Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Important
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
17012
De la 07 Ianuarie 2003
78392367
Emil Boc comentează decizia CCR:

N-am avut cele mai bune zile ale mandatului

  • dar nici să-mi dau demisia
  • 5 November 2010, 23:00
Primul-ministru Emil Boc a negat, vineri, faptul ca ar fi intentionat sa-si dea demisia dupa decizia de neconstitutionalitate privind legea educatiei nationale, el recunoscand insa ca aceste zile nu au fost cele mai bune ale mandatului sau, relateaza Agerpres.
"Nu am avut cele mai bune zile ale mandatului in perioada aceasta, dar nici chiar asa, sa vorbim de demisie", a declarat premierul, cu ocazia inspectarii stadiului lucrarilor de implementare a standardelor Schengen la Aeroportul Henri Coanda. El a precizat ca nu a constatat nici o vina interna in cadrul coalitiei de guvernare in cazul deciziei Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR), adaugand ca despre decizia Curtii ar spune foarte multe, insa numai in cartile pe care le scrie dupa ce nu va mai fi prim-ministru.
"Nu exista o vina interna in coalitie, pentru ca deciziile le-am luat impreuna cu buna credinta pentru a schimba sistemul educational din Romania. Decizia CCR este exterioara coalitiei si trebuie sa vedem motivatia acesteia pentru ca eu inca apreciez ca aceasta lege trebuie promovata cu maxima urgenta in perioada imediat urmatoare si sa nu depasim actuala sesiune parlamentara.
Asteptam, in acest moment, motivatia CCR si dupa aceea vom lua decizia potrivita pentru ca Legea educatiei nationale este extrem de importanta pentru ceea ce inseamna modernizarea invatamantului romanesc. Daca noi amanam adoptarea acestei legi, daca acceptam tergiversarea care s-a facut in parlament din luna mai fara sa se adopte aceasta lege, inseamna ca suntem complice la inghetarea actualei stari a invatamantului romanesc care este contrara intereselor parintilor, elevilor si corpului academic", a sus Boc.
Premierul e evitat sa caracterizeze decizia Curtii, insa a precizat ca ar avea mai multe de spus in cartile pe care le va scrie dupa ce nu va mai fi premier. "As spune foarte multe, dar o sa spun in cartile pe care le voi scrie dupa ce voi termina mandatul despre unele decizii ale CCR. Acum pot sa spun ca, in calitate de prim-ministru, am luat act de aceasta decizie a CCR, eu apreciez in continuare ca ceea ce a facut Guvernul a facut exact in concordanta cu textul Constitutiei, dar voi respecta decizia si dupa motivatia pe care o vom avea vom lua o solutie pentru promovarea in continuare a acestei legi in regim de urgenta", a mai spus premierul.
Plenul Curtii Constitutionale, cu majoritate de voturi, a constatat ca angajarea raspunderii Guvernului in fata Camerei Deputatilor si a Senatului, in temeiul art.114 alin.(1) din Constitutie, asupra proiectului legii educatiei nationale este neconstitutionala si a declansat un conflict juridic de natura constitutionala intre Executiv si Parlament, intrucat proiectul de lege se afla in proces de legiferare la Senat, in calitate de Camera decizionala.
Agenţia de presă HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Vorba cu dublu înţeles
Horoscop
Grazuităţi oferite de PSD
Deghizare incredibilă la bordul unui avion
s-a îmbarcat ca bătrân de 55 de ani, a coborât ca tânăr asiatic de 20 de ani
De ce Adrian Păunescu nu are nevoie de lacrimile noastre
Lege împotriva mâncării nesănătoase
primul oraş care interzice Happy Meal-ul
O groapă comună în care sunt îngropaţi peste 100 de evrei ucişi de Armata română
a fost descoperită lângă Iaşi
Prognozăm o creştere economica în 2011 de 1,5%
dar ea nu va fi suficientă ca oamenii să simtă o îmbunătăţire concretă
Va călca actuala conducere a României şi R. Moldova pe urmele lui Ribbentrop şi Molotov?
Băsescu a fost adus la putere de efectele regimului Iliescu-Nastase
ca procuror, Ponta nu a reuşit să prindă pe nimeni, nici măcar pe Traian Băsescu
Emil Boc discută în PDL gestul lui Mihail Hârdău privind Legea Educaţiei
Au postul de subprefect, n-au om
Grupul Şcolar „Dimitrie Negreanu” în campanie socială de sprijin pentru familiile aflate în dificultate
Ofertă de angajare în muncă
Vicele Ghiorghiţă promite la Botoşani un Revelion de vis
„Zilele filmului românesc” la Botoşani
Primăria Botoşani sprijină iniţiativa liberalului Ţurcanu
cu condiţia să nu facă stână pe Pietonalul Uniriir
Contracte noi cu Nova Apa Serv
Îi este ruşine că-i senator, dar nu demisionează
La Flămânzi, consilierii PSD şi PNL votează împotriva proiectelor de interes local
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă