Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
23599
De la 07 Ianuarie 2003
86894587

Executați silit pentru datoriile la încălzire

  • 20 February 2015, 23:00
Societatea de termoficare a municipiului Botoșani apelează la executorii judecătorești pentru recuperarea creanțelor de la clienții rău platnici. În ultimii trei ani aproape 800 de clienți au fost executați silit, prin instituirea de popriri pe venituri, după ce instanțele de judecată au pronunțat hotărâri definitive în acest sens. Juriștii S.C. Modern Calor S.A. au pregătit deja alte 1.500 de dosare care urmează a fi depuse la executori. Important de menționat este că executarea silită, prin instituirea popririi pe venituri, este o acțiune ce se poate derula pe o perioadă mai mare de timp, în funcție de mărimea sumei de recuperat, reținerea lunară neputând depăși legal o treime din veniturile debitorului respectiv.
În același timp, angajații Modern Calor S.A. continuă implementarea planului de măsuri menit să crească gradul de recuperare a creanțelor de la debitorii rău platnici. Astfel, în ultima săptămană au fost debranșate de la sistemul centralizat de încălzire alte 30 de apartamente la care se înregistrează debite foarte mari (exemple: ap. 10, Aleea Parcului nr. 10, sc. E – 8.300 lei, ap.2, str. Barbu Lăzăreanu nr 12, sc. C – 8.775 lei). S-a optat însă pentru debranșarea pe tronsoane din scările de bloc sau chiar a unor apartamente în mod individual, pentru a nu fi afectați consumatorii buni platnici. De asemeni, în ultima saptămână au fost trimise către debitori alte 200 de preavize de debranșare pentru neplata facturilor la serviciile furnizate de societatea de termoficare.
La sfârșitul lunii ianuarie, clienții persoane fizice aveau acumulate facturi neplătite, cu o vechime mai mare de 60 de zile, în valoare de șase milioane de lei, din care 1,2 milioane de lei reprezentau penalități de întârziere la plată.
Biroul marketing comunicare

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Deputată în vizită la ferma zootehnică
Reţeta zilei: Friptură cu cimbru
Horoscopul zilei
Prognoza meteo pentru weekend
Victor Ponta: Eduard Hellvig a fost coautorul, alaturi de mine, de Crin Antonescu, la lovitura de stat din 2012
Este o propunere buna/ Despre decizia UNPR de a il sustine pe Hellvig la sefia SRI: E dreptul lor, nu e ceva de guvernare
Inca un personaj retinut in dosarul de coruptie al cumnatului lui Victor Ponta
Victor Ponta: Presedintele si prim-ministrul au salarii mai mici decat cel al unei secretare de companie
Parlamentul britanic critica dur UE si Marea Britanie pentru comportamentul fata de Rusia
Somnambulism, lipsa de capacitate analitica Trupele rusesti participa la luptele din Ucraina, sub privirile neputincioase ale Occidentului
DNA cere arest la domiciliu pentru Dorin Cocos in "Dosarul Microsoft,
Victor Ponta va fi citat ca martor in dosarul Referendumului
Ne fac viaţa un iad, şi pentru asta bani mai mulţi
Ioan Rotundu
15 tone de furaje distruse intr-un incendiu
Amenzi pentru arderea vegetaţiei uscate
Lumea lu' Rotundu: Între neamuri
Botoşani: Românii ucraineni împiedicaţi să vină la Hudeşti de consulul român de la Cernăuţi
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă