Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Învăţământ
Sport
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18425
De la 07 Ianuarie 2003
122878492

Extremiştii maghiari invocă soluţia armată pentru independenţa şsa zisului Ţinut secuiesc

  • 13 June 2011, 23:00
In perfecta coordonare cu Budapesta si organizatiile maghiare din Romania, extremistii maghiari invoca pentru prima data solutia luptei armate pentru independenta asa zisului Tinut secuiesc. Ceea ce participantii la Universitatea de Vara de la Izvorul Muresului avertizau cu ani in urma iata ca este confirmat de o manifestatie a extremistilor maghiari de la Londra.
Extremistii maghiari protesteaza în favoarea independenţei si nu a autonomiei asa zisului Ţinutului Secuiesc. Imaginile au fost surprinse de un telespectator Realitatea TV aflat în capitala Marii Britanii. Potrivit telespectatorului RTV, Răzvan Creangă, manifestanţii erau amplasaţi în apropierea clădirii Parlamentului.
Ei erau "înarmaţi" cu bannere, afişe şi pancarte în limbile română şi engleză, mesajul predominant fiind indepdenţa pentru asa zisul Ţinut Secuiesc.
Unele dintre mesaje aveau însă un ton cel puţin agresiv. Ca, de exemplu, "91 de ani fără compromisuri! Numai soluţia armată este acceptabilă?". Alte pancarte comparau un Regat Unit destrămat cu Ungaria fără Ţinutul Secuiesc.
La solicitarea Realitatea TV, Ministerul de Externe a răspuns că s-a luat legătura cu autorităţile britanice pentru lămuriri. Acestea au comunicat că mitingul a fost organizat la iniţiativa unei persoane private - Andras Karaly. Întrucât scopul manifestaţiei era comemorarea împlinirii a 91 de ani de la "dezmembrarea Ungariei".
Manifestatia lobbyului maghiar de la Londra vine sa dubleze efortutile UDMR si ale altor organizatii maghiare care, profitand de slabiciunea endemica a autoritatilor romane, le santajeaza pentru adoptarea Statutului minoritatilor nationale si pentru acceptarea regionalizarii Romaniei pe criterii etnice.
In cazul in care unul din cele doua acte normative va fi acceptat, iar actuala coalitie va vota legiferarea acestuia, fara indoiala va fi una dintre cele mai flagrate tradari ale intereselor nationale, comparabile cu Dictatul de la Viena sau cu cedarea Basarabiei si Bucovinei. Efectele pe termen mediu si lung vor fi extrem de grave pentru securitatea nationala si pentru existenta statului national unitar roman, iar cei care voteaza astfel de propuneri legislative ar trebui sa fie acuzati de tradare.
Nu este lipsita de interes aparitia agentilor de influenta a intereselor maghiare in presa de limba romana.
Daca aparitia lor in ziare la Romania Libera sau Evenimentul Zilei, ziare respectabile si private care pot adopta ce pozitie editoriala doresc, capusarea Televiziunii publice cu acesti baieti si fete care fac propaganda maghiara pe bani publici, in emisiuni intregi, in timp ce punctul de vedere al romanilor din Harghita, Covasna si Mures abia daca este pomenit pe ici pe colo, creeaza cu adevarat o problema pe care CNA-ul ar trebui sa o vada mai de apropape.
Evident a-i compara pe indivizi ca acestia cu academicianul Girescu este aproape imoral, numai ca in timp ce acesti indivizi isi etaleaza propaganda promaghiara dar si prostia pe posturile Televiziunii publice, academicianul Giurescu nici nu este bagat in seama de aceeasi televiziune.
Romanian Global News

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Ioi!
Creşterea economiei globale se va opri începând cu 2013
Caricatura zilei
Incident neobişnuit în Elveţia
confruntare directă între grupul Bilderberg şi protestatari
Ce riscă un contrabandist când confundă Budapesta cu Bucureştiul
Au trecut Prutul înot pentru a ajunge în România
COMUNICAT DE PRESĂ – PNL Botoşani
Economia Rusiei: Tot înainte spre URSS
China: 1.300 km parcurşi cu trenul în numai cinci ore
Miluţă procesomanul
Ioan Rotundu
Şahiştii botoşăneni au mai cules o cunună
Oprişanu îşi pune Programul la dispoziţia lui Flutur
Oprișanu deplânge soarta şomerilor botoşăneni
Oportunitate de cursuri pentru formare profesională
Avantaje la angajarea persoanelor aflate în prag de pensie
Se depun dosarele pentru titularizare
Dă-l în m…!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog