Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
1413
De la 07 Ianuarie 2003
93495463

Exerciţiu în caz de urgenţă la acumularea hidrotehniocă „Stânca – Costeşti”

  • 15 October 2014, 23:00
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani desfăşoară, pe 16 octombrie, între orele 09.00 – 15.30, un exerciţiu de cooperare pentru limitarea şi înlăturarea efectelor unor situaţii de urgenţă de amploare produse la acumularea hidrotehnică Stânca-Costeşti, dar şi în localităţile aflate în aval de baraj.
La exerciţiu participă conducerea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi un grup de lucru din cadrul Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al Ministerului Afacerilor Interne din Republica Moldova.
Vor fi simulate: salvarea unor persoane surprinse de inundaţii cu ajutorul elicopterului, a autospecialei de tip U.T.V., dar şi a scafandrilor, acordarea primului ajutor victimelor, ancorarea şi tractarea unei ambarcaţiuni ce transporta substanţe neidetificate în recipiente neadecvate şi care se înrepta spre deversoarele barajului, evacuarea preventivă a populaţiei din zona inundabilă, organizarea unei tabere pentru cazarea temporară a persoanelor cu nevoi de adăpostire, precum şi stingerea unui incendiu care a cuprins litiera pădurii Guranda.
La acţiunile de intervenţie şi înlăturare a efectelor negative ale situaţiilor tactice prezentate vor participa forţe şi mijloace ale I.S.U. Botoşani, Suceava şi Iaşi, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Botoşani, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei dr Frontieră Iaşi – Serviciul Teritorial Botoşani, Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani, voluntari ai Filialei de Cruce Roşie Botoşani, un echipaj al Inspectoratului General de Aviaţie – Unitatea Specială de Aviaţie Iaşi, Acumulării Hidrotehince Stânca – Costeşti Ştefăneşti, Direcţiei de Sănătate Publică, Sistemului de Gospodărire a Apelor, Agenţiei pentru Protecţia Mediului Botoşani, Direcţiei Silvice Botoşani, dar şi membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani şi a Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă din Ştefăneşti, Româneşti şi Santa Mare.
Reprezentanţii mass-media care doresc să participe la exerciţiu şi nu au mijloc de transport sunt aşteptaţi la ora 7.20, la sediul ISU Botoşani.
Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Botoşani

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Ispita rabinului
Gogonele cu usturoi la oţet
Horoscopul zilei
Ilie Sarbu, socrul lui Victor Ponta, e audiat la DNA Brasov in dosarul
CSM a incuviintat arestarea preventiva, arestarea la domiciliu si perchezitia imobiliara a 3 judecatori
din cadrul Tribunalului Brasov si a Tribunalului Covasna
Prognoza meteo pentru joi si vineri
Peste 43.000 de hectare, retrocedate lui Elie Vlad Sturdza, desi acesta ceruse doar 23.000
Parlamentarul Ioan Adam are la case si terenuri ca nici nevasta lui nu stie de ele. Declaratiile de avere
Comisia Europeana a aprobat schema de ajutor de stat de 750 milioane de euro pentru marii consumatori de energie electrica
Ajutorul va fi suportat de micii consumatori
A fost sau n-a fost Victor Ponta intr-o delegatie cu generali si colonei din serviciile secrete aflata in SUA in 1999 pentru a participa la un Forum anticoruptie
Ponta scrie in CV ca a participat la seminar, membrii delegatiei nu-si amintesc sa-l fi vazut
Viorel Hrebenciuc, interceptari in dosarul retrocedarilor
Suntem in plin razboi cu Romsilva! Vom castiga 100%! Suta la suta fac ordine
Achizitiile unui lup tanar din PSD. Cui si pentru ce a dat bani publici primarita Craiovei, Lia Olguta Vasilescu
Grădiniţia Il Girotondo, la zece ani de activitate
Botoşani: Opoziţia majoritară din CJ se răzbună pe primarii puterii PSD
Modern Calor Botoşani: Comunicat de presă
APIA Botosani: Comunicat de presă
DNA: Prejudiciul in dosarul retrocedarilor depaseste 300 milioane euro
Senatorul PSD Ilie Sarbu, deputatii PSD Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam si directorul Romsilva, Adam Craciunescu, sunt urmariti penal
Primari ai PSD, fiţi „bărbată”!
Ioan Rotundu
Botoşani: Cum este părăduit bugetul Primăriei Suliţa (IV)
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă