Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Mediu
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8026 lei
1 USD = 4.4462 lei


Număr accesări
Astăzi:
16437
De la 07 Ianuarie 2003
73909004

Examinarea raportului României privind situaţia respectării drepturilor omului

  • 19 May 2008, 23:00
La 15 mai a.c., a avut loc, la Geneva, sesiunea de examinare a raportului României privind situaţia respectării tuturor drepturilor omului în ţara noastră în cadrului mecanismului de evaluare periodică universală a statelor membre ONU de către Consiliul Drepturilor Omului.
Susţinerea raportului a fost realizată de o delegaţie inter-ministerială, cuprinzând reprezentanţi a 12 ministere şi agenţii, sub coordonarea Ministerului Afacerilor Externe.
În vederea examinării, România a prezentat un raport de ţară cu informaţii relevante referitoare la cadrul normativ şi instituţional, politicile şi priorităţile existente în diverse domenii, activitatea instituţiilor naţionale de apărare a drepturilor omului etc.
Elaborarea şi prezentarea raportului reprezintă rezultatul unui intens proces de consultare şi cooperare inter-instituţională, la care au fost asociate şi organizaţii neguvernamentale active în domeniul drepturilor omului. Statele membre ONU au apreciat maniera deschisă, transparenţa şi spiritul de cooperare de care a dat dovadă delegaţia română în cadrul sesiunii de întrebări şi răspunsuri, inclusiv asumarea zonelor care necesită, în continuare, eforturi de remediere din partea autorităţilor.
Exerciţiul se va finaliza cu adoptarea, la 19 mai a.c., a unui raport de evaluare care va cuprinde şi recomandările adresate României de statele membre ONU pe parcursul sesiunii de examinare. Raportul sus-menţionat va fi propus spre adoptare în plenul Consiliului Drepturilor Omului în cadrul sesiunii din iunie 2008, moment în care România îşi va face cunoscută poziţia referitoare la conţinutul acestor recomandări. România intenţionează să valorifice acest exerciţiu în sensul lansării unui proces de reflecţie în plan intern care să conducă la elaborarea unui Plan naţional de acţiune pentru drepturile omului. Un asemenea Plan va permite abordarea de o manieră coordonată şi eficientă a ansamblului instrumentelor legislative şi instituţionale, evaluarea modalităţii de respectare, în plan practic, a drepturilor omului, stimularea dezbaterilor publice interne şi informarea cetăţenilor cu privire la drepturile omului.
Informaţii de fond
Potrivit prevederilor Rezoluţiei Adunării Generale a ONU prin care a fost creat, în 2006, Consiliul Drepturilor Omului, toate statele membre trebuie să se supună, într-o perioadă de 4 ani, unei „evaluări universale periodice” a gradului de aplicare şi respectare a standardelor universal recunoscute în materie de drepturi şi libertăţi fundamentale.
Preşedinţia Consiliului Drepturilor Omului este deţinută, până la 19 iunie 2008, de România, prin ambasadorul Doru Costea.
(Comunicat de presa MAE,16 mai 2008)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Transmite în direct finala UEFA Champions League: MANCHESTER – CHELSEA
Să dea banii înapoi, că i-au luat cu japca!
Rusia scoate o altă aberaţie: Republica Bugeac
Liga Românilor din Italia solidară cu propunerile ministrului Maroni
"Un, doi, un, doi - comuniştii la gunoi!"
Hram românesc la Roma
Poliţişti comunitari acuzaţi de implicare electorală
Bandă specializată în furtul de benere electorale
Blana doamnei
Horoscop
O familie de intelectuali vă cere ajutorul
Comentariul comentariilor (CXVII)
(Ioan Rotundu)
Ce lui Oprişanu nu-i place, Huţuleac îi face
Comisarii de Mediu vor avea laptop
Candidaţii la Primăria Botoşani au respirat acelaşi aer la Mediu
Elevii s-au descurcat bine la matematică
Program Tele'M Botoşani marţi, 20 mai
Câmpanu îşi cere scuze în numele altora
Nu se omoară să-şi bage veniturile în spaţiile altora
Liberalii se plâng că predică în pustiu
Nici măcar ei nu cred în ceea ce susţin că vor obţine prin vot
Guvernul liberal a blocat lucrările de la sediul vechi al primăriei
Dorohoienii au început să se dezmeticească
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă