Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sport
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
23327
De la 07 Ianuarie 2003
122883394

Eveniment liberal cu baloane colorate şi bere împărţită cu fereală

  • 20 August 2007, 23:00
Duminică, centrul oraşului Flămânzi a căpătat un aer decorativ, uşor burlesc, uşor comercial, datorită mitingului electoral organizat de PNL, eveniment care a îmbogăţit parcul din faţa Casei de Cultură cu sute de baloane galbene şi albastre, având gravate pe ele semnul electoral “săgeata”. După ce, în urmă cu o săptămână, localnicii asistaseră la un eveniment “portocaliu”, desfăşurat cu mai multă modestie publicitară, de data aceasta locuitorii oraşului, au fost scoşi din case de reclama agresivă, trâmbiţată atât prin afişele publicitare cât şi prin goarna unei maşini roşii care, timp de două zile, a străbătut localitatea de la un capăt la altul, anunţând, între două cântece populare, adunarea de la fostul Cămin Cultural.
Şi lumea, cu mic cu mare, a luat cu asalt locaţia, pentru a urmări un spectacol de muzică populară purtând marca apreciatului instructor cultural Mihai Atodiresei, care a adunat pe scena de la Flămânzi formaţiile artistice “Doina Holmului” din Frumuşica, “Trei generaţii” din Flămânzi, “Mărgineanca” din Botoşani şi “Sârba cu năframă” din Hârlău.
Mobilizarea, care s-a dorit exemplară, a beneficiat de sprijinul necondiţionat al primăriei locale, care şi-a făcut simţită prezenţa la faţa locului prin persoana secretarei Nina Viciriuc, dar şi prin zelul poliţiştilor comunitari care, după ce cu o zi înainte contribuiseră din plin la umflarea şi amenajarea baloanelor electorale în părculeţul oraşului şi pe scena Casei de Cultură, au împânzit locaţia cu prezenţa lor cerbicească, grijulii nevoie mare ca nu cumva vreun locuitor mai puţin trecut pe la sfânta biserică, să strice spectacolul sau să-i jignească cumva pe oaspeţi.
Şi pentru că totul e bine atunci se termină cu bine şi întâlnirea PNL-iştilor de la Flămânzi cu locuitorii din zonă şi-a atins scopul atunci când, în jurul orelor 13:00, cu o întârziere de circa două ore faţă de programul anunţat iniţial, pe scenă au urcat, printre boxe, baloane şi lozinci mobilizatoare, distinşii invitaţi. Veniţi ceva mai târziu de la Suliţa, unde onoraseră cu prezenţa deschiderea manifestării intitulate “Festivalul crapului”, PNL-iştii au urmărit timp de circa 45 de minute spectacolul prezentat, apoi au trecut la partea activă a manifestării. Doar bietul părinte Paul Cornaci, care trebuia să sfinţească noul sediu al PNL-ului local, a fost uitat pe afară şi deşi i se promisese că va putea oficia slujba “în cel mult 15 minute”, a fost lăsat să fiarbă în suc proprie, în faţa Casei de Cultură, aproape trei ore.
În faţa unei săli arhipline, alcătuită deopotrivă din localnici cât şi din reprezentanţi ai filialelor liberale din Frumuşica şi Copălău, actualul preşedinte al partidului, medicul Liviu Câmpanu, a încercat să se dovedească un moderator util şi agreabil în dialogul dintre cetăţeni şi directorii unităţilor deconcentrate prezenţi la manifestare. “Ca medic, am căpătat deformaţia profesională să răspund la toate telefoanele, deformaţie pe care am prelungit-o şi pe plan politic. În pungile cu materiale electorale, care se află pe fiecare scaun din sală, există şi un calendar pe acest an, pe spatele căruia sunt trecute numerele mele de telefon. Sunaţi-mă cu încredere, şi chiar dacă pe moment, datorită datorită obligaţiilor parlamentare, nu voi putea răspunde, am să vă contactez eu pentru a putea analiza problemele dumneavoastră”, a promis deputatul Câmpanu. În prima parte a alocuţiunii sale, preşedintele PNL Botoşani s-a referit la programul de majorare a pensiilor promis de Guvernul Tăriceanu, iar discursul său politic a fost unul liniştit şi lipsit de “injecţii” politice. Discutând, după reuniune, cu unii dintre cetăţenii prezenţi la mitingul PNL, am înţeles că nici unul dintre ei nu fusese prea impresionat. Mai interesante, în cadrul dialogului purtat cu cetăţenii, s-au dovedit discuţiile directorilor Finanţelor Publice, Direcţiei Silvice, Gărzii Financiare, Autorităţii de Sănătate Publică şi Agenţiei de Plăţi în Agricultură, al cărui reprezentant a fost nevoit să facă faţă "răscoalei” agricultorilor de la Flămânzi, care o ţineau una şi bună cu “noi nu suntem fermieri” şi cu “de ce nu reabilitează ministrul dumneavoastră sistemul judeţean şi local de irigaţii?”.
Dacă pentru numeroşii copii şi adolescenţi prezenţi în sală, partea a doua a spectacolului care a urmat s-a dovedit deosebit de atractivă, pentru alţi cetăţeni, mai prieteni cu Bachus, “surpriza” manifestării a fost cea oferită sub formă de bere, împărţită în spate, cu buluceala de rigoare. Şi nu trecuseră nici trei ore de când Liviu Andronic, vicepreşedintele Organizaţiei Judeţene PNL Botoşani, ne spunea, cu eleganţa sa caracteristică, că “în mod cert mentalităţile s-au schimbat, lumea e în mişcare, a trecut vremea campaniilor electorale cu vin şi cârnaţi oferiţi ca stimulent bahic şi gustativ!”.
În sfârşit, în jurul orei 15:00, părintele Cornaci a săvârşit slujba de sfinţire a sediului PNL Botoşani, deschis la parterul Casei de Cultură, după care toţi cei prezenţi au fost invitaţi la o mică gustare creştinească, stropită cu ţuică de ţară şi vin roşu de butuc. Faptul că nici localnicii şi nici invitaţii nu au dat buzna la bucate şi la băutură, aşa cum se întâmplă de obicei pe la întâlnirile simandicoase urmate de “protocol”, a conferit o notă de normalitate evenimentului, însuşi preşedintele filialei locale, Neculai Rebenciuc, ocupându-se, din prag, de invitarea în sediu a trecătorilor cât de cât cunoscuţi, pentru o gustare şi un pahar de vin. În jurul orei 16:00, lucrurile se liniştiseră complet. Cu acordul “comunitarilor”, copii au putut să ia în sfârşit acasă cu toate baloanele aşezate decorativ în parc, cu o zi înainte, de Mihai Ştefănucă şi colegii săi de la primărie, invitaţii grăbindu-se spre o nouă manifestare electorală, care urma să se desfăşoare în cursul după amiezii.
Un lucru interesant: la plecare, însuşi deputatul Liviu Câmpanu, preşedintele PNL-ului Botoşănean, s-a declarat uimit de amploarea pregătirilor făcute cu prilejul primei sale vizite făcute la Flămânzi. “Nu eu am organizat manifestarea, cei de aici au vrut să marcheze astfel momentul care, ca întindere sau pregătire şi pe mine m-a surprins”, ne-a spus, în exclusivitate, medicul şi politicianul Câmpanu. Dar banii, stimabililor, banii, de unde au venit? Şi încă un lucru: cam subţire prezenţa “penelistelor” la Flămânzi, singura reprezentantă a sexului frumos din cadrul delegaţiei fiind Liliana Popa, din cadrul Biroului municipal PNL Botoşani. (Agenţia de Ştiri Flămânzi)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Procurorii DNA i-au jignit profund pe magistraţii botoşăneni
Fenomenul ”Prison Break” vine la Pro Tv
Bazele sportive din mediul rural finanţate de Guvern
În problema calamităţilor a fost să fie pe-a lui Conţac
chiar dacă au fost şi oficiali care s-au opus
Furtună vrea să devină salvatorul funcţionarilor publici
Retrocedările aduc în colaps Consiliul Judeţean
Firmele ardelene confirmă
Vor continua campania electorală mascată sub titlul de „caravană”
Nouă formaţie franceză ce intenţionează să concerteze la Botoşani
MEdC dă emoţii municipalităţii în finanţarea campusului de la Elie Radu
AJOFM îşi va chestiona colaboratorii şi şomerii
Societate de construcţii amendată cu 600 milioane lei vechi
Profesorii universitari şi asistentele sunt la mare căutare în străinătate
Prima probă a sesiunii a doua de bacalaureat
Viteaza la volan în combinaţie cu alcoolul duce la moarte
Cabinet medical prădat de hoţi
Mormânt distrus în cimitirul Pacea
Avertizare meteorologică
Şmecheri şi şmecherii
(Cârcotaşul)
Răspuns lămuritor
Horoscop
Program TELE’M Botoşani, marţi, 21 august
Mijloc de a vă face copilul celebru
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog