Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Important
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
7289
De la 07 Ianuarie 2003
110927759
Eva Iova:

„Ne pare rău. Nu mai suportam ruşinea. Ne-am autodesfiinţat!”

  • 29 October 2010, 23:00
O noua aberatie a tulburat zilele trecute viata publica minoritara din Ungaria: la trei saptamâni de la ultimele alegeri de autoguvernari minoritare, primul partid (si pâna la ora actuala singurul) care a reactionat pe tema abuzurilor si a fenomenului de etnobiznis din unele localitati din nordul tarii a fost partidul de extrema-dreapta Jobbik.
E adevarat ca pe cei de la Jobbik îi deranjeaza în primul rând acei tigani care din patru în patru ani îsi schimba identitatea fiind când tigani, când croati, când români (cum sunt actualmente) si nu prea cerceteaza problema acelor unguri (unii chiar unguri originari din România) care înfiinteaza cu duiumul pseudo-autoguvernari minoritare, mai ales în sectoarele budapestane. În timp ce Jobbik tine conferinta de presa, prezentând câteva idei de solutionare (bune, rele, fie ele oricum), în afara de ei niciun alt partid din Parlament, nici Guvernul, nicio alta institutie de stat nu face nimic pentru a curata viata publica a minoritatilor de rusinosul si daunatorul fenomen al etnobiznisului.
La o zi dupa conferinta de presa a Jobbik, s-a întâlnit cu reprezentantii presei si ombudsmanul pentru drepturile minoritatilor care a pregatit despre recentele alegeri un dosar de nu mai putin de 63 de pagini prin care constata ca: 1. si de aceasta data s-au facut abuzuri la alegerile minoritare si 2. ar trebui totusi sa facem ceva.
Adica, sa faca cine poate. Spalarea mâinilor si ascunderea gunoiului sub covor este practicata la perfectie de toti responsabilii de la Budapesta pentru politica cu minoritatile. Dezinteresul total si neglijenta fata de aceasta problema sufocanta a minoritatilor (si deja nu doar a românilor, ci si a rusinilor, polonezilor, etc.) demonstreaza tot mai clar, dupa 12 ani, ca nimic nu este întâmplator. Ca aceasta situatie este foarte dorita si placuta de cineva. Alt raspuns noi nu gasim. Suntem deja în al patrulea (!!!) ciclu electoral când în Budapesta se înfiinteaza peste 10 autoguvernari pseudo-românesti (din unguri si tigani) si nimeni nu face nimic. Absolut nimeni! Nici autoritatile maghiare, dar nici cele române. Ambasada României îi trateaza cu ignoranta.
Nu-i baga în seama, nu-i cheama la nicio întâlnire. Poate a fost buna o vreme solutia asta, dar nu prea a adus rezultatul dorit. De prea mult timp acesti pseudo-români decid soarta românilor din Ungaria. Si nu ne gândim doar la multele milioane de forinti care se cheltuiesc în numele nostru, ci în primul rând la faptul ca acesti oameni se folosesc de drepturile noastre, ale românilor din Ungaria. Presedinta polonezilor, când a aflat ca în numeroase localitati se vor înfiinta autoguvernari pseudo-poloneze nu a stat prea mult pe gânduri.
S-a pus în masina alaturi de un reprezentant al ambasadei poloneze si s-a dus sa-i întrebe pe acesti oameni de ce vor sa se dea de polonezi, când de fapt ei nu sunt. S-a dus sa-i rusineze la ei acasa pe cei care abuzeaza de drepturile polonezilor. Noi ce am facut? Va rog sa raspundeti singuri.
Nicio minoritate nationala din Ungaria niciodata nu a putut sa-si impuna vointa, precum nici sa obtina vreun drept în fata majoritatii maghiare fara ajutorul natiunii mame. Daca România nu simte ca ceea ce se întâmpla deja de peste un deceniu cu minoritatea româna din Ungaria este o rusine nationala, daca acceptam în continuare sa fim aburiti de catre autoritatile maghiare ca se va mai face înca o comisie care va analiza, va cerceta, etc., etc., a sosit vremea sa scriem pe usile institutiilor noastre românesti cu litere mari: „Ne pare rau. Nu mai suportam rusinea. Ne-am autodesfiintat!"
Eva Iova, Foaia Romaneasca
Romanian Glkobal News

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
PSD vă oferă oportunităţi gratuite
Bancul zilei: Ce aştepta asasinul?
Românii de la Est de Bug, tezaurul pierdut al neamului românesc
Atac murdar al unui agent al securităţii ucrainiene la adresa unui lider al comunităţii româneşti din Sudul Basarabiei
Voronin l-a decorat pe ucigaşul Annei Politkovskaia
Cotroceniul pregăteşte schimbarea lui Emil Boc din funcţiile de premier şi de preşedinte PDL
Îmi place viaţa şi îmi plac femeile, nu datorez explicaţii nimănui
Rusia trebuie să-şi retragă trupele din Transnistria, crede Ucraina
Papa Benedict laudă ştiinţa, dar insistă că Dumnezeu a creat lumea
Misteriosul deces al scriitorului mason Sadoveanu
un subiect „interzis” de aproape 50 de ani
Pentru medicii de familie CAS a coborât iar milităria din pod
Şi în condiţii de sărăcie, Programul „Euro 200” continuă
CAS a declanşat o nouă serie de executări silite
La Agenţia de Mediu se face „ecologizarea” organigramei
Cui dă mită...
Câmpanu s-a bucurat de o cotă crescută la bursa Premierului Boc
prefectul Roman a scăpat ca prin urechile acului să nu fie demiscât pe ce deputatul Buhăianu avea să şi-o ia acasă pe generala Macovei
S-a lansat oficial proiectul privind reabilitarea Casei Ventura
Prefectul Roman a cerut sprijin parlamentar pentru refacerea drumului Botoşani- Târgu-Frumos
Subprefectul Daniel Moruzi s-a retras
Renate Weber întâmpinată la Botoşani de puzderie de căruţe
Florin Ţurcanu a rămas fără Roxana Marandiuc
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă