Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Pamflet
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6857
De la 07 Ianuarie 2003
122866924

Executare silită supravegheată discret de anumite autorităţi

  • 22 July 2010, 23:00
Ieri, în jurul orei zece, executorul judecătoresc Dinu Secrieru a început formele de executare silită la societatea Comaliment S.A. Botoşani. Este vorba de faptul că actuala conducere a societăţii a fost radiată de la registrul comerţului Botoşani printr-o menţiune prin care s-a validat vechiul Consiliu de Administraţie, despre care noi am mai scris în repetate rânduri.

Mocanu pierde din potenţa conducerii
Iniţial, Gheorghe Mocanu, directorul general aflat ilegal în funcţia societăţii din momentul în care la Registrul Comercial au fost operate menţiunile privind conducerea legală a Comalimentului, a refuzat primirea corespondenţei emisă de executorul judecătoresc Dinu Secrieru, prin care-l anunţa de prezenţa sa în cursul zilei de ieri pentru predarea arhivei, ştampilelor şi documentelor curente către noua conducere. Într-o asemenea situaţie, executorul i-a trimis înştiinţarea prin Prioripost. Numai că directorul general Mocanu a preferat să părăsească sediul societăţii, pentru a nu da piept cu executorul. Premergător operaţiunii de ieri, noua conducerea a Comaliment a procedat la blocarea conturilor bancare ale societăţii, a înştiinţat notariatele publice că Gheorghe Mocanu nu mai reprezintă legal societatea Comaliment, a fost înştiinţat Biroul de carte funciară să nu efectueze înscrieri de modificări de patrimoniu pe baza semnăturii lui Mocanu şi a echipei sale manageriale. Totodată, noul preşedinte al Consiliului de Administraţie a procedat la semnarea deciziei de desfacere a contractului de muncă pentru juristul Ioan Maxim, decizie ce i-a fost comunicată acestuia. În aceste zile se va proceda şi la desfacerea contractului pentru directorul Gheorghe Mocanu. Dealtfel, la procesul de luni, 3 mai, aflat pe rolul Tribunalului Iaşi, prin care noul Consiliu de Administraţie a solicitat anularea unor procese verbale de şedinţe AGA ţinute de Mocanu, avocatul Comalimentului a avut o mare surpriză. El a aflat că cei care l-au angajat în numele Comaliment nu mai reprezintă societatea, la dosar fiind depuse documente în acest sens. Aşa cum s-a afirmat în unele articole apărute cu ceva timp în urmă, miza asupra societăţii Comaliment este foarte mare, fiind, de acum, de notorietate faptul că Mocanu se bucură de sprijinul unor magistraţi locali.

Reprezentanţii puterii îi mai stau prin preajmă
N-a trecut mult timp de când Mocanu, într-o întrunire publică, a fost văzut în compania foarte amicală a unui important magistrat local. Chiar şi ieri, când întreaga presă locală se afla în faţa sediului Comaliment, a fost observată, patrulând în zonă, o maşină cu număr MPR, ştiindu-se că acest număr este rezervat autoturismelor Parchetului. În faţa halei de carne se afla parcată duba albă a Poliţiei. Prin uşa din spate a unui bar din zona platoului A al pieţei, ce corespunde faţă-n faţă cu sediul Comaliment, un tip plinuţ, îmbrăcat cu o cămaşă albastră în dungi, supraveghea discret ce se întâmplă. Alte trei persoane, ce miroseau de la distanţă a poliţişti, supravegheau zona de la distanţă. După ce executorul Secrieru a părăsit treptele din faţa sediului Comaliment, maşina Poliţiei a demarat în trombă. Ce s-a întâmplat însă în faţa societăţii Comaliment este greu de crezut. Cu mult înainte de sosirea executorului şi a reprezentanţilor noului Consiliu de Administraţie, liderul de sindicat Dumitru Dănuţ Leonte alături de o parte dintre angajaţi au patrulat intens în zona din faţa societăţii. La sosirea executorului Secrieru, Leonte s-a impus în faţa uşii societăţii şi profitând de bodyguarzii de la FGM a stopat intrarea lui Secrieru în societate.

Diplomaţia lui Secrieru
Dând dovadă de toleranţă, Dinu Secrieru a acceptat să poarte o discuţie pe treptele societăţii, în prezenţa a circa 30 de salariaţi. După ce le-a arătat încheierea de şedinţă, semnată şi ştampilată de judecătorul delegat Gheorghe Ghineţ, Secrieru a insistat să intre în sediul societăţii, “pentru a discuta civilizat”. Întâmpinând refuzul lui Leonte şi a salariaţilor, executorul le-a notificat celor prezenţi dispoziţiile judecătorului. Maxim, juristul concediat de la Comaliment, a încercat să invoce că hotărârea nu este executorie. Cu mult calm, Dinu Secrieru a explicat că orice hotărâre în materie comercială este executorie de drept. Imediat după ce a prezentat noul Consiliu de Administraţie, Dinu Secrieru a fost asaltat cu întrebări atât din partea lui Leonte cât şi a salariaţilor. Mai mult, Leonte a pus la dispoziţia executorului un număr de copii de pe documente, care să ateste că adevăratul Consiliu de Administraţie este cel format din Mocanu şi compania. Deşi executorul a explicat că este apanajul instanţei să se pronunţe, totuşi Leonte i-a înmânat documentele. “Pe 14 aprilie, judecătorul delegat a dat două pronunţări prin care a instituit două consilii de administraţie, unul format din Mocanu, Leonte şi salariaţii şi alt Consiliu de Administraţie format din Cuciureanu şi alţii. Primul consiliu are număr de înregistrare 1540, iar al doilea 1554. Valabilă este ultima înregistrare. Noi am venit să notifică, apoi vom trece şi la executarea silită, după ce vom avea încuviinţarea instanţei”, a declarat Dinu Secrieru. În schimb, Dumitru Leonte a acuzat justiţia şi pe Constantin Cuciureanu de porniri mafiote. “Cuciureanu, în mod ilegal a înregistrat pe acelaşi număr Consiliul de Administraţie peste cel al Comalimentului. Acest lucru a fost posibil datorită mafiei justiţiei din România. Cuciureanu nu a făcut o adunare pentru a stabili Consiliul de Administraţie, poate doar la Moldopan”, a declarat Leonte. Gardienii FGM care păzesc clădirea instituţiei şi care au blocat accesul executorului nici nu ar fi trebuit să fie acolo. Conducerea FGM a fost solicitată la rezilierea contractului de noul Consiliu de Administraţie, însă s-a sustras acestei proceduri pe motiv că bodyguarzii angajaţi ai FGM sunt la Comaliment pentru a-l apăra pe Gheorghe Mocanu şi nu societatea. Ori, surse din interiorul Comalimentului susţin că plata către FGM o face societatea şi nu Mocanu ca persoană fizică. (Minodora POLITIC) JD 6 mai 2004


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Bestia de soacră-sa
Adevăratele pârjoale moldoveneşti
Viza pentru moldoveni… pagubă-n buzunarul unor botoşăneni
„Programul Nicolaescu” are multe necunoscute
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog