Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
23640
De la 07 Ianuarie 2003
122883707

Este, sau nu, corupt şeful Secţiei de Poliţie Rurală Hlipiceni?

  • Ioan Rotundu
  • 2 May 2022, 18:53
Răspunsul la această întrebare îl veţi descoperi şi singuri, dacă veţi citi integral textul acestei anchete despre un nou caz de corupţie din rândul poliţiştilor botoşăneni aflat în instrumentare la Biroul Intern de Control (BCI) din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani.
Mi-a luat ceva timp până să descâlcesc situaţia nou creată pe seama iazului Dracşani de către patronul Gheorghe Nistor. De la bun început îi informez pe cititori că modul în care Nistor a devenit proprietarul celui mai mare iaz din România, prin a desproprietări câteva sute de obşteni din comunele Suliţa, Lunca. Copălău şi Flămânzi prin falsificare de documente este un secret deţinut de Masoneria botoşăneană.
O grupare mafiotă formată din cele mai înalte funcţii la nivelul judeţului Botoşani, integral masonică, a fost cea care a decis ca Gheorghe Nistor să devină proprietarul iazului în detrimentul legal al Obşti Dracşani care era proprietară prin cumpărare de la un vechi boier.
Făcut proprietar peste iaz, Nistor se comportă cu cetăţenii din zonă şi proprietarii privaţi vecini iazului mai rău ca satrapii persani ai vremurilor antice. Despre conflictul dintre Nistor şi familia omului de afaceri Traian Popa am scris şi voi mai avea de scris pentru că acest conflict este chintesenţa dovezii despre cum funcţionează corupţia în interiorul IPJ Botoşani, mai ales de când această instituţie este condusă de către „maestrul de ceremonii”, comisarul şef Viorel Şerbănoiu. Mariana Popa., în calitate de administrator al SC Traian SRL Suliţa, cumpără de la numiţii Maria Ţâmpău şi Mihai Iacob mai multe parcele de teren care sunt vecine la limita de sud cu apa iazului patronat de Nistor, tranzacţie efectuată în anii 2007 şi 2008.
Pentru că Nistor îşi făcuse drum de patrulat în jurul iazului şi pe proprietatea SC Traian SRL, administratorul Mariana Popa a decis să-şi delimiteze proprietatea aşa cum figurează nea în actele OCPI Botoşani, Nistor şi-a pus haidamacii să distrugă împrejmuirea şi s-o reclame pe Mariana Popa că a închis abuziv un drum public care ar face legătura între localităţile Suliţa şi Băluşeni.
Primarul actual al comunei Suliţa, George Popescu (foto), ful controversatului om politic liberal Cornel Popescu, a dezamăgit majoritatea localnicilor care acum au realizat că, deşi corupt, fostul primar Costinel Ciubotariu, era mai bun ca actualul care pare a fi depăşit de problemele comunei.
Intrat în gaşca lui Nistor, primarul Popescu i-a refuzat Marianei Popa eliberarea actelor necesare intabulării proprietăţilor cumpărate, pe motiv că ele ar fi traversate de un drum public. Inventarea acestui drum nu l-a împiedicat pe primar să elibereze lui Nistor acte pentru a intabula o proprietate cumpărată în aceeaşi zonă.
Problema este tranşată de către o firmă specializată în hărţi cadastrale, respectiv S.C. Tera Survland Moldova SRL Botoşani care cu adresa nr. 136/2 iulie 2021 comunică SC Traian SRL că drumul de exploatare invocat se închide în parcela cadastrală 1108 cu categoria de folosinţă „fâneaţă”. Aşadar, nici vorbă de drum pe proprietatea societăţii Traian iar primarul Popescu şi consilierii local s-au ales cu o p0lângere penală din partea Marianei Popa pentru falsificare de hartă cadastrală şi refuz nelegal de eliberare de documente oficiale.
La dara de 8.10,2021 Mariana Popa, în calitatea sa de administrator al SC Traian SRL Suliţa, depune o reclamaţie la Postul de Poliţie Suliţa prin care Nistor este acuzat de încălcarea dreptului de proprietate. Această reclamaţie este urmată de o alta datată 12.10.2021 cu acelaşi subiect. Nistor a reclamat şi el societatea Traian că a închis un drum public.
Şeful de post din comună cercetează reclamaţia lui Nistor şi le dă dosite pe cele ale Marianei Popa. Mai mult, în ajutorul lui Nistor a sărit însuşi comisarul şef Iulian Buciuleac, şeful Secţiei de Poliţie Rurală Hlipiceni. Acesta, însoţit de alţi 4 poliţişti, s-a prezentat pe terenul lui Popa, când se monta gardul de grăniţuire, şi s-a comportat ca un vechil boieresc trimis de boier să facă ordine cu ţăranii recoltaţi.
Citez dintr-un document existent la Dosarul R/17220/2022 aflat în lucru la comisarul de poliţie Alexandru Ioniţă din cadrul Biroului de Control Intern al IPJ Botoşani:
„Comisarul şef Buciuleac, prin atitudinea sa fizică şi verbală a obstrucţionat montarea pe proprietatea mea a unui obstacol (gard provizoriu) care să împiedice accesul persoanelor străine, a autovehiculelor şi animalelor. Era foarte agitat, nervos, şi ţipa la soţul meu, care împreună cu doi salariaţi ai firmei procedau la montarea unui parapet.”
Poliţia nu are competenţe în materie de cadastru şi de grăniţuire, astfel de conflict6e fiind de competenţa instanţelor de judecată civile. Ce-a căutat atunci comisarul Buciuleac pe proprietatea familiei Popa? Cine l-a solicitat să intervină şi în ce scop? La „convins” Nistor să intervină? Sunt întrebări la care poate că va răspunde ancheta celor din cadrul BCI al IPJ Botoşani.
De precizat că ofiţerul Buciuleac s-a ales cu o plângere penală din partea Marianei Popa, plângere care face obiectul unu alt dosar. Citez din adresa nr. R/17.220 din 15.04.2022 a BCI din IPJ Botoşani trimisă Marianei Popa:
„Întrucât la data de 15.04.2022 aţi formulat plângere penală împotriva ofiţerului de poliţe din cadrul Secţiei nr.3 de Poliţie Rurală Hlipiceni pe care l-aţi reclamat pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, plângerea a fost înaintată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani în vederea analizării oportunităţii atribuirii numărului unic de dosar pentru infracţiunea mai sus menţionată, faptă prev. şi ped. de art.297 al.1 din Codul penal.”
Când balta are peşte, îi poţi sătura pe toţi cei de care ai nevoie!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul săptămânii: Asta…, da surpriză!
Horoscopul săptămânii 2 - 8.05.022
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Acţiune comună a DNA şi DIICOT la Poliţia de Frontieră Rădăuţi Prut
Ioian Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog