Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Important
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
15557
De la 07 Ianuarie 2003
122875624

Eveniment editorial de o importanţă deosebită pentru Botoşani

  • 27 February 2018, 23:00
Sâmbătă, 3 martie a.c., la sediul Editurii Agata Botoşani va avea loc mai multe evenimente editoriale printre care şi unul de o importanţă deosebită pentru istoria economică a judeţului Botoşani. Este vorba de lansarea în premieră a volumului intitulat „Monografia judeţului Botoşani”, lucrarea realizată de către economiştii Băncii Naţionale a României – Filiala Botoşani la nivelul anului 1937.
Lucrarea, de fapt un studiu al economiei judeţului la sfârşitul anului 1937, este o frescă istorică de o acribie ştiinţifică excepţională şi oferă informaţii extrem de preţioase într-o conexiune totală economie – social - educaţie. Importanţa studiului este cu atât mai valoroasă, cu cânt perioada de referinţă este una care precede marea criză economică care a zguduit întreaga lume în perioada 1929 – 1933.
Manuscrisul întocmit de economiştii BNR – Filiala Botoşani n-a văzut niciodată lumina tiparului şi nici nu se ştia de existenţa lui. Întâmplarea a făcut ca după mai bine de 75 de ani manuscrisul să ajungă în mâinile reputatului şi regretatului istoric Ionel Bejenaru.
Acesta a realizat importanţa lucrării şi mi-a prezentat-o cerându-mi sprijin s-o poată tipări. I-am recomandat să colaboreze cu directorul Editurii Agata, Ion Istrati, care are deschidere pentru aşa ceva iar eu am să-l ajut să obţină sponsorizări pentru a acoperi costul tipăririi. Profesorul dispărând dintre noi, lucrarea a rămas la stadiul de manuscris de corectură. Insistent cum, îl cunosc cei care beneficiază de serviciile sale editoriale, Ion Istrati şi-a propus să tipărească volumul, un gest dedicat memoriei profesorului Ionel Bejenaru dar şi o contribuţie a sa la editarea unei lucrări aşa de importantă.
Lucrarea se adresează economiştilor judeţului, politicienilor şi mai ales profesorilor de istorie şi de activităţi antreprenoriale dar şi tuturor celor care sunt interesaţi să cunoască cum arăta economia judeţului în perioada interbelică.
Lansarea volumului, prefaţat de subsemnatul. va avea loc la ora 10.00 la sediul Editurii Agata Botoşani, uşa de intrare vizavi de cea a magazinului Orange din Centrul istoric, faţă în faţă cu parcarea magazinului Botoşani.
Vor fi bineveniţi toţi cei interesaţi!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: La ginecolog
Horoscopul zilei de 28.02.2018
Procurorii DNA cer inchisoare cu executare pentru Victor Ponta si Dan Sova in dosarul "Turceni - Rovinari"
Omul de afaceri Ioan Bene a fost gasit in Italia.
El fusese condamnat la inchisoare pentru coruptie
Exodul romanilor confirmat: din 2007 pana in 2017 au plecat din tara 3,4 milioane de romani,
aproximativ 17% din populatie. Romania, locul doi mondial la emigratie, dupa Siria
Olguta Vasilescu: In 2008 s-a dat posibilitatea sa optezi pentru pilonul I sau II de pensii.
Nu este foarte bine ce s-a intamplat! Intotdeauna Statul va completa pensiile. In momentul in care discuti cu niste privati, situatia se pune altfel! (surse)
Gabriela Firea: Toata saptamana gradinitele si scolile din sistemul de stat vor fi inchise
De ce ofiţerul Buliga a ajuns inculpat şi nu martor precum Aioanei (IX)
Ioan Rotundu
„Întâmplări hazlii dar adevărate” revin în actualitate
Atributiile presedintelui ar fi golite de continut daca nu ar putea refuza motivat numirea unui magistrat
Rolul central in aceasta ecuatie il are, insa, ministrul justitiei, sub autoritatea acestuia functionand procurorii constituiti in parchete (motivare)
George Maior a fost intrebat de taierea porcului si a spus ca a fost o masa de Craciun
Cred ca a confirmat si domnul Dragnea si doamna Kovesi la masa aceea de Craciun
Ministerul Public: Avizul negativ dat de Sectia de procurori a CSM cu privire la cererea de revocare a sefei DNA confirma
punctul de vedere al conducerii Parchetului privind inexistenta unui temei legal pentru luarea unei asemenea masuri
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog