Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Economic
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
31222
De la 07 Ianuarie 2003
93983236
Execuţia bugetară:

Deficit de 2,44 miliarde lei la două luni

  • 26 March 2013, 23:00
Executia bugetului general consolidat pe primele doua luni ale anului s-a incheiat cu un deficit de - 2,44 miliarde lei, respectiv 0,39 % din PIB fata de -2,7 miliarde lei respectiv 0,46% din PIB realizat la aceea si data a anului precedent, fapt ce confirma continuarea procesului de consolidare fiscala, noteaza oficialii Ministerului Finantelor intr-o nota publicata marti. Cheltuielile cu bunuri si servicii au crescut cu 8,4%, ca urmare a accelerarii procesului de achitare a arieratelor de catre autoritatile locale si de catre fondul national de sanatate. Vezi in atasament comunicatul MFP
Veniturile bugetului general consolidat, in suma de 29,28 miliarde lei, reprezentand 4,7 % din PIB, au fost cu 0,1% mai mari in termeni nominali fata de aceea si perioada a anului precedent. Impozitul pe venit a crescut cu 11,9% fata de aceea si perioada din anul precedent, in timp ce impozitul pe profit inregistreaza o scadere cu 1,2 miliarde lei ca urmare a faptului ca termenul de plata a acestuia a fost decalat de la 25 ianuarie la 25 martie ale anului, astfel ca veniturile colectate din impozitul pe profit vor fi comparabile ca nivel de incasare la sfarsitul trimestrului I 2013.
Evolutii favorabile s-au inregistrat si la accize (+18,9%) si contributii de asigurari (+2,4%). Taxa pe valoare adaugata a crescut cu 2,6% fata de aceea si perioada din anul precedent in conditiile in care incasarile au fost mai mari cu 5%, in timp ce rambursarile au crescut cu 12%.
Veniturile nefiscale au crescut cu 12,1% la nivelul bugetului general consolidat, cresterea inregistrandu-se la bugetul de stat cu 30,3% si la institutiile autofinantate cu 2,%, in timp ce la bugetele locale s-au redus cu 4,7%. Cheltuielile bugetului general consolidat in suma de 31,73 miliarde lei, reprezentand 5,1% din PIB, s-au redus in termeni nominali cu 0,7% fa ta de aceea si perioada din anul precedent. S-au inregistrat cresteri la cheltuielile de personal (+16,6%) ca urmare a reintregirii totale a salariilor personalului bugetar la nivelul lunii iunie 2010.
Cheltuielile pentru investitii , care includ cheltuielile de capital, precum si cele aferente programelor de dezvoltare finantate din surse interne si externe, au fost de 2,7 miliarde lei (0,47% din PIB), in conditiile in care legea bugetului pe anul 2013 a fost promulgata pe 21 februarie - comparatia cu primele 2 luni din anul precedent nefiind astfel relevanta, se mai arata in Nota MFP.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Geamgiul… maniac
Gastronomie: Friptură de vită cu sos de vin
Armata este pregătită să atace SUA, Guam şi Hawaii
Prognoza meteo până pe 7 aprilie. Ce temperaturi vor fi în fiecare regiune a ţării
Polonezii se opun în proporţie de 62% înlocuirii zlotului cu moneda euro
Ne mai trebuie acord cu FMI? Evident că da
Rompetrol începe forajul in perimetrul Zegujani
Hidroelectrica vinde energie din ce in ce mai ieftină
Cu Drelciuc la Urban Serv, nici morţii din cimitire n-au linişte
Portariuc vrea dispariţia Locativei, Flutur rezistă
Drelciuc poartă ghinion societăţii Urvban Serv
Gunoaie sunt, măturătorii stau la rând, numai Drelciuc meditează
Simiuon Drelciuc bulversează mersul pieţei şi ridică preţurile
Nevoia deschide ochii patronilor şi sancţionează lăcomia E.On
Botoşani: Ambiţii care valorează 2,5 milioane euro
Ioan Rotundu
De ce ar vrea Băsescu să fie suspendat?
Ioan Rotundu
Botoşani: Celebra brutărie Pan Moris a intrat în insolvenţă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă