Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Sănătate
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Pamflet
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10631
De la 07 Ianuarie 2003
122870698
Europarlamentarul britanic Nigel Farage, în Parlamentul European:

România şi Bulgaria nici n-ar fi trebuit lăsate să intre în UE

  • 15 March 2013, 23:00
Europarlamentarul britanic Nigel Farage, liderul formatiunii nationaliste si eurosceptice UK Independence Party (UKIP), a lansat un atac dur la Romania si Bulgaria, intr-un discurs sustinut miercuri in Parlamentul European, la Strasbourg, afirmand ca cele doua tari, "chinuite de coruptie si crima organizata", nu ar fi trebuit sa li se permita aderarea la Uniunea Europeana. Farage i-a criticat pe politicienii europeni ca ignora problemele actuale ce se raspandesc in toate tarile si a estimat ca zona euro se va destrama, afirmand ca "apartenenta la Eurozona este complet incompatibila cu democratia statului national".
Apoi, el a condamnat acceptarea Romaniei si Bulgariei in UE, in conditiile in care cele doua tari "sunt chinuite de coruptie si crima organizata". "Trebuie sa admitem: nu ar trebui sa fim intr-o uniune politica cu Romania si Bulgaria", a spus el.
Declaratiile europarlamentarului britanic Nigel Farage:
- "Este multa negare in aceasta camera. De cand ne-am intalnit ultima oara, s-a produs un eveniment politic major si nimeni nu l-a mentionat. Italia a avut alegeri. Si 55% din electorat a votat pentru partidele eurosceptice, miscarea domnului (Beppe) Grillo a reusit intr-adevar sa obtina 26%, este destul de dificil, in politica europeana a acestor zile, sa spui cine sunt comedienii.
- Si ce e absolut evident este faptul ca apartenenta la zona euro este complet incompatibila cu democratia statului national. Puteti face ce doriti pentru a le lua puterile parlamentelor nationale, insa oamenii vor continua sa voteze; si exista un trend crescator in intreaga Europa, partidele eurosceptice vor deveni din ce in ce mai puternice.
- Si exista o negare totala cu privire la criza din zona euro. Ai crede, ascultand discursurile tuturor, ca s-a sfarsit. Domnul (Jose Manuel) Barroso vine cu un discurs de tehnocrat, in care totul este bine si frumos (...) - Nu infruntati consecintele faptelor dumneavoastra. Domnul (Guy) Verhofstadt vorbeste despre o generatie pierduta in Spania, domnul (Joseph) Daul vorbeste despre tineri care nu mai pot fi hraniti de familiile lor in Grecia. Toate acestea sunt adevarate, dar sunt cauzate de euro. Si asta nu reusiti sa admiteti. Zona euro a fost un dezastru economic total.
- Si alt lucru pe care nu intentionati sa-l infruntati... este starea economiei franceze si faptul ca Franta se distanteaza de la luna la luna de Germania. Deci chiar in inima proiectului european si al zonei euro exista un dezastru ce se apropie. Mi-e teama ca, in final, totul se va prabusi.
- Dar as vrea sa atrag atentia ca sunteti in negare si cu privire la Romania si Bulgaria. Acele doua tari sunt chinuite de coruptie si crima organizata. Nu ar fi trebuit niciodata lasate sa intre in Uniunea Europeana.
- Vreau s-o spun foarte clar, noi, cei din UKIP, nu credem ca e corect si cinstit sa avem frontierele total deschise de anul viitor pentru un numar nelimitat de oameni din acele tari, sa vina in Marea Britanie sa lucreze, dar de asemenea, daca vor, pentru a pretinde beneficii.
- Iar rezultatele recentelor alegeri partiale din circumscriptia Eastleigh au aratat ca electoratul britanic spune tot mai mult "ce-i de ajuns e de ajuns". Si nu suntem doar noi, primarul orasului Duisburg din Germania a declarat public ca afluxul masiv de cetateni din Romania si Bulgaria provoaca mari probleme sociale.
- Doamnelor si domnilor, trebuie sa admitem acest lucru: nu ar trebui sa fim intr-o uniune politica cu Romania si Bulgaria".
Singurul care a cerut sa-i dea o replica lui Nigel Farage a fost europarlamentarul bulgar Ivailo Kalfin, din grupul socialistilor (S&D): "Continuati sa faceti politica interna fara a va baza pe cifre concrete. Si lasati-ma sa va ofer niste cifre: Pentru fiecare 2.000 de cetateni britanici, exista un singur bulgar.
La un oras cu 100.000 de oameni, aveti 50 de bulgari. Numiti asta presiune. Din 600 de someri britanici, unul e bulgar. Numiti asta presiune. Studentii bulgari si romani cheltuiesc 30 de milioane de lire sterline pe taxe de studii si costuri de intretinere in fiecare an. Numiti asta presiune. Ma tem ca politica dumneavoastra interna n-are nicio legatura cu realitatea si veti resimti acest lucru la urmatoarele alegeri".
Farage i-a raspuns la randul sau europarlamentarului bulgar:
"Va multumesc. Lasati-ma sa va ofer eu niste cifre. Unele despre care nici nu ma simt confortabil sa vorbesc, atat de socante sunt. Sunt 68.000 de romani care traiesc in Marea Britanie. In decursul ultimilor cinci ani, numai intr-un singur district de politie, la politia metropolitana, au fost, credeti sau nu, 27.000 de romani arestati.
Peste 90% din fraudele la bacomate in Londra sunt comise de bandele criminale romanesti. Si astea sunt doar cifrele politiei metropolitane, nu am primit cifrele din restul tarii. Si daca, odata cu imigratia primim si oameni buni din alta tari, primim si oameni rai. Asa cum am aratat in discursul meu, Romania si Bulgaria sunt, din pacate, controlate de crima organizata, si nu vrem ca acei oameni sa vina in tara noastra".
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Gastronomie: Ciorbă ţărănească
Bancul zilei: Evreul şi Iisus Hristos
Victor Ponta nu vrea să bage România în Schengen
Timbrul de mediu a intrat în vigoare începând de ieri
taxa auto, calculată exclusiv pe baza emisiilor de CO2
Misterul celei mai importante scrieri a lui Dimitrie Iov
manuscrisul de la Spanţov.
Dar cu demisia nu încercaţi, domnule senator?
Durerea de măsele nu se mai tratează gratuit
Partidul i-a interzis să fac㠄teatru”
Stafia lui Mihai Tincu îl bântuie pe primarul Portariuc
Liderii de sindicat visează o lege a salarizării cum dăduse Ceauşescu
Pe cine a moşit Ţurcanu la conducerea ANSVA
Botoşani: Proiectul societăţii Nova Apaserv trebuie susţinut
numai că este necesară explicarea lui ca să fie înţeles
Mihăiţă şi Florin,
Ce de la Dracşani provin,
Au rămas tot în picioare,
După scandalul cel mare
Şi Florin Ţurcanu are o „Mătuşa Tamara”
Petru Grozavu:«Cardinalii» lui Putin
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog