Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
14398
De la 07 Ianuarie 2003
113139142

Federovici se face din nou remarcată cu minciuna

  • Ioan Rotundu
  • 13 March 2017, 23:00
Nevasta şoferului, senatoarea Doina Federovici care este, în exprimarea lui Vanghelie, a recidivat în acest week-end cu un nou comunicat mincinos. Senatoarea a trâmbiţat o nouă ispravă a PSD-ului. Cică de la anul bugetul primăriilor ar fi conceput pornindu-se de la un venit minim de impozite şi taxe locale pe cap de locuitor în sumă de 750 lei. Dacă nu se va realiza acest venit la bugetul local, diferenţa se va completa prin sume alocate de la bugetul naţional.
Dacă tăcea, nevasta şoferului filozof n-ar fi ajuns că-i este peste putinţa intelectuală dar şi-ar fi apărat imaginea de ignoranţă în materie bugetară.
În primul rând că acest prag minim ascunde de fapt un transfer de răspundere financiar-bugetară asupra primăriilor, asigurându-se astfel mai mulţi bani la bugetul statului pe care să-i risipească premierul şi miniştrii de încredere şi devotaţi lui Liviu Dragnea.
Puse în faţa unui asemenea mod de calcul, ca să poată realiza aceste venituri pe cap de locuitor primarilor nu le rămâne decât varianta de majorare a impozitelor şi taxelor locale, lucru despre care Federovici n-a suflat nicio vorbă. Apoi, dacă primarii nu încasează venituri la bugetul local în procent de 95%, nu primesc sume în completare la buget din fondurile de echilibrare.
Chiar şi în condiţiile realizării veniturilor de 750 lei pe cap de locuitor, sumele colectate nu vor permite funcţionarea instituţiilor comunale precum primăria, şcolile, grădiniţele etc. Comuna Adăşeni are 1.388 locuitori şi poate colecta anual un milion de lei. Cu această sumă abia poate funcţiona primăria. Dar şcolile şi grădiniţele?
Federovici n-a explicat nici de ce s-a introdus acest venit minim anual pe cap de locuitor, nici ce anume a determinat nevoia stabilirii unui asemenea plafon. În spatele acestei găselniţe bugetare stă de fapt interesul liderilor PSD de a impune o reformă administrativă după cum le sunt interesele. Comunele mici nu vor putea realiza pragul şi atunci va fi scoasă la vedere legea concepută de PSD pentru reforma administrativă. Iar reforma va impune o reducere de personal. A spus ceva PSD-ul în campania electorală despre venitul minim şi o eventuală reformă administrativă? N-au spus nimic. O fac noaptea ca hoţii!
Federovici n-a rostit niciun cuvinţel despre faptul că s-au majorat salariile la bugetari şi primăriile n-au bani să acopere aceste majorări. N-a rostit nici un cuvinţel despre faptul că diferenţele de salarii câştigate de bugetari prin procese, inclusiv penalizările pentru neplata la timp, au fost incluse, prin decizia liderilor PSD, în fondul de salarii pe acest an fără a se indica şi sursa de plată. Pur şi simplu a fost pasată răspunderea asupra primarilor. Iar primarii reduc personalul din primărie şi iau bani de la investiţii ca să acopere salariile.
În schimb, Federovici n-a omis să critice Guvernul Cioloş că s-a lăudat cu creşterea economică dar în buzunarul românilor n-a intrat niciun ban În schimb a avut bani pe care nu i-a cheltuit. Guvernul Ponta s-a lăudat timp de trei ani cu creşterea economică iar în buzunarul românilor n-a intrat niciun leu, dar Federovici are ţinerea de minte de joi până mai apoi.
Dar dacă Guvernul Cioloş a lăsat bani necheltuiţi la buget, ce-a făcut PSD-ul cu ei? Parcă aceiaşi lideri PSD susţineau că Cioloş a lăsat bugetul cu o gaură de 10 miliarde de lei. Chiar că Federovici uită de la mână până la gură, sau ne ia de proşti şi ne minte în faţă.
Constat că minciuna şi manipularea rămân în continuare principii de guvernare ale PSD. Iar Federovici ţine morţiş să se facă remarcată. Eu nu fac altceva decât s-o ajut!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 14.03.2017
Bancul zilei: Sfat pentru soacră de la ginere
Liviu Dragnea: Am rupt demisia in alb a lui Ponta.
Nimeni nu-l da afara din partid
Dragnea: De prea multe ori institutiile de control vin sa intrebe primarul de ce a facut drumul ala si nu celalalt drum
"Grupul de la Monaco" al milionarilor romani.
In tara sunt vanati de DNA, dar pe Coasta de Azur duc vieti de lux
DNA afirma ca a respectat legea si jurisprudenta Inaltei Curti in anchetarea OUG 13
Sorin Grindeanu le cere primarilor de municipii sa apeleze direct la el pentru proiecte regionale:
Usa cabinetului meu este mereu deschisa
NATO si UE fac apel la Olanda si Turcia sa-si calmeze disputa,
Ankara ameninta cu sanctiuni
Senatorii juristi discuta marti proiectul lui Tariceanu
care exclude presedintele si ministrul justitiei din procedurile de numire a sefilor DNA si DIICOT si a conducerii Inaltei Curti
Planurile lui Ciolos dupa infintarea Asociatiei "Romania 100":
o eventuala inscriere in USR sau infiintarea unui nou partid - surse/ Certuri in USR dupa ce Nicusor Dan nu a sustinut venirea lui Ciolos in USR, asa cum doresc mai multe filiale
Ion Tiriac, despre protestele din ultima perioada din Romania: "Eu, intre hot si prost, prefer hotul"
Lazar, intrebat daca demisioneaza: Nu. Si nici nu vreau sa intru in polemici politice
Ministrul Justitiei spune ca decizia in privinta procurorului general si a sefei DNA va fi luata dupa o evaluare profesionala si manageriala
Dragnea spune ca declaratiile ministrului justitiei in privinta lui Lazar si Kovesi sunt intelepte:
Toti asteptam cu interes evolutiile viitoare
Botoşani: Râurile judeţului se umflă, sar inundaţiile sunt minore
Jocul duplicitar al ministrului Tudorel Toader
Ioan Rotundu
Botoşani: Ce-au căutat la infractorul Nechifor, la adăpostul nopţii ministrul Daea cu soţia?
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă