Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
100
De la 07 Ianuarie 2003
122885749

Este de părere ca elevii indisciplinaţi să nu mai înveţe carte

  • 15 February 2008, 23:00
Incidentele petrecute în ultima vreme în învăţământul naţional dar şi local îi creează o repulsie liderului botoşănean peremist, Dumitru Codreanu. Preşedintele formaţiunii atrage atenţia că de 18 ani încoace, în sistemul de învăţământ s-au aplicat tot felul de experimente asupra programei, logisticii şcolare, dar şi a salarizării profesorilor. Măsuri care nu întotdeauna au fost benefice sistemului.
Peremistul admite totuşi că au fost şi schimbări bune. În sensul că, faţă de anii trecuţi, acum condiţiile din învăţământ sunt extraordinare. „Nu mai este ca pe vremea mea, când am început clasa I într-o casă particulară. Într-o cameră în care învăţam patru serii de copii”, a declarat Dumitru Codreanu. Peremistul botoşănean se întreabă de ce în şcolile botoşănene nu există ordine şi disciplină, referindu-se la incidentul de zilele acestea când un elev a bătut o profesoară.
„Nu cred că un pic de duritate, respectiv faţă de copiii care ies din tipicul şcolii, nu poate fi aplicată. Chiar şi în opera lui Creangă era menţionat la un moment dat că pe timpul lui se mai apela şi la Calul lui Bălan pentru copiii obraznici”, a argumentat Codreanu. Din punctul său de vedere ar trebui introdusă o uniformă şcolară, un gardian la fiecare unitate de învăţământ şi un elev de serviciu. Mai mult, liderul peremist propune ca elevii care încalcă grav regulamentul să fie exmatriculaţi şi să nu mai aibă dreptul de a se înscrie la altă unitate şcolară.
La rândul său, deputatul peremist Ştefan Baban a apreciat că vinovaţi într-o oarecare măsură sunt şi părinţii care ar trebui să dea o mare atenţie referitor la educaţia copiilor în primii şapte ani şi să colaboreze mai strâns cu cadrele didactice. „Noi românii suntem nişte părinţi extremişti. Ori îi sufocăm cu dragoste pe copii, ori suntem total dezinteresaţi de soarta lor”, a concluzionat Ştefan Baban. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Ghiorghiţă îi consideră pe consilierii liberali reduşi mintal
Fostul lider PSD, Mihai Baltă râvnit de pedelişti
Cabinetele medicale din judeţ funcţionează pe baza calendarului de conformare
Primarii n-au ştiut cum să vândă cabinetele medicale
Spitalul Judeţean a primit acordul pentru secţia de neurochirurgie
AJOFM s-a modernizat privind undele declaraţii
Avem bani pe Mediu, dar nu ştim să-i atragem
“Liceenii” – actul de identitate al lui Ştefan Bănică Jr
Comunicat de presă
Primăria Botoşani vrea blocuri reabilitate termic
A primit dezlegare de la Câmpanu să se refuleze în simţăminte
811 copii au ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate
Horoscop
Program TELE’M Botoşani
Evaluare ţigănească
Ăsta are bani să cumpere!
Pensionarii nu vor terenuri de joacă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog