Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Poşta redacţiei
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
14907
De la 07 Ianuarie 2003
87580414
Escrocherie camuflată de Dan Radu sub uniforma poliţistului de frontieră (II)

Dovada că Victor Mariniuc, şeful ITPF Iaşi, se află în cârdăşie cu liderii de sindicat

  • Zoe Zlata - Ioan Rotundu
  • 28 March 2021, 15:23
Vineri, săptămâna trecută, m-am deplasat din nou în satul Oroftiana pentru a sta de vorbă cu Gheorghe Palamariu. De această dată am avut noroc. Omul era acasă şi s-a arătat deschis dialogului. Cu ajutorul său şi al nevestei sale am reuşit să dezleg tărăşenia, adică escrocheria pusă la cale de către agentul de poliţie de frontieră Dan Radu, liderul de sindicat al SNPF – Filiala Botoşani (foto 1).
Menţionez că întreaga noastră discuţie a fost filmată cap coadă, fără a se ascunde vreo secvenţă. Din dialogul purtat, aşa cum se desprinde şi din filmuleţul de faţă, a rezultat că poliţistul n-a fost, oficial şi legal, chiriaşul lui Gheorghe Palamariu nicio secundă, Conform spuselor celor doi soţi, ei au vândut în cursul anului 2011 profesoarei Cătălina Ungureanu un imobil situat la o marginea satului Oroftiana. În momentul vânzării, tranzacţie efectuată în baza unei convenţii scrise şi nu a unui act notarial care s-a încheiat mai târziu, poliţistul trăia deja cu profesoare cu care, ulterior, avea să se căsătorească legal.
Poliţistul Dan Radu a decontat la instituţia ITPF Iaşi cheltuieli cu chiria în perioada martie 2012 – martie 2016, adică în aceeaşi perioadă în care locuia cu profesoara în imobilul cumpărat de la Palamariu.
Este limpede! Poliţistul s-a folosit de un contract fictiv de închiriere şi a încasat de la instituţie contravaloarea chiriei care, potrivit sursei noastre, s-a ridicat la suma de 19 mii lei.
Escrocheria pusă la cale de poliţist a fost descoperită în anul 2017 în urma unui control efectuat asupra activităţii ITPF Iaşi – Serviciul Resurse Umane. Controlul a stabilit ca valoarea chiriei încasată nelegal de către Dan Radu să fie recuperată de la acesta pentru un an de zile iar pentru alţi doi ani a fost stabilită răspundere în sarcina a doi poliţişti din cadrul serviciului care n-au luat măsuri de stopare a ilegalităţii imediat ce au descoperit-o.
Printre cei puşi să restituie instituţiei banii încasaţi nelegal de Dan Radu s-a aflat şi poliţista Coca Chiriac. Revoltată de faptul că Dan Radu a refuzat restituirea sumelor încasate nelegal pe parcursul unui an de zile, aşa cum a stabilit controlul, aceasta l-a chemat în judecată.

Procesul s-a judecat la Judecătoria Dorohoi, dosar nr. 3473/222/2017, iar prin Sentinţa civilă nr. 705/08.05.2018, Dan Radu a fost obligat la plata sumei imputată pe nedrept Cocăi Chiriac. Ciudat, dar pe portalul Judecătoriei Dorohoi datele referitoare la acest dosar au fost şterse.
Cu tupeul ce-l caracterizează, Dan Radu a declarat apel la Tribunalul Botoşani. Iată şi soluţia dată: „: „Respinge, ca nefondat, apelul declarat de Radu Cristian Dan împotriva sentinţei civile nr. 705/08.05.2018 a Judecătoriei Dorohoi, pe care o păstrează. Obligă apelantul că achite intimatei Chiriac Coca suma de 1110,14 lei, cheltuieli de judecată din apel. Cu recurs în termen de 30 de zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din 27 noiembrie 2018 Document: Hotarâre 909/2018 27.11.2018”
Se pare că Dan Radu s-a dat bătut, pentru că pe portalul Curţii de Apel Suceava nu am găsit judecat recursul, ceea ce înseamnă că n-a fost declarat.
Cel de-al doilea poliţist care a fost pus la plata sumelor încasate nelegal de Dan Radu n-am reuşit să-l descoperim pentru că, aşa cum am precizat, de pe portalul Judecătoriei Dorohoi datele au fost şterse (???).
Se poate observa uşor cum că poliţistul Dan Radu a înşelat instituţia la care lucrează şi a încasat nelegal sume de bani de la bugetul de stat. Corect ar fi fost ca în urma controlului care a descoperit escrocheria, comisarul şef Victor Mariniuc, şi el de loc din Dorohoi, să fi depus o plângere penală împotriva lui Dan Radu pentru că modul în care acesta a procedat este unul de natură infracţională. Numai că Mariniuc a depus eforturi disperate ca acest caz să nu ajungă la presă, dovadă că şi la solicitarea noastră de a ne furniza informaţiile legate de acest caz a invocat în mod aberant o prevedere legală de protecţie a datelor personale, făcându-se părtaş la infracţiunea comisă de poliţist.
Referitor la morala profesională şi civică a poliţistului Dan Radu, mai toţi cetăţenii din Oroftiana cu care am dialogat mi-au spus că este un om dificil, cotoros şi profitor. Din filmuleţ se poate lua act cum Gheorghe Palamariu a avut un conflict deschis cu Dan Radu care i-a venit la poartă pentru a-i soma fiica care venise de la Suceava să se supună unei verificări antidrog, ceea ce nu intra în competenţa sa profesională.
Acum avem explicaţia de ce Dan Radu şi ceilalţi lideri de sindicat din UTPF Iaşi au solicitat instanţei judecătoreşti să emită o ordonanţă preşedinţială prin care să mi se interzică dreptul de a mai publica informaţii despre activitatea acestora.
Mai constatăm faptul că şeful ITPF Iaşi, comisarul şef Victor Mariniuc, este în gaşcă cu liderii de sindicat ( foto 2 Zlate şi Dan Radu) cărora le acoperă, credincios şi conştiincios, lipsa de competenţă profesională şi mai ales implicaţiile în contrabanda cu ţigări şi crima transfrontalieră. Dar abuzurile unor poliţişti de frontieră nu se opresc aici, motiv pentru noi să ne continuăm investigaţiile.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Primăria Comunei Mihai Eminescu - Comunicat de presă
Horoscopul săptămânii 29 martie 4 aprilie 2021
Bancul săptămânii: Doar beat, nu şi prost
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Mileanca – comuna care refuză să iasă din întunericul socialismului
Ioan Rotundu
Adăşeni – comuna luată prizonieră de către verii socialişti Dresleucă
Ioan Rotundu
Cum a reuşit combinatorul poliţist infractor Gorgan să-l compromită pe col. Talpan
Ioan Rotundu
Cum şi-au făcut de râs uniforma Florin Zlate şi Dan Radu
Ioan Rotundu
Escrocherie camuflată de Dan Radu sub uniforma poliţistului de frontieră
Zoe Zlata - Ioan Rotundu
Preoţii să nu mai fie plătiţi de la bugetul statului
Gheorghe Sava
Liberalii, mai ticăloşi decât socialiştii
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă