Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
16389
De la 07 Ianuarie 2003
122902038

Femeile din PDL sunt cele mai active pe ţară

  • consideră şeful lor politic Cătălin Flutur
  • 27 March 2011, 23:00
La sfârşitul săptămânii trecute, femeile democrat-liberale şi-au ales un nou Birou Judeţean, prin votul lor organizaţia primind un suflu nou pentru îndeplinirea unor scopuri îndrăzneţe pentru următorii patru ani. Rodica Huţuleac a fost realeasă cu unanimitate de voturi, toate delegatele investind-o cu încredere pentru următoarea perioadă. Ajutoarele sale de nădejde sunt doamne cu influenţă în partid, care ocupă funcţii importante sau au profesii care le permit să promoveze valorile democrat-liberale.
Cele 129 de femei prezente din toate colţurile judeţului au validat ca prim vicepreşedinţi pe economista Carmen Achiţei, actualmente director şi pe primăriţa de George Enescu, Angela Toma. Tot prin vot au fost confirmate pe funcţiile de vicepreşedinţi ai Organizaţiei Judeţene de femei Botoşani Dana Boariu, Lidia Bucşinescu, Laura Caciuc, Stela Creţu, Angela Cronţ, Oana Maria Dângeanu, Marinela Drobotă, Gladiola Ilcu, Angela Rusu, Cornelia Semenescu.
Secretarul general este Mirela Carp. Înainte să puceadă la vot, candidatele s-au prezentat cum au ştiut mai carismatic, dar de departe doctoriţa ginecolog Gladiola Ilcu a smuls aplauze. „ Sunt medic de mulţi ani şi le ştiu pe femei până în cele mai ascunse locuri ale lor. S-a vorbit aici că femeile trebuie să lupte să-i întreacă pe bărbaţi. Eu zic aşa : bărbaţii trebuie să lupte să le întreacă pe femei. Să nu uităm că dintr-un mililitru de spermă se pot naşte o sută de copii şi deci viitorul este al matriarhatului” a spus medicul Gladiola Ilcu, vicepreşedinte.
Invitaţi la şedinţa femeilor au fost şi bărbaţii puternici din PDL: primarul Cătălin Flutur, Ioan Diaconu, deputatul Cătălin Buhăianu şi nu în ultimul rând preşedintele interimar Daniel Humelnicu. „Eu cred că femeile în secolul acesta pot ocupa cel puţin 50 la sută, pe orice post. De ce nu un preşedinte, de ce nu un parlamentar.... Din păcate trăiţi într-o societate în care există şi misoginism. Deci trebuie să existe o bătaie din partea dumneavoastră, în ceea ce mă priveşte există o deschidere ca doamnele să ocupe orice funcţie îşi doresc.
Şi de ce să nu o vedem în 2012 pe colega noastră Rodica Huţuleac deputat. De ce să îl trimitem pe domnul Dolineaschi doar pentru că este consilierul Prostănacului? Sau să îl mai trimitem printr-un accident pe Macaleţi în Parlament. De ce ar trimite botoşănenii astfel de specimene şi nu ar trimite femei?”
s-a întrebat retoric Ioan Diaconu.
Primarul Cătălin Flutur a întreţinut atmosfera lăudând efectele pozitive ale muncii în echipă a fostului Birou judeţean, dar şi insuccesele. „Am ales un nou Birou judeţean de femei nu pentru că biroul vechi a greşit sau nu şi-a făcut treaba. Am ales un Birou pentru patru ani pentru că doamnele înscrise şi-au evaluat bine capacităţile. Rezultatele organizaţiei de femei sunt foarte bune.
Organizaţia de femei din Botoşani este una din cele mai active din ţară. Doresc ca fiecare localitate din judeţ să aibă o organizaţie PDL de femei. Sunt organizaţii bune: la Botoşani, la Dorohoi, în câteva comune. Cred că sarcina acestui nou birou este să avem în fiecare localitate câte o organizaţie.
Frumos şi acel proiect 30 sau 40 la sută femei în structurile de conducere. Eu aş vrea să îl contrazic pe Nelu Diaconu. Nu e nimeni misogin. Trebuie să avem minim un parlamentar femeie din Botoşani”
a declarat primarul Cătălin Flutur.
Invitaţii i-au urat preşedintei Rodica Huţuleac ca anul viitor să se numere negreşit printre parlamentarii PDL. „Mai este până atunci. Deocamdată avem mult de muncă. Avem foarte multe proiecte şi suntem o echipă care în mod sigur va reuşi” a declarat Rodica Huţuleac. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Împărţeala din cimitir
Este nevoie de o dură şi reală evaluare a oamenilor in PDL
Arieratele statului au fost aproape eliminate
atenţia va fi pe companiile de stat
România iese din recesiune la finele lunii martie
percepţia publică nu va fi simultana
Barack Obama a rămas încuiat în afara Casei Albe
Caricatura zilei
Blaga îi sugerează vicepreşedintelui Dacia Constantin Stroe să se alăture PDL
200 de arestări, 66 de răniţi iî urma protestelor violente de sâmbătă
Oamenii lui Gaddafi pun cadavre de civili în locurile atacate de aliaţi
Spaniolul Pablo Zalba Bidegain, al patrulea europarlamentar implicat in scandalul "mită pentru amendamente"
Dictatura funcţionarului public
Ioan Rotundu
A reînviat Consiliul Judeţean al Pionierilor
Ioan Rotundu
Nemulţumit de reducerea drastică a bugetului local
Lecţii de la turci pentru Domnul Antonescu
Ziua jandarmilor veterani
La Maternitatea Botoşani mamele vor avea condiţii de vis
dă asigurări vicepreşedintele PNL Botoşani, medicul Gina Puflea
Sorescu critică la PDL ceea ce PNL-ul a practicat la greu
Profesorii susţin că au probleme cu băncile creditoare
Profesorii botoşăneni protestează azi în Bucureşti
Tuberculoza face ravagii printre botoşăneni
Elevii devin masa de manevră a profesorilor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog