Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
31942
De la 07 Ianuarie 2003
103134630

Faţă în faţă cu primarul Portariuc

  • 9 July 2014, 23:00
Primarul Ovidiu Portariuc şi-a exprimat dorinţa de a sta de vorbă cu mine. Miercuri, săptămâna trecută, am fost sunat de secretara sa şi anunţat că primarul mă invitată la o discuţie pentru ora 17.00 după amiază. A trebuit să refuz invitaţia din două motive: filmam un reportaj legat de proteste la adresa Primăriei Botoşani şi bănuiam că primarul doreşte detalii, pentru că filmasem deja o secvenţă în Primărie cu viceprimarul Viorel Iliuţă, iar eu nu accept imixtiuni asupra modului în care-mi construiesc reportajul iar al doilea motiv era că joi seara eu am emisiune de comentarii în direct la Tele’M Botoşani şi nu voiam să fiu influenţat asupra propriei mele opinii, deşi nu-mi schimb opiniile la prima adiere de vânt.
Aşa că, ne-am înţeles pentru o discuţie vineri dimineaţă la ora 10.00, oră la care am fost prezent în biroul primarului Ovidiu Portariuc. Discuţia a fost una civilizată şi axată pe evenimentele pe care le-am comentat în paginile online ale Jurnalului şi care au vizat activitatea directă a primarului.
Pe fond, primarul mia- dat dreptate în cele scrise dar a ţinut să mă informeze şi cu anumite nuanţe, pe care le-am considerat justificate. Problema principală a fost Centrul istoric al Botoşanilor, mai bine zis reabilitarea lui economică, dar şi o serie de aspecte de gospodărirea oraşului.
Portariuc a recunoscut că prins de valul activităţii nu a reuşit să aibă cu presa locală o comunicare care să-l avantajeze dar că în scurt timp va promova o altă abordare a acestor relaţii, care să-i pună mai bine în valoare activitatea pe care o desfăşoară.
Mi-a mai explicat primarul că nu el a luat măsura ca publicaţiile Jurnalul să nu fie menţionate pe nsite-ul oficial al Primăriei Botoşani şi că nici nu ştia că pe acest lucru. Nici eu nu ştiam, dacă nu-mi atrăgeau atenţia alţii că Jurnalul fiind prima publicaţie în regim online din istoria presei postdecemnbristă botoşăneană, nu figurează în lista publicaţiilor online de pe site-ţul Primăriei Botoşani.
Mi s-a promis c㠄defecţiunea” se va remedia în scurt timp. Dealtfel, secretara dumnealui m-a sunat să trimit pe adresa de mail a Primăriei sigla Jurnalului.
M-am despărţit de primarul Ovidiu Portariuc cu înţelegerea că vom colabora numai dacă această colaborare va fi în interesul comunităţii şi nu va fi condiţionată de implicaţii de ordin politic. Într-adevăr, o bună comunicare între părţi elimină multe suspiciuni şi previne publicarea unor frânturi de adevăruri care duc la fel de fel de interpretări.
A şa cum am spus, a fost o discuţie civilizată şi cu deschidere spre o mai bună colaborare. Eu zic să fie într-un ceas bun, mai ales că a fost şi în postul Paştilor!
8.04.2013

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


„Sforile” lui Secrieru au fost putrede
Bancul zilei: Graviditate proaspătă
Horoscopul zilei
Botoşani: 73% din apa societăţii Nova ApaServ se duce în pământ
noi plătim pierderile
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă