Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Economic
Fapt divers
Social
Ştiri agenţii
Mondene
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
19584
De la 07 Ianuarie 2003
93807779
Federaţia Patronatelor din Turism:

Cât au cheltuit si unde au călătorit românii de Revelion 2014

  • 3 January 2014, 23:00
Aproape 111.000 de romani si-au petrecut Revelionul in statiunile din tara, cu 15% mai multi decat anul trecut, si au cheltuit aproximativ 95 de milioane de lei, cu 15% mai mult comparativ cu anul precedent, arata Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR). In ceea ce priveste ofertele din afara granitelor, peste 10.000 de turisti au ales sa isi petreaca noaptea dintre ani in strainatate, cu aproape 30% mai multi fata de 2013. In ceea ce priveste banii cheltuiti de acestia pentru servicii turistice, suma se ridica la 5,3 milioane euro, in crestere cu 70%.
Studiile FPTR au fost facute pe baza datelor furnizate de sistemul de rezervari www.RezEx.ro si a sondajului aplicat unui numar semnificativ de operatori din turism.
Din analiza realizata de catre FPTR, s-a constatat ca, fata de anul 2013, numarul romanilor care au ales sa petreaca Revelionul in strainatate, cat si al celor care au ales destinatii turistice din Romania a crescut semnificativ.
Cauzele principale ale cresterii circulatiei turistice cu ocazia sarbatorilor de iarna din 2013-2014 au fost:
Perioada prelungita de concediu din acest an (Craciunul si Anul Nou au facut punte) Mentinerea tarifelor atat in tara cat si instrainatate
Oferte variate si chiar avantajoase ale agentiilor de turism, hotelurilor, pensiunilor, restaurantelor si cluburilor pentru aceasta minivacanta.
Romanii au renuntat la economii in ceea ce priveste cheltuielile aferente vacantelor.
Vacante in tara
Cele mai mari cresteri s-au inregistrat in zonele montane - 25.000 de persoane alegand sa isi petreaca vacanta la munte - iar 30.000 de persoane au platit pentru ofertele de Revelion ale hotelurilor din marile orase ale Romaniei, in crestere cu aproximativ 20% fata de anul anterior. In zonele rurale, turistii au fost in numar de 29.000 anul acesta, 26.000 au ales sa petreaca sarbatorile in statiunile balneare, pentru litoral au optat doar 600 de persoane, iar pentru Delta Dunarii doar 100.
Numarul romanilor care au cumparat in acest an un pachet turistic pentru petrecerea Revelionului in tara, a crescut cu 15% fata de anul trecut ajungand la 110.700 turisti. In ceea ce priveste tarifele percepute, in perioada sarbatorilor, FPTR a constatat ca acestea nu s-au modificat fata in anul anterior cu exceptia Deltei Dunarii si a zonelor rurale unde se constata o crestere a tarifelor de 3%.
Romanii au cheltuit peste 94 milioane de lei pentru achizitionarea pachetelor de Revelion in tara, in crestere cu 15% fata de anul anterior.
Cererea a fost foarte mare in zonele montane si in marile orase, iar mentinerea tarifelor de anul trecut a facut ca hotelurile, restaurantele si cluburile sa fie ocupate in proportie mai mare fata de revelionul 2013. Preferintele romanilor s-au indreptat catre hotelurile de categorie foarte buna, hoteluri renumite, sau spre oferte foarte ieftine.
Cele mai cautate destinatii externe
Numarul romanilor care au petrecut Sarbatorilor de Iarna in strainatate in acest an au crescut cu aproximativ 30% fata de anul 2013, ajungand la 10.050 de turisti.
Potrivit statisticilor, romanii au cheltuit cu mult mai multi bani in strainatate pentru aceste sarbatori, aproximativ 5,3 milioane euro, in crestere cu 70% fata de anul anterior.
Cele mai solicitate destinatii externe au fost ca si anul trecut: Austria, Bulgaria, Grecia, Turcia. S-a constatat o crestere a cererii pentru destinatiile exotice, datorata unui numar mare de zile libere ce permite deplasari in destinatii indepartate si a schimbarii mentalitatii romanilor care au inceput sa renunte la economii in ceea ce priveste vacantele.
O mare parte dintre romanilor si-au cumparat servicii turistice folosind sisteme de rezervari online, de aceea numarul turistilor individuali, care nu apeleaza la servicii de turism organizat prin agentii, este in continua crestere, insa numarul acestora nu poate sa fie apreciat.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Prognoza meteo pentru weekend
Peste o mie de candidaţi pe lista scurtă pentru prima colonie umană de pe Marte
2014 va fi al 22-lea an consecutiv de declin populaţional
scădem cu 1 român la fiecare 2 minute şi 15 secunde
NSA, foarte aproape de crearea unui sistem universal de decriptare
Fost lider PD Covasna bătut de un grup de tineri pentru ca nu ştie maghiara
Cereri de amprentare a românilor şi bulgarilor care merg in Germania pentru indemnizaţii sociale
Tuncay Ozturk sugerează că s-a căsătorit cu Andreea Marin
Crăciunul, de la Bodiul la Voronin. Cel mai românesc an
Florin Ţurcanu vrea un Congres extraordinar al USL
pentru a decide candidatura lui Crin Antonescu la funcţia de presedinte al Romaniei
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă