Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
2299
De la 07 Ianuarie 2003
76781715
Europol:

Aderarea României şi Bulgariei la Schengen riscă să încurajeze imigraţia ilegală

  • 14 June 2011, 23:00
Extinderea frontierei spatiului Schengen prin aderarea la termen a Bulgariei si Romaniei risca sa incurajeze imigratia ilegala pe la frontiera greco-turca, a apreciat marti un oficial al Europol, Oficiul de Politie al Uniunii Europene, la Sofia:
"Accesul posibil al Romaniei si Bulgariei la zona Schengen (...) risca sa creasca presiunea asupra frontierei greco-turce, iar coasta bulgara la Marea Neagra risca sa devina o tinta a imigratiei ilegale", a afirmat Jean-Dominique Nollet, comandantul Unitatii de Analize din cadrul Europol, citat de Mediafax.
Pe viitor, gruparile infractionale albanofone, turce si provenind din fosta Uniune Sovietica "ar putea exploata aderarea Bulgariei si Romaniei (la Schengen), dar si eliminarea obligativitatii vizelor pentru tari din Balcanii Occidentali". Viitoarea eliminare a obligativitatii vizelor Schengen, luata in considerare pentru cetatenii Ucrainei si Republici Moldova, risca, de asemenea, sa faciliteze activitatile infractionale, potrivit lui Nollet.
Dintre toate centrele de activitate infractionala organizata din Europa, tocmai regiunea Balcanilor a cunoscut "cea mai mare expansiune in ultimii ani", in materie de trafic de droguri, contrabanda si trafic cu fiinte umane, potrivit unui raport recent al Europol.
Aderarea Bulgariei si Romaniei la Schengen "nu trebuie sa sperie pe nimeni", a subliniat oficialul Europol, insistand, totodata, asupra necesitatii de a se lua "masuri adecvate" dinainte.
Eventuala aderare a Romaniei si Bulgariei la Schengen va permite libera circulatie a persoanelor intre zona Balcanilor si marea majoritate a tarilor europene.
Anumite state, intre care Olanda, Franta si Germania, si-au exprimat, insa, rezervele, iar o aderare rapida a celor doua tari pare compromisa. Pentru integrarea oricarui membru nou este necesara unanimitatea tuturor celor 26 de membri ai spatiului Schengen. Oficialii de la Bucuresti au avansat, insa, luna octombrie ca posibil termen al aderarii. Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Excitaţie
Caricatura zilei
Lui Eminescu
poezie dedicată comemorării morţii poetului
Câştigătorii concursurilor profesionale pe teme PSI
Schimb tăios de replici între Ponta, Turcescu şi Cristoiu
Deficitul de cont curent a scăzut cu 46,4%
Lohn-ul se mută din China înapoi în Europa de Est
O nouă criză financiară ar putea izbucni în SUA
Reducerea TVA la alimente ar avea un impact modest
Centre medicale aprobate la Darabani, Truşeşti şi Szliţa
Liber la angajarea medicilor cu competenţe limitate
numai că nu s-.au alocat şi bani pentru plata acestora
O singură reclamaţie din Botoşani legată de examenul la Bac
80 noi locuri de muncă anunţate de angajatori
„Ne trebuie speranţă”
Spectacol caritabil
Dezvoltare economică durabilă, prin creşterea calităţii resurselor umane din mediul rural
Beţivanul din Prefectura Botoşani n şi isprăvile sale
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă