Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11128
De la 07 Ianuarie 2003
122896777

Execuţia bugetară pe februarie: Deficit de 3,1 miliarde lei, adică 0,46% din PIB

  • 26 March 2014, 23:00
Conform datelor operative, executia bugetului general consolidat pe luna februarie 2014 s-a incheiat cu un deficit de 3,1 miliarde lei, respectiv 0,46% din PIB, fata de 2,4 miliarde lei, respectiv 0,39% din PIB, inregistrat la aceeasi data a anului 2013, se arata intr-o nota transmisa miercuri de Ministerul Finantelor.
Veniturile bugetului general consolidat (30,5 miliarde lei), reprezentand 4,6% din PIB, au fost cu 4,1% mai mari in termeni nominali fata de aceeasi perioada a anului precedent. Cheltuielile bugetului general consolidat (33,6 miliarde lei), au crescut in termeni nominali cu 5,8% fata de aceeasi perioada din anul precedent, mentinandu-se la acelasi nivel respectiv 5,1% ca pondere in PIB.
S-au inregistrat cresteri fata de aceeasi perioada a anului precedent la incasarile din impozitul pe profit (+129,5 mil lei), TVA (+296,7 mil lei), accize (+171,4 mil lei). Incasarile din contributiile de asigurari sociale au crescut cu 4,8% datorita cresterii numarului de salariati precum si a castigului salarial mediu brut.
La nivelul administratiilor locale s-au inregistrat, de asemenea, cresteri fata de anul precedent la venituri nefiscale cu 9,9%, impozite si taxe pe proprietate cu 11,3%, taxe pe utilizarea bunurilor cu 8%.
Cheltuielilebugetului general consolidat, in suma de 33,6 miliarde lei, au crescut in termeni nominali cu 5,8% fata de aceeasi perioada din anul precedent, mentinandu-se la acelasi nivel respectiv 5,1% ca pondere in PIB.
S-au inregistrat cresteri la cheltuielile de personal (+3,9%), in principal ca urmare a platii drepturilor aferente uniformelor si echipamentelor obligatorii pentru personalul din MAI.
Cheltuielile cu bunuri si servicii au crescut cu 15,6% fata de aceeasi perioada a anului precedent, cresterea inregistrandu-se la fondul national de asigurari sociale de sanatate, datorita platii arieratelor catre furnizorii de medicamente, ca urmare a implementarii Legii nr. 72/2013 prin care s-a transpus in legislatia romaneasca Directiva nr. 7/2011 privind combaterea intarzierilor in efectuarea platilor comerciale, precum si plata serviciilor medicale efectuate de spitale.
S-au inregistrat, de asemenea, cresteri fata de anul 2013, cu 52,1% la subventii, datorita platiilor anticipate in luna ianuarie a sprijinului acordat fermierilor, in timp ce cheltuielile cu dobanzi s-au redus cu 7,8% datorita scaderii randamentelor la licitatiile emisiunilor de obligatiuni de tip benchmark.
Cheltuielile pentru investitii, care includ cheltuielile de capital, precum si cele aferente programelor de dezvoltare finantate din surse interne si externe, au fost de 2084,8 milioane lei, respectiv 0,3% din PIB.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei
Bancul zilei: Regretul lui Putin
Reţeta zilei: Pastă de mici
Vanda Vlasov, audiată la DNA ca martor în dosarul tatălui ei
tata nu a pus mana pe bani, e nevinovat jocurile de noroc sunt o îndeletnicire a nobilimii tata joacă la cazinouri. Ce, violează copii?
Există din nou frica faţă de Rusia, care va avea consecinţe economice
ministrul luxemburghez de externe
Victor Ponta: Schema ratelor reduse se aplică din iulie
Ioana Petrescu, săraca, a fost greşit inţeleasă
Cine este Misu Negriţoiu, viitorul şef al ASF
Traian Băsescu: E posibil ca România să fie unul dintre beneficiarii repoziţionării resurselor militare ale NATO
ceea ce ar putea atrage intensificarea activităţilor de spionaj
Week-end aniversar cu premii record la Uvertura Mall
Botoşani: Reclamagiul profesionist şi patronul mafiot
Ioan Rotundu
Miloşi cu poliţiştii criminali
Ioan Rotundu
Șefii de la Agricultură au raportat că sunt în grafic
Mircea Geoană vine la Botoșani
S-a constituit Biroului Electoral Botoșani
Prefectul a cerut profesorilor să salveze Bacul de anul acesta
Violența în școli pârâtă prefectului Macaleți
Revolta pensionarilor împotriva pierderilor de apăp din reţea
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog