Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Editorial
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
15013
De la 07 Ianuarie 2003
122875080

Este cel de care aveau nevoie

  • Ioan Rotundu
  • 27 September 2015, 23:00
După mofturile de rigoare şi aşteptarea de rugăminţi de la organizaţiile din teritoriu, în special de la cele din sudul ţării unde se consideră a fi fieful PSD-ului, actual preşedinte interimar Liviu Dragnea a anunţat că va candida la preşedinţia partidului pentru a deveni preşedinte legitim.
Modul în care Liviu Dragnea şi-a pregătit depunerea candidaturii seamănă izbitor de mult cu modul în care liderii comunişti îşi depuneau candidatura pentru a rămâne în fruntea partidului până când era dus la groapă, dacă nu cumva sacrificat chiar de ai săi din preajmă.
Robert Negoiţă, unul dintre marii baroni ai PSD şi primar de sector în Bucureşti ar fi dorit să fie preşedintele partidului arătând social-democraţilor că partidul nu mai poate merge înainte cu un premier trimis în judecată şi cu un preşedinte interimar deja condamnat în primă instanţă. Dar simţul de conservare al corupţilor din partid le-a dat alarma. Nu este momentul ca partidul să aibă un altfel de preşedinte decât tot unul corupt ca şi ei. Un astfel de preşedinte nu ar putea fi ţinut în frâu, somat să execute ordinile lor şi să-i apere de cerberii din DNA.
Se spune că însuşi Victor Ponta l-a chemat la ordin pe Negoiţă şi l-a sfătuit prieteneşte, nu înainte de a-i prezenta sinteza păcatelor faţă de lege, să-şi retragă candidatura. Disciplinat, Negoiţă a înţeles că nu i-a sosit momentul şi că trebuie să netezească drumul la preşedinţie pentru Liviu Dragnea ca nu cumva acesta să se împiedice de ceva neprevăzut.
Aşadar, la Congresul din octombrie, cel mai mare partid din România îşi va alege preşedintele în persoana unui emblematic simbol al corupţiei care macină ţara din mai 2012 încoace blocându-i investiţiile, oprind modernizarea statului şi dinamitând principiile statului de drept, limitând libertăţile democratice de la libera exprimare. Faptul că PSD-ul îşi va alege un preşedinte deja condamnat ne arată starea profundă de degradare morală existentă în partid.
Cum va mai putea PSD-ul să declare public că luptă împotriva corupţiei sau cum vor mai putea liderii săi să participe la întâlniri naţionale şi internaţionale cu teme pe lupta împotriva corupţiei când întreg partidul a devenit unul format doar din corupţi. Românii de rând nu realizează dar trăim vremuri dramatice. Iar marea tragedie va fi la anul când vom fi nevoiţi să alegem iarăşi răul cel mai mic care va fi la fel de mare ca şi cel de acum.
În ce-l priveşte pe Dragnea, după ce va fi ales preşedintele PSD va pleca la închisoare, locul pe care-l merita de mai mult timp.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Soluţia soţului
Horoscopul zilei de 28.09.2015
Reţeta zilei: Gem de struguri
Monştrii din Parlament
Ioan Rotundu
Lumea lu' Rotundu: Drumul confiscat
Un proiect de lege initiat de Liviu Dragnea prevede amenzi de pana la 60.000 de lei pentru "defaimare sociala"
Opulenta maxima: numele fostului ministru PSD Dan Ioan Popescu si al "baiatului destept din energie Bogdan Buzaianu",
gravate pe vitrina celui mai scump magazin din lume, aflat in Beverly Hills
Liviu Dragnea si-a anuntat candidatura la conducerea PSD
Miting PNL contra guvernului PSD si a lui Victor Ponta, marti in Parcul Izvor din Capitala
PSD introduce Legea Omertei
Ioan Rotundu
Botoşani: Cui i-au arătat pisica procurorii de la DNA Suceava?
Ioan Rotundu
Tv SOMAX nu poate fi ca pasărea Phoenix
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog