Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Fapt divers
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Important
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
4580
De la 07 Ianuarie 2003
95281377

Eveniment editorial de o importanţă deosebită pentru Botoşani

  • 28 February 2018, 23:00
Sâmbătă, 3 martie a.c., la sediul Editurii Agata Botoşani va avea loc mai multe evenimente editoriale printre care şi unul de o importanţă deosebită pentru istoria economică a judeţului Botoşani. Este vorba de lansarea în premieră a volumului intitulat „Monografia judeţului Botoşani”, lucrarea realizată de către economiştii Băncii Naţionale a României – Filiala Botoşani la nivelul anului 1937.
Lucrarea, de fapt un studiu al economiei judeţului la sfârşitul anului 1937, este o frescă istorică de o acribie ştiinţifică excepţională şi oferă informaţii extrem de preţioase într-o conexiune totală economie – social - educaţie. Importanţa studiului este cu atât mai valoroasă, cu cânt perioada de referinţă este una care precede marea criză economică care a zguduit întreaga lume în perioada 1929 – 1933.
Manuscrisul întocmit de economiştii BNR – Filiala Botoşani n-a văzut niciodată lumina tiparului şi nici nu se ştia de existenţa lui. Întâmplarea a făcut ca după mai bine de 75 de ani manuscrisul să ajungă în mâinile reputatului şi regretatului istoric Ionel Bejenaru.
Acesta a realizat importanţa lucrării şi mi-a prezentat-o cerându-mi sprijin s-o poată tipări. I-am recomandat să colaboreze cu directorul Editurii Agata, Ion Istrati, care are deschidere pentru aşa ceva iar eu am să-l ajut să obţină sponsorizări pentru a acoperi costul tipăririi. Profesorul dispărând dintre noi, lucrarea a rămas la stadiul de manuscris de corectură. Insistent cum, îl cunosc cei care beneficiază de serviciile sale editoriale, Ion Istrati şi-a propus să tipărească volumul, un gest dedicat memoriei profesorului Ionel Bejenaru dar şi o contribuţie a sa la editarea unei lucrări aşa de importantă.
Lucrarea se adresează economiştilor judeţului, politicienilor şi mai ales profesorilor de istorie şi de activităţi antreprenoriale dar şi tuturor celor care sunt interesaţi să cunoască cum arăta economia judeţului în perioada interbelică.
Lansarea volumului, prefaţat de subsemnatul. va avea loc la ora 10.00 la sediul Editurii Agata Botoşani, uşa de intrare vizavi de cea a magazinului Orange din Centrul istoric, faţă în faţă cu parcarea magazinului Botoşani.
Vor fi bineveniţi toţi cei interesaţi!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 1.03.2018
Bancul zilei: Bărbat în casa lui
Godină, după audierea șefei DNA la CSM:
Am urmărit LIVE. Au uitat să învețe și limba română
Sistemul national de transport al gazelor este foarte aproape de starea de risc,
din cauza consumului mare
Iohannis: Niste inculpati si niste condamnati penal s-au unit pentru a discredita pe aceia care i-au cercetat. Inadmisibil
Presedinta Inaltei Curti: Romania intreaga parcurge un curs intensiv de drept,
predat de persoane care au interese in solutionarea propriilor cauze si nu au absolvit niciodata Dreptul
Kovesi a prezentat bilantul DNA pentru 2017:
S-au solutionat 3800 de dosare, s-au audiat 23.000 de persoane si au fost studiate 12 milioane de documente. Ne opunem slabirii legislatiei / Iohannis: Felicitari pentru activitate. Cifrele nu mint
Dragnea, intrebat daca va ataca la Curtea Constitutionala o decizie a presedintelui Iohannis de a nu o revoca pe Kovesi:
"Sa ajungem in acea realitate si vom vedea"
Ministrul Muncii: De joi, salariile medicilor si asistentelor vor urca direct pe grila din 2022.
Un medic primar ajunge la 15.000 de lei, fara sporuri
„Întâmplări hazlii dar adevărate” revin în actualitate
Este Raluca Stâncescu o victimă a sistemului politic corup?
Ioan Eotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă