Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Editorial
Horoscop
Umor
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
12282
De la 07 Ianuarie 2003
111280616

Fariseismul bolşevic al lui Ludovic Orban

  • Ioan Rotundu
  • 18 August 2021, 16:14
Este tot mai clar că Ludovic Orban va pierde preşedinţia PNL iar, odată cu ea, şi baronii locali liberali privilegiile de care se bucură de ani de zile, respectiv: funcţii în administraţia locală şi centrală pentru membrii familiei, cunoscuţi şi amante, acces la banii publici prin contracte oferite unor societăţi comerciale în spatele cărora sunt tot ei, baronii, evaziune fiscală la greu pentru că Fiscul este controlat tot de către ei etc.
Pericolul de a pierde preşedinţia partidului l-a determinat pe Orban să recurgă la vechile tactic i bolşevice ce au dat rezultate fructuoase în perioada comunistă când cei aflaţi în funcţii de partid erau lucraţi la şefii mai mari de către cei care le voiau locul, terfelirea imaginii, acuzaţiile de neloialitate faţă de partid, demascarea ca fiind un periculos duşman al poporului fiind doar câteva dintre mijloacele cu care bolşevicii se luptau între ei pentru a accede în funcţiile oferite de partid.
Orban, ajutat de către cozile de topor din partid, a descoperit că în urmă cu vreo 20 de ani, pe când era student în America, premierul Câţu (foto) a fost prins băut la volan şi arestat 2 zile ca, apoi, să fie amendat. De asemenea, a mai descoperit că în acea perioadă studentul Câţu a fost descoperit a fi în neregulă cu cardul bancar ,iar procesul civil s-a derulat fără ca suspectul să aibă habar. Iată că, după 20 de ani, Orban, bun cunoscător al fariseismului politic, s-a căinat public faţă de români că dacă ar fi ştiut de aceste infracţiuni ale lui Câţu, comise în America, nu l-ar fi susţinut să fie desemnat premier.
Mai mult, aproape bocind, el le-a spus românilor că din cauza trecutului infracţional al lui Câţu credibilitatea PNL este grav afectată.
Toate aceste braşoave bolşevice sunt rostite de acelaşi Ludovic Orban care cu numai câţiva ani în urmă, nu peste 20 ca în cazul Câţu, beat mor la volan s-a răsturnat cu autoturismul pe raza judeţului Iaşi. Este acelaşi Orban care, beat la volan, a accidentat în Bucureşti, pe Calea Victoriei şi pe trecere de pietoni o minoră.
Tot Orban este cel care a fost cercetat de Koveşi pentru primirea a unei mite de 50 mii euro. Dacă n-a fost condamnat nu este că ar fi fost nevinovat, ci pentru că Liviu Dragnea şi clica PSD a reuşit să denunţe Acordul de colaborare dintre SRI şi DNA, anularea Acordului obligând judecătorii să renunţe la probele audio care-l inculpau pe Orban.
Orban a uitat că premier fiind, a dat binecuvântare baronilor locali ai PNL să angajeze în funcţii publice importante amante chelneriţe sau cititori de indexuri la aparatele de cafea. Orban este cel care în campania alegerilor parlamentare striga „fără penali în funcţii publice” ca apoi să u8mple ministerele şi instituţiile descentralizate ale statului cu penali.
Prin eliminarea lui Orban de la preşedinţia PNL şi alegerea lui Câţu nu se vor produce schimbări majore în acest partid. Clientela care l-a susţinut pe Orban se mută acum în tabăra lui Câţu iar acesta-i primeşte cu braţele deschise, creându-şi obligaţii faţă de ei prin a le oferi favoruri. Avem ca exemplu desemnarea lui Dan Vâlceanu de la Gorj în funcţia de ministru al Finanţelor doar pentru că-l susţine pe Câţu la preşedinţia PNL.
Dar schimbarea lui Orban cu Câţu dă acea rază de speranţă că, după ce s-a făcut rate cu dracul şi a trecut puntea, Câţu va proceda la modernizarea partidului. Sunt voci liberale care susţin că imediat ce va fi ales preşedintele partidului, Câţu va începe să guverneze cu adevărat, nemaiavând piedicile politice pe care i le pune în momentul de faţă Orban.
Dacă aceasta-i adevărata gândire a lui Câţu, atunci scopul scuză mijloacele. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii:Deconspirare matrimonială
Horoscopul săptămânii 16 – 23 august 021
Prea multe necunoscute în cazul contrabandei cu ţigări din Vama Stânca
Ioan Rotundu
Soluţie favorabilă în dosarul vameşului Ungureanu
Există suspiciuni rezonabile de judecată părtinitoare
Cum a eşuat ticălosul Şoptică în noua sa ticăloşie
Ioan Rotundu
Peste apa Prutului se fac demiteri, la noi s-a aşternut tăcerea
Ioan Rotundu
Iresponsabilitate marca PSD:
Cosmin Andrei vrea să renunțe la finanțarea de zeci de milioane de euro pentru modernizarea transportului local
Cum suntem jefuiţi de către societatea Nova Apaserv
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă