Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Economic
Editorial
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
32004
De la 07 Ianuarie 2003
93571777
„Felicitări, domnule Rotundu, aţi reuşit…!”

De azi, invincibilul comisar şef Aioanei a ajuns un simplu executant

  • Ioan Rotundu
  • 5 September 2019, 14:29
Un telefon primit astăzi la amiază mi-a adus o veste neaşteptată. „Felicitări, domnule Rotundu, aţi reuşit ce nimeni din Poliţei nu mai credea: l-aţi dărâmat pe Aioanei!” mi-a spus în telefon cel care m-a sunat.
Despre ce este vorba? Astăzi, la nivelul conducerii IŞJ Botoşani, comisarul şef Viorel Şerbănoiu i-a adus la cunoştinţă comisarului şef Dumitru Aioanei, fost prim-adjunctul şefului IJP pentru o scurtă perioadă şi revenit pe funcţia de şef Serviciu de Investigarea Criminalităţii Economice, că nu mai poate deţine nicio funcţie de conducere atât în cadrul IJP Botoşani cât şi în sistemul de Poliţie. Comisarului şef Aioanei i s-a dat posibilitatea de a alege să fie un simplu ofiţer la Financiar sau să treacă pe un astfel de post la „zugravii din spate”. Nu cunosc ce semnifică această expresie criptată în limbajul poliţiştilor din cadrul IJP Botoşani dar presupun că este o funcţie de execuţie nu tocmai importantă.
Cum s-a ajuns în situaţia ca Aioanei, din ascensiunea sa fulminantă până pe funcţia de prim-adjunct al şefului IJP cu intenţia declarată de a deveni şeful suprem am arătat pe larg în articolul intitulat „Cum a ratat comisarul şef Aioanei funcţia supremă în IJP Botoşani” şi postat pe site-ul Jurnalului în 4 august a.c.
Rezum doar că susţinut de lideri din PSD Botoşani să ajungă în funcţia de prim-adjunct al şefului IJP cu promisiunea că va fi şeful suprem, Aioanei a trebuit să primească şi avizul Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.
Se pare că cei din PSD n-au putut ajunge cu puterea lor de influenţă politică la nivelul acestui DIPI care şi-a făcut datoria corect, a monitorizat activitatea profesională a poliţistului Dumitru Aioanei şi, probabil, a constatat că acesta are un traseu profesional plin de abuzuri şi ilegalităţi adânc ancorate în acte de corupţie. Numai dacă au citit ce s-a scris în Jurnalul era suficient pentru cei de la DIPI să se lămurească cine este în realitate comisarul şef Aioanei.
Cert este că lipsa avizului din partea DIPi a avut drept consecinţă demiterea imediată a lui Aioanei din funcţia de prim-adjunct al şefului IJP şi revenirea pe postul de şef Serviciu de Investigarea Criminalităţii Economice. M-am întrebat în acel articol „La final îmi exprim şi p nedumerire: dacă a primit aviz negativ pentru promovare din cauza abaterilor profesionale , pentru funcţia de şef serviciu unde a comis abaterile, mai este bun?” Iată că, astăzi, am primit şi răspunsul: Comisarul şef Dumitru Aioanei nu mai are voie să deţină niciun fel de funcţii de şef în cadrul structurilor de Poliţie. Altfel spus, a ajuns un ofiţer de poliţie ca mulţi alţii şi va primi ordine de la cei care-i vor deveni şefi, el, care, se vedea şeful suprem al instituţiei.
Nu de faptul că a ajuns pe un post de execuţie trebuie să-şi facă probleme Aioanei ci de oportunitatea pe care a deschis-o celor pe care i-a nedreptăţit prin deciziile sale de şef. Este de aşteptat ca nedreptăţiţii să dezvăluie public afacerile sale murdare. Sunt convins că în următoarele zile vom afla multe despre implicaţiile lui Aioanei în mafia din interiorul IJP Botoşani.
Iar dacă sunt ofiţeri de poliţie care cred că la aducerea lui Aioanei cu picioarele pe pământ am avut şi eu o mică contribuţie, le mulţumesc. Mulţumesc mai ales celor care au avut şi au încredere în mine şi mi-au oferit informaţii greu, sau imposibil de obţinut pe căi jurnalistice. În ziua de astăzi a fi cinstit este un risc profesional ridicat.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Bancul săptămânii: Replică pe măsura întrebării
Horoscopul săptămânii 2 – 8.98.2019
Ce semnificaţie poate avea pentru Botoşani Congresul PDL
Ioan Rotundu
Dinamica economiei : Lucrare geografică
Congresul PDL cu cele două discutabile componente ale sale
Ioan Rotundu
Nu, ministrule Budăi, aţi dat o mică parte din ce-aţi furat!
Ioan Rotundu
Comunicat de presă ANAF Botoşani
Atitudinea golănească de baron local a primarului din Suliţa
Ioan Rotundu
Dimensiunea dezastrului financiar creat de Guvernul PSD ia noi proporţii
Finanțele vor să împrumute aproape 4 miliarde lei, în septembrie. O emisiune are scandența în 2031
Târzioru, suspectat că ar pune la cale salvarea fostului poliţist Achiţenei
Ioan Rotundu
Presa`n gura lu` Rotundu: Emisiunea din 6.09.2019
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă