Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Mediu
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
19172
De la 07 Ianuarie 2003
122904821

Facturile la încălzire - la un nivel acceptabil

  • 2 April 2012, 23:00
Suntem nevoiţi să răspundem criticilor nefondate venite din partea unor consilieri locali din opoziţie, legate de nivelul facturilor la încălzire în acest an.
Operatorul de termoficare a scăzut anul trecut preţul de facturare, astfel încât în această iarnă gigacaloria a fost mai ieftină pentru populaţie. Singurul factor care a influenţat facturile la încălzire a fost temperatura exterioară, în special gerul prelungit din lunile ianuarie şi februarie. Temperatura medie a lunii februarie a fost de -10 grade Celsius, în condiţiile în care cea de anul trecut a fost de 0 grade.
Modernizarea sistemului şi măsurile luate pentru ca serviciului furnizat să fie convenabil populaţiei, au făcut ca la Botoşani căldura să fie mai ieftină decât în multe alte oraşe, conduse, în special, de primari ai opoziţiei. Exemplele din presa locala a acestor municipii arată că, la Constanţa, s-a facturat şi 1.500 de lei pentru căldura din două camere, iar la Focşani o factură de 600 de lei este considerat㠄rezonabilă”, în condiţiile în care în multe zone pentru un apartament cu două camere s-a facturat 900 de lei. La Iaşi, pentru încălzirea dintr-o garsonieră se plăteşte şi 600 de lei pentru luna februarie, în timp ce pentru un apartament cu două camere factura este de 800 de lei.
Modern Calor a primit în această iarnă sub zece sesizări de la botoşăneni care consideră prea mare nivelul facturii. Toate cazurile au fost analizate şi soluţionate conform prevederilor legale.
În lipsa numelor şi adreselor persoanelor care au plătit mult la încălzire, aşa cum apare în declaraţiile social-democraţilor, putem da exemplul fostului consilier local Valentin Guraliuc, locuitor al zonei bulevardului George Enescu. Acesta a primit pentru luna februarie o factură de 80 de lei.
Reprezentanţii Modern Calor sunt conştienţi că mai sunt multe de făcut pentru ca serviciul de încălzire şi apă caldă să fie la nivelul dorit de întreaga populaţie. Pentru aceasta a atras fonduri europene şi susţine proiectul de modernizarea implementat de Primăria municipiului. În comparaţie cu investiţiile falimentare în economate şi sere, cu creditele neperformante puse în cârca populaţiei, aşa cum s-a procedat în perioada guvernată de PSD, acum se fac investiţii europene.
Botoşănenii nu mai sunt lăsaţi în frig luni la rând, aşa cum au procedat groparii termoficării din municipiu, acum operatorul scade preţul şi face faţă fără
probleme iernilor dificile, precum cea care tocmai s-a încheiat.
„Îi rog pe domnii consilieri, indiferent din ce partid fac parte, să se informeze înainte de a face declaraţii. Le oferim orice documente şi statistici privind piaţa termoficării din România. Pe consilierii PSD, în mod special, pentru că se arată preocupaţi de condiţiile de viaţă ale locuitorilor din municipiul Botoşani, îi invit să le explice de ce i-au lăsat fără bani de cofinanţare a proiectelor europene, prin votul din Consiliul Judeţean, alocând de trei ori mai mult primăriei din Coşula, spre exemplu.
Îi rog să le explice de ce au lăsat sistemul de sănătate fără 60 de miliarde de lei vechi, iar drumurile judeţene fără fondurile necesare măcar lucrărilor de întreţinere. Este un act criminal ceea ce au făcut, iar gropile ce se pot transforma, din păcate, în capcane ale morţii, demonstrează cât de tragică este situaţia.
Îi rog să-şi găsească un alt domeniu de propagandă electorală, dată fiind situaţia jalnică lăsată de ei la CET şi ţin să le spun că mormanele de echipamente cumpărate atunci zac, încă, nefolosite.”
, este declaraţia lui Ion Diaconu, directorul general al SC Modern Calor SA. (Corespondenta)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Satisfacţia soţului
Caricatura zilei
Horoscop
„Şcoala Altfel” la Grupul Şcolar „Dimitrie Negreanu”
Circa 2000 de puieţi plantaţi de angajaţi E.ON, elevi şi pompieri, la Vorona
Drapelul roșu-albastru, dat jos. Vinovații, cercetați penal
Rogozin, un proiect nou pentru R.Moldova
PNL Suceava oferă, la tombolă, obiecte de valoare celor care vor merge la vot la locale
Rata şomajului atinge niveluri record atât în UE cât şi in Zona Euro
Copii lăsaţi să moară pentru că medicii refuză să lucreze fără mită
Guvernul va cofinanţa proiectele care beneficiază de fonduri europene
Vasile Blaga a fost numit şef peste campania electorală a PD
Mişcarea pentru Botoşani acordă sprijin necondiuţionat primarilor
Botoşani: Joaca de-a viceprimarul la comuna Roma
Mişcarea pentru România a împădurit dealurile Dorohoiului
Cursa părinţilor pentru înscrierea copiilor la clasa pregătitoare continuă
Profesori botoşăneni chestionaţi despre satisfacţia la locul de muncă
IŞJ mai schimbă câte un director, doi de şcoală
Protecţia consumatorului nu poate verifica escrocheriile bancare
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog