Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Editorial
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
23476
De la 07 Ianuarie 2003
87439815

Fastrono: Escalop de porc cu ceapă şi ghimbir

  • 1 December 2013, 23:00
Daca tot e la moda "din bucataria popoarelor", m-am gandit sa prepar ceva frantuzesc.. Am dorit sa prepar altceva decat clasicul escalop cu ciuperci. De data aceasta am ales ghimbirul.
Ingrediente: 500 gr pulpa de porc, 2 cepe, 1 lingura ghimbir tocat, 1 lingura pasta tomate, 1 lingura pasta ardei, 1/2 lingurita "Eros Pista" (pasta ardei iute), 100 ml masline, 50 ml vin alb, faina alba, sare, piper , codite de ceapa verde.
Mod de preparare: Feliati subtire pulpa de porc, daca nu e suficient de subtire se bate cu batatorul de snitele. Sarati, piparati, dati prin faina alba feliile de carne si le prajiti in ulei incins pana capata o usoara crusta crocanta.
Curatati si taiati ceapa pestisori si ghimbirul cubulete marunte. Scoateti carnea de la prajit pe o farfurie alaturata si in uleiul incins prajiti ceapa si ghimbirul . Adaugati pasta de rosii, pasta de ardei dulce si iute, amestecati, turnati vinul si doua cani cu apa. Adaugati inapoi carnea pentru fierbere.
Prin fierbere scade apa si se formeaza un sos de o culoare deosebita. Dupa 20 minute verificati daca carnea este fiarta. Verificati periodic ca sosul sa nu scada prea tare (daca e nevoie completati cu putina apa)
Serviti escalopul presarat cu verdeata si cu garnitura preferata. Eu l-am servit cu pireu de cartofi cu patrunjel si usturoi + salata de castraveti si ceapa rosie .
Poftă bună!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: „Animalul” de companie
Dinamica economiei: Ferma agrozootehnică Ungureni
Lumea lu' Rotundu: Marea Unire din 1918
După cei de la Pungeşti va veni rândul nostru
Ioan Rotundu
Alţi 20 de medici se solidarizează cu chirurgul Dan Oprea
Guvernul a alocat din nou bani primăriilor, de această dată peste 4,5 milioane euro
Italia: Liderul unui clan mafiot a fost mâncat de viu de porcil
Crin Antonescu recunoaşte că scoaterea steagului UE din Parlament a fost o greşeală
Niciodată nu vă voi cere să îl sprijiniţi pe Antonescu
Noi l-am făcut pe Ponta prim-ministru
Ponta trebuie să ţină minte că umbla cu mine ca şi cu sfintele moaşte
Acordul de asociere UE - Republica Moldova va permite ţării accesul cu produse pe o piaţa de peste 500 de milioane de consumatori
Trei sferturi dintre români se declară de acord cu unirea României cu Republica Moldova
Câţiva tineri, duşi cu duba la secţie după ce au afisat un banner
Protestatarii au pătruns în primăria oraşului
zeci de rănţti în urma confruntărilor cu forţele de ordine
Spaţiul public, inundat de instrumente de acaparare a minţii şi spiritului oamenilor in interesul grupurilor de afaceri sau al unor trusturi de presă
Botoşani: 95 de ani de la Marea Unire sărbătoriţi la Darabani
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă