Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Umor
Reportaje
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
21351
De la 07 Ianuarie 2003
122907000

Evenimente cu...foc!

  • 17 July 2009, 23:00
Angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani au intervenit în ultimele 10 de ore pentru stingerea a 2 incendii, îndepărtarea unui burlan care punea în primejdie viaţa trecătorilor şi o asanare pirotehnică.
Un copil de 6 ani, din satul Miorcani, comuna Rădăuţi Prut, a transformat din joacă depozitul de furaje al părinţilor într-o torţă aprinsă. Incidentul a avut loc joi, 16 iulie, cu puţin înainte de ora 15.00. Scăpat pentru o clipă de sub supravegherea părinţilor, băiatul s-a jucat cu chibriturile în apropierea depozitului de furaje, incendiindu-l. De teamă că incendiul s-ar putea extinde la locuinţă, mama băiatului a solicitat sprijinul pompierilor. Un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Dorohoi s-a deplasat la locul indicat în cel mai scurt timp.
Când pompierii au ajuns la faţa locului ardeau furajele şi lemnele de foc din gospodărie. Au ars 1.000 kg de coceni şi aproximativ 200 kg lemne de foc, pagubele fiind estimate la 500 lei. Pompierii au salvat casa şi celelalte bunuri materiale din gospodărie, în valoare de 30.000 de lei. Tot în aceeaşi zi, personalul specializat în misiuni de asanare pirotehnică din cadrul ISU Botoşani a fost solicitat să se deplaseze în comuna Răchiţi, pentru a pentru a ridica o bombă de aruncător, calibru 120 mm.
„Muniţia a fost descoperită de Constantin G., în timp ce săpa fundaţia pentru o nouă locuinţă în gospodăria sa. Echipa pirotehnică, în frunte cu căpitanul Ştefan Uşurelu, a stabilit că exista pericol de explozie întrucât bomba era prevăzută cu focos aflat în stare avansată de degradare. În urma asanării terenului, pirotehniştii au mai descoperit şi un cartuş de mitralieră, calibrul 14,5 mm. Muniţia a fost ridicată şi transportată în condiţii de maximă siguranţă în poligonul de la Copălău, în vederea distrugerii”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Botoşani, Dorina Lupu. În timp ce pirotehniştii acţionau la Răchiţi, un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani a intervenit pentru îndepărtarea unui burlan, situat la etajul IV al unui bloc de pe strada Împărat Traian din municipiul Botoşani, care era pe punctul de a se desprinde, punând în pericol viaţa trecătorilor.
Ieri dimineaţă, cu puţin înainte de ora 02.00, în punctul de comandă al ISU Botoşani, Vasile G. un cetăţean din comuna Păltiniş a anunţat că îi arde casa, în ajutor sărindu-i pompierii dorohoieni. Ajunşi la incendiu, pompierii au constatat că ardea bucătăria de vară. Ajutaţi de membrii serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă Darabani, pompierii au reuşit să stingă incendiul, împiedicând astfel extinderea acestuia la casă şi celelalte anexe din gospodărie. „Flăcările au distrus mobila de bucătărie şi stoleria din lemn, în valoare totală de 5.000 de lei. Pompierii au salvat bunuri materiale de 50.000 de lei. Incendiul a fost generat cel mai probabil de un cablu electric improvizat. Înainte de sosirea pompierilor o butelie care se afla în bucătăria de vară a explodat. Practic s-a rupt o bucată din partea de sus a buteliei, ceea ce a amplificat incendiul”, a mai adăugat Dorina Lupu. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


PCRM nu va avea majoritatea in viitorul parlament
ce instrucţiuni mi-a dat la Bucureşti Traian Băsescu
Bogat şi sărac: Dacă nu fraudează, comuniştii pierd
Porno-pamflet
Europenii ridica tonul la Obama
„Nu mă confundaţi cu un frizer”
O nouă donaţie pentru Biblioteca Orăşenească Flămânzi
Cucoana din tramvai
Anunţ angajare
PROGRAM TELE'M BOTOŞANI SÂMBĂTĂ- 18 iulie
Pregătirea „Zilelor oraşului Flămânzi” a intrat în linie dreaptă
Codreanu dă lecţii de management directorului de la Memorialul Ipoteşti
el uită că sub managementul său IAS Cătămărăşti a ajuns în faliment
Ieri, liberal de frunte, azi, umil social-democrat codaş
ce poate face dorinţa de putere dintr-un om respectabil
Liderul de sindicat de la Protecţia Copilului tratat cu dispreţ
cel care îl desconsideră este un consilier judeţean, fost senator al României
A scăpat copilul de doi ani din braţe, în timpul unui scandal
Contrabanda cu ţigări e în floare
S-a ţăcănit Tokes?
Viitorul unor copii blocat de procedurile legii
Spor de antenă aducător de ghinion
Constructorii n-au scăpat de amenzi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog