Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Administraţie
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Important
Publicitate
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
2323
De la 07 Ianuarie 2003
122887972

Fantoma infractorului Florin Ţurcanu bântuie prin biroul primarilor PNL

  • Ioan Rotundu
  • 22 December 2019, 21:39
Se pare că liderii PNL Botoşani primesc acum răsplata pentru că au acceptat premierului Ludovic Orban să numească la Botoşani un prefect din partea ALDE, respectiv pe fostul ofiţer de artilerie Alexandru Colbu, pensionat în puterea vârstei şi angajat lefegiu la stat cum sunt mai toţi ofiţerii şi poliţiştii pensionaţi cu pensii uriaşe.
Practic, cel care l-a impus prefect pe Colbu se numeşte Florin Ţurcanu, infractor cu acte în toată regula, el fiind condamnat la sfârşitul anului 2014 la 6 luni închisoare cu suspendare şi interzicerea dreptului de a alege şi a fi ales. Acelaşi Florin Ţurcanu este inculpat în dosarul cu nr.917/40/2016, aflat pe rol la Tribunalul Botoşani, fiind acuzat de acte de corupţie alături de socrul său Aristotel Anuşcă. De 3 ani se chinui săracii judecători să soluţioneze acest dosar dar ceva le stă-n cale, poate acelaşi „ceva” pentru care este judecat Ţurcanu.
Retras o perioadă din viaţa publică, Florin Ţurcanu a revenit în forţă, devenind lider important al ALDE Botoşani, partidul condus de iun alt corupt pe numele de Călin Popescu Tăriceanu ce stă ascuns sub imunitatea parlamentară pentru a nu da socoteală pentru o mită de 800 milioane dolari primită pe vremea când era premierul României pentru a acorda o serie de avantaje financiare unei firme austriece.
Un partid format din infractori, incompatibili, aflaţi în conflict de interese, de impostori şi profitori cum este ALDE i s-a potrivit lui Florin Ţurcanu ca o mănuţă. Iar de când are „foncţie importantă” în ALDE Botoşani, face ceea ce a mai făcut şi pe vremea când era preşedintele PNL Botoşani,m deputat PNL şi preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani, adică îşi bate joc de întreg electoratul botoşănean impunând voinţa sa care nu este nicidecum a unui politician cinstit.
După ce şi-a impus omul dorit în funcţia de prefect iar pe soţia sa Roxana a făcut-o şeful de cabinet al prefectului, Florin Ţurcanu cutreieră acum judeţul şi-i ameninţă pe primarii PNL că dacă nu trec la ALDE vor avea mari greutăţi din partea prefectului Alexandru Colbu şi a lui. Una dintre victimele pe care a pus ochii a fost şi primarul liberal Ilie Ivanache de la Ungureni. Ţurcanu nu s-a sfiit să-i intre în birou şi să-l ameninţe că dacă nu trece la ALDE va avea o viaţă grea de tot.
Iar ca primarul să nu creadă că Ţurcanu glumeşte, omul ALDE de Ungureni, un anume Constantin Codău, nu se sfiieşte să-i ameninţe pe funcţionarii primăriei, pe consilierii aleşi, pe secretar şi primar că el este „cineva”, că este în echipa lui Florin Ţurcanu şi cine nu face ce spune, el, Codău, va avea zile grele.
Acest Codău, un fel de concurent al lui Moş Teacă, este un fost subofiţer de grăniceri care a ocupat la viaţa lui „importanta funcţie” de căţelar. Adică conducea câinele să ia urma şi-l văduvea de mâncare, pentru că, fiind câini de rasă, ei primeau hrană bogată şi de calitate.
Cu ceva ani în urmă acelaşi Codău, cunoscător al graniţei cu Republica Moldova şi Ucraina, s-a dedulcit la contrabanda cu ţigări, mijloc rapid de îmbogăţire. Avea să fie descoperit când în atenţia organelor de cercetare penală a intrat oierul Adrian Sauciuc din satul Epureni, comuna Ungureni, care a fost prins cu un stoc de ţigări de contrabandă în valoarea banilor de astăzi de 60 mii lei. Sauciuc a recunoscut în faţa organelor de cercetare penală că are ţigările de la Constantin Codău.
La Ungureni a tunat şi l-a adunat pe Florin Ţurcanu cu Constantin Codău (foto), că nu degeaba se spune în popor că „tună de-i adună”. Primarul de la Ungureni l-a trimis la plimbare pe Florin Ţurcanu, numai că refuzul său l-a supărat pe Codău care i-a turnat câteva reclamaţii pe la Curtea de Conturi ca să-l înveţe minte. Reclamaţiile nu s-au confirmat, dar primarul a fost supus unor verificări publice fără să fie vinovat. De la PNL Botoşani nu i-a sărit nimeni în ajutor. Preşedintele Costel Şoptică stă la aceeaşi masă cu Florin Ţurcanu. Şoptică ar trebui să ştie că „boala” lui Ţurcanu este molipsitoare, că nu degeaba spun ţăranii că „cine se aseamănă se adună” sau „spune-mi cu cine te însoţeşti, ca să-ţi spun cine eşti”.
Ţurcanu a trecut şi pe la alţi primari liberali. După Anul Nou am să revin cu noutăţi vechi din acest an.

N.R. - În cursul zilei de 24 decembrie a.c. am fost sunat de către Florin Ţurcanu care a ţinut să precizeze că el nu l-a ameninţat pe primarul Ilie Ivanache să treacă la ALDE iar discuţia a fost una civilizată. Dacă Constantin Codău l-a ameninţat pe primar, Ţurcanu a promis că va face o anchetă şi va lua cu acesta măsuri. ”Vreau la anul o campanie a alegerilor locale civilizată” - a declarat Florin Ţurcanu.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Felicitare Primăria Coţuşca
Felicitare Primăria Păltiniş
Felicitare Primăria Ungureni
Felicitare consilier judeţean PNL Constantin Bursuc
Felicitare Primăria Oraş Bucecea
Felicitare Primăria Dersca
Felicitare deputat PNL Botoşani - Cristian Achiţei
Felicitare Organizaţia de Tineret PNL Botoşani
Felicitare Primăria Mihai Eminescu
Felicitare S.C. Transporturi Auto SA Botoşani
Felicitare Primăria Ibăneşti
Bancul săptămânii: Cum l-a umilit ministrul român pe cel francez
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Horoscopul săptămânii 23 – 29 decembrie 2019
Presa-n gura lu' Rotunu: Emisiunea din 20.12.2019
Lumea lu Rotundu Darabani Traditii de iarna
Felicitare Primăria Municipiului şi CLM Botoşani
De Crăciun, Jurnalul îşi felicită cititorii
Succes uriaș pentru Botoșani! Transport local la nivelul mileniului III, realizat pe bani europeni
Concert cu numeroase vedete și foc de artificii de revelion
Felicitare pentru prietenii de pe Facebook
Lumea lu' Rotundu: Vf. Câmpului - Tradiţii de Crăciun
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog