Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Administraţie
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Editorial
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
12090
De la 07 Ianuarie 2003
104622425

Exericitiu militar romano-american in poligonul de la Smardan

  • cu tancurile Abrams si TR-85M "Bizonul" si vehiculele blindate de lupta Bradley si MLI-84M "Jder"
  • 11 April 2017, 23:00
Peste 350 de militari romani si americani se vor intrui impreuna intre 10 aprilie si 5 mai in poligonul de lupta de la Smardan in cadrul exercitiului "Justice Eagle 17". Scenariul exercitiului "Justice Eagle 17" este unul fictiv, bazat pe ducerea luptei de aparare pe pozitii de catre structuri de forte constituite din subunitati de tancuri Abrams si TR 85 M Bizon, infanterie mecanizata pe masini de lupta Bradley si MLI 84 M Jder, sprijinite de piese de artilerie Paladin si tunuri de calibrul 155 mm.
Din partea fortelor romane vor participa la exercitiu militari din Batalionul 284 Tancuri "Cuza Voda", Batalionul 300 Infanterie Mecanizata "Sfantul Andrei", Batalionul 285 Artilerie "Vlaicu Voda", structuri apartinand Brigazii 282 Infanterie Mecanizata "Unirea Principatelor", si din Batalionul 1 "Vulturii luptatori" din armata Statelor Unite ale Americii.
"Este o oportunitate excelenta sa ne aflam aici, sa ne instruim impreuna pentru a demonstra si promova soliditatea parteneriatului nostru. Poligonul de instructie Smardan ne ofera posibilitatea instruirii in comun in vederea validarii procedurilor de operare conform standardelor, astfel incat sa realizam dezideratul instruieste-te asa cum vei lupta", a declarat colonelul Cornel-Traian Scurt, loctiitorul comandantului Brigazii 282 Infanterie Mecanizata "Unirea Principatelor".

"Vulturii luptatori au ajuns in Romania in luna februarie, in cadrul operatiunii Atlantic Resolve, ca urmare a angajametului Fortelor Terestre ale SUA in Europa, in sprijinul aliatilor nostri", a spus, la randul sau, maiorul Michael Harrison, seful operatiilor in cadrul batalionului american.
Scenariul exercitiului "Justice Eagle 17" este unul fictiv, bazat pe ducerea luptei de aparare pe pozitii de catre structuri de forte constituite din subunitati de tancuri Abrams si TR 85 M Bizon, infanterie mecanizata pe masini de lupta Bradley si MLI 84 M Jder, sprijinite de piese de artilerie Paladin si tunuri de calibrul 155 mm, anunta MApN.
Militari americani fac parte din Fortele Terestre ale Statelor United in Europa, ca parte a angajamentului SUA pentru intarirea securitatii si cooperarii colective in Europa de Est, in cadrul Operatiunii Atlantic Resolve.
Potrivit MApN, aceasta unitate va stationa in Romania pentru o perioada de noua luni, dupa care va fi inlocuita de o alta unitate de lupta, astfel asigurandu-se o prezenta consistenta, bazata pe rotatie continua, in Europa. In aceasta perioada, militarii vor efectua exercitii de tragere intrunite cu munitie de lupta la nivel de pluton si companie in Centrul secundar de instruire pentru lupta Smardan si vor participa la exercitiile multinationale planificate.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Decizie enigmatică
Horoscopul zilei de 12.04.2017
Ministerul Finantelor a inceput discutiile pe grupuri de lucru pentru renuntarea la cota unica
si la introducerea impozitului pe gospodarie
Deputatii au votat "superimunitatea" pentru judecatorii Curtii Constitutionale:
nu pot fi urmariti penal, arestati sau trimisi in judecata decat cu votul a doua treimi dintre ei
Tariceanu, dupa ce a fost audiat la Inalta Curte: DNA e un fel de politie politica in Romania
Dan Andronic, urmarit penal de DNA in dosarul privind finantarea campaniei electorale din 2009,
alaturi de Ioana Basescu si Elena Udrea
Cheltuielile cu management si consultanta, o tema predilecta pentru controalele fiscale in ultimii ani:
Cum va fi in 2017
Salarizarea bugetarilor, pericol major de derapaj
Romania Libera: O firma proaspat infiintata de seful Asociatiei Vanatorilor din Teleorman
a castigat un contract de 23.000.000 lei la primaria lui Firea
Transgaz inregistreaza un nou record negativ in privinta investitiilor
, fapt care nu impiedica sefii companiei sa ceara noi mandate si bonusuri uriase
Județul Botoșani angrenat într-un exercițiu național de protecție civilă
Cum va face PSD-ul rost de bani pentru salarii
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă