Ingrediente: 1 kg fasole verde, 1 ceapă mare, 200 gr bulion sau 2 roşii mari, 1 cub de supă, 1/2 legătură mărar, 1/2 legătură pătrunjel, 6 linguri de ulei, 1/2 de pui, 2 căţei usturoi, 4 linguri de vin, condimente pentru pui.
Preparare: Se spală fasolea şi se curăţă de aţe. Se taie ceapa mărunt şi se căleşte cu 2 linguri de ulei, apoi se adaugă fasolea şi bulionul, cubul de supă, verdeaţa, sare şi piper după gust. Se lasă pe foc să fiarbă la foc mic până scade apa, şi fasolea este fiartă. Dacă este necesar, puteţi să mai adăugaţi apă până la fierberea completă a fasolii. Puiul se taie în bucăţi, 2-4 câte aveţi nevoie. Usturoiul se adaugă în pui, dacă crestaţi carnea pe alocuri. Se freacă cu sare, piper şi condimente. Se pune într-o tavă acoperit pe jumatate cu apă, vin şi restul de ulei. Se pune în cuptor şi se lasă o oră. Se întoarce dupa 45 de minute. (Lucullus)