Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
11464
De la 07 Ianuarie 2003
77628608

Fascismul roşu împotriva lui Filat şi Ghimpu

  • 17 December 2009, 23:00
Ticăloşia şi tupeul structurilor comuniste din R. Moldova au întrecut orice limită odată cu oribilul atac antisemit al agenţilor PCRM cu sutană. Atacul nu s-a dat atât împotriva comunităţii evreilor din Basarabia, cât împotriva R. Moldova, prezentată în presa din întreaga lume drept un stat înapoiat, populat de nişte sălbatici intoleranţi şi fanatici.
O gloată condusă de un popă pe nume Anatolie Cibric, apărând Biserica rusească a lui Vladimir Cantarean, a dărâmat menora, un sfeşnic instalat de comunitatea evreiască la intrarea în parc, pentru Hanukka, una din cele mai mari sărbători evreieşti. Barbarii au bătut în locul sfeşnicului o cruce, iar rămăşiţele menorei au fost târâte până la statuia lui Ştefan cel Mare şi Sfânt.
Popa Cibric s-a lansat într-o tiradă de invective antisemite pentru care în orice ţară ar fi fost aruncat după gratii. El apără ţara de „jidovi" care „poate să ne omoare, să ne traumatizeze copiii". Dar fabulaţia despre evreii care ar omorî copii a fost folosită şi de Ohrana, serviciul secret al Rusiei ţariste, pentru a declanşa pogromul de la Chişinău din 1903, soldat cu distrugeri, morţi, răniţi, emigrarea în SUA a zeci de mii de evrei basarabeni îngroziţi. Moldoveanul rusificat Pavel Kruşevan era agent al Ohranei şi a declanşat pogromul scriind în ziarul „Bessarabia" că un copil rus din Dubăsari ar fi fost omorât de evrei.
Diversioniştii care au pus la cale înscenarea din Grădina publică „Ştefan cel Mare" fluturau steagul alb-negru-galben, care a fost drapel ţarist, iar apoi a fost preluat de „Sutele Negre", o organizaţie antisemită care-i ataca pe evrei la ordinul Ohranei. Opinia publică internaţională trebuia să vadă la TV că Basarabia s-a întors cu 100 de ani în urmă, iar antisemitismul face ravagii din cauza unei puteri liberale slabe, dar şi pro-fasciste. După mintea comuniştilor, dacă Filat, Ghimpu, Chirtoacă au respins antiromânismul lui Voronin, înseamnă că sunt „fascişti".
Cibric n-a fost de capul lui. Cheibaş, secretarul Mitropoliei lui Cantarean, în loc să condamne fapta nebunilor, a justificat vandalismul antisemit. Cică autorităţile locale din Chişinău „trebuiau să anticipeze reacţia oamenilor când au amplasat simbolul religios". Cheibaş ar trebui să ştie că nici Obama Barack „nu a anticipat reacţia oamenilor", atunci când Rahm Emmanuel, şeful administraţiei prezidenţiale, a aprins lumânările menorei instalate pe peluza Casei Albe.
Regizorii piesei de teatru au ţintit cu bătaie lungă. Pe pancartele actorilor „pravoslavnici" scria: „Mihai Eminescu: Biserica Ortodoxă este mama poporului român". Oare de când o fi devenit „mama poporului român" antiromâneasca Mitropolie „a întregii Moldove"? Este limpede. Acţiunea trebuia să arate că „românii e fascişti". Măi băieţi, trebuia mai degrabă să scrieţi pe pancarte de-a dreptul „romanian people", ca să se înţeleagă mai bine ce e cu imaginile transmise la televiziunile CNN sau Euronews.
În momentul când am văzut scenele cu haita dezlănţuită a lui Cibric am fost convins că urmează actul doi al piesei de teatru: anume că PCRM va condamna „fascismul" AIE. În comunicatul PCRM - despre care cred că fusese scris înainte de declanşarea atacului „pravoslavnic" - ni se indică şi vinovaţii. Aceştia sunt liberalii, dar şi ziariştii independenţi de la Chişinău. Iată cum sună propaganda comunistă: „Eroizarea capilor nazismului şi fascismului, declaraţiile deschise ale liderilor şi reprezentanţilor aşa-numitelor partide liberale, cu jigniri la adresa reprezentanţilor unor naţionalităţi în parte - de la moldoveni la ruşi, de la evrei la romi, politica informaţională provocatoare în mass-media electronice" ar fi de vină.
Comuniştii s-au inspirat de la Joseph Goebbels, şeful propagandei naziste şi confratele lor întru Pactul Ribbentrop-Molotov. Goebbels spunea că o minciună cu cât este mai absurdă şi mai gogonată, cu atât va fi crezută, mai ales dacă e repetată des. Liderii AIE nu au jignit niciodată evrei, ţigani, ruşi, moldoveni etc. Comuniştii mint cu neruşinare. După ei, Ghimpu ar fi antisemit din moment ce se declară român.
Atacul lui Cibric este o diversiune comunistă. Pentru că atacul a avut loc duminică după-amiază nu am avut timpul necesar să public acest articol în TIMPUL înainte de apariţia comunicatului PCRM. Păcat... le-aş fi furat comuniştilor slănina din fasole.
Mitropolia lui Cantarean este scula comuniştilor. Iar ceata agresivă a lui Cibric are rolul batalioanelor de asalt naziste. SA „Pravoslavnicii" au vandalizat redacţia ziarului TIMPUL atunci când Constantin Tănase a scris despre predicile din amvon ale „apostolului" Tarlev. Au atacat preoţi şi credincioşi ai Mitropoliei Basarabiei. Au manifestat împotriva adventiştilor sau a paradei homosexualilor. Pasămite, sub administraţia lui Dorin Chirtoacă, Chişinăul s-ar transforma în Sodoma şi Gomora.
Duminică, huliganii au fost puşi la treabă. Din cauza lipsei de reacţie a autorităţilor, situaţia se agravează. Nici acum nu a fost prins atentatorul cu grenadă de la Hramul Chişinăului. Puţină lume ştie că la Hram trebuia să participe şi Traian Băsescu, care şi-a anulat vizita în ultima clipă, din cauza demiterii Guvernului Boc. Ştirea despre un atentat cu grenadă împotriva unui şef de stat ar fi făcut înconjurul lumii. Chişinăul ar fi fost văzut ca un loc mai periculos decât Beirutul, Bagdadul sau Kabulul.
Guvernul crede că şi-a făcut datoria condamnând actul antisemit printr-un comunicat. Dar ceata lui Cibric a comis infracţiuni condamnate de legea moldovenească, cum ar fi distrugere de bunuri sau instigare la ură rasială. Poliţiştii aflaţi la faţa locului nu au mişcat un deget. În aprilie omorau oameni nevinovaţi, iar acum cică au vrut să-i convingă pe huligani cu vorba bună. Poliţia din Chişinău spune că „nu ştie dacă-i face dosar penal lui Cibric". Poate de aceea spune Cibric, sfidător, că nu-i este frică de dosare penale.
Procuratura Generală i-a deschis pe loc dosar lui Constantin Tănase, directorul TIMPULUI, pentru instigare la ură de rasă. Cunoscutul jurnalist se făcea vinovat pentru că a cerut reducerea influenţei Rusiei în Moldova. Dar, pentru procurori, atacurile demente ale lui Cibric împotriva „jidovilor" se vede că nu sunt instigări. Structurile comuniste şi complicii lor au ridicat capul profitând de nehotărârea noii puteri.
Emil Constantinescu, primul preşedinte anticomunist al României, l-a întrebat pe Lech Walesa, legendarul lider al Solidarităţii poloneze, ce are de făcut. Walesa i-a dat un singur sfat: „Dacă nu-i termini tu pe comunişti, te vor termina ei pe tine". Preşedintele polonez a avut dreptate. Constantinescu s-a retras jalnic din politică trei ani mai târziu, spunând că „l-a învins sistemul". Vlad Filat are, la fel, de ales: ori el, ori ei. Altă cale nu există.
George Scarlat, Timpul
Romanian Global News

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Grup infracţional organiza
specializat în proxenetism, trafic de persoane şi minori, destructurat de poliţişti
Astăzi, „Deschide uşa, creştine” pentru Cheia Sol şi Filarmonica Botoşani
Ţâbuleac ia apărarea arhitectului şef al judeţului
consilierul judeţean Cristian Achiţei l-a acuzat de incompetenţă profesională
Primii colindători la Palatul Administrativ Botoşani au fost din Suceava
CJ consideră ilegală externalizarea a serviciilor Laboratorul de analize
de la Spitalul Judeţean „Mavromati”
Săraci la început, bogaţi după!
IŞJ se laudă cu un an bogat în inspecţii
Democrat – liberala Huţuleac detronată de la şefia CAS
Nicolau se pregăteşte s-o preia
Şicana mogulilor
Medicii de la Pediatrie vor musai salariu de merit
Românul şi betonul
L-a pregătit pentru reinvestire ca premier
Horoscop
Badea Gheo şi clitorisul
Tocăniţă de vită cu bere
O experienţă de viaţă pentru toţi
Bani europeni pentru elevii interesaţi să devină antrepenori şi oameni de afaceri
Invitaţie la spectacol
“Eroii nu mor niciodată”
si vor fi comemoraţi în toată ţara de Noii Golani
Victoria lui Băsescu si problema R. Moldova
Stănculescu aduce KGB-ul în Revoluţia română
Traian Băsescu l-a nominalizat ca Prim ministru pe Emil Boc
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă