile locale din aceasta incertitudine in care ne aflam astazi", a continuat fostul prim ministru, precizand ca a suspendat in Cluj plata de catre cetateni a impozitelor si taxelor locale pentru a da timp guvernului sa adopte legislatia necesara.
"Diversiune, ipocrizie si incompetenta", a caracterizat Emil Boc declaratiile facute de Victor Ponta pe aceasta tema, adaugand: "In loc sa recunoasca, da dom'ne, am gresit, incearca cu diversiuni de genul administratia prezientiala nu a publicat legea de abilitare".
Guvernul a precizat luni ca Ordonanta de Urgenta care lasa la latitudinea autoritatilor locale indexarea taxelor si impozitelor va fi adoptata in cadrul sedintei din aceasta saptamana si a sustinut ca actul normativ nu a fost adoptat in sedinta de saptamana trecuta deoarece "presedintele Traian Basescu nu a promulgat legea privind abilitarea Guvernului de a emite Ordonante pe perioada vacantei parlamentare decat dupa desfasurarea sedintei de Guvern".
In plus, legea privind abilitarea Guvernului de a emite Ordonante pe perioada vacantei parlamentare intra in vigoare la 3 zile dupa data publicarii in Monitorul Oficial, a argumentat biroul de presa al executivului.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Mod de a vesti moartea
Gastronomie: Ciorbă de fasole cu ciolan (ardelenească)
Calamar gigant, filmat în premieră în habitatul său natural în Pacific
Şomajul din Germania şi operaţiile sale estetice
"A susține că România este un stat național, pur și simplu nu este adevărat”
Un tânăr susţine că este fiul nelegitim al lui Sergiu Nicolaescu
el cere în instanţă stabilirea paternităţii
Ofranda Monei Pivniceru pe altarul USL: spargerea CSM-ului în două
De Crăciun, Ponta şi-a fericit numiţii în Guvern cu locuinţe de serviciu
Râvneşte la sindromul prezidenţial american
Ioan Rotundu
Spitalul Judeţean nu mai are bani pentru tichetele de masă ale angajaţilor
IŞJ: Inspectori şcolari trimişi la catedră
CA de la Nova Apaserv a fost dat pe mâna unui pensionar
Termen dat învăţătorilor şi educatorilor pentru a urma studii superioare
Dorohoian pus pe tâlhării în judeţul Iaşi, prins de poliţişti
Demis pentru lipsă de activitate glorioasă
Botoşani: Fript cu zăpada, prefectul Macaleţi suflă şi-n lapoviţă
Una a promis primarul Portariuc, altele îi sunt faptele
reduceri de personal, în plină iarnă, la societăţile primăriei
Tânăr hăcuit cu cuţitele
Pentru Comariţa, semne bune anul are
A ajuns după gratii din cauza unui telefon mobil
Primarul Portariuc a cerut amendarea agenţilor economici
dar nu acoperă şi pagubele create prin incompetenţa sa
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog