Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
21870
De la 07 Ianuarie 2003
106093855

Festivalul concurs de datini și obiceiuri de la Coțușca,

  • un eveniment care se vrea a fi de talie internațională
  • 25 December 2015, 23:00
Duminică, 27 decembrie 2015, în organizarea Asociației Prietenii Basarabiei, Bucovinei și Ținutului Herța, în colaborare cu Primăria comunei Coțușca, va avea loc Festivalul de datini și obiceiuri de iarnă, un festival care, prin participanți și calitatea scontată de organizatori, se vrea a fi de talie internațională.
Și-au anunțat prezența la acest concurs; Corul Dragoș Vodă al Societății pentru cultură românească „Mihai Eminescu” din Regiunea Cernăuți, Grupul Armonia din satul Mahala, Căiuții de la Dranița și Ansamblul de datini și obiceiuri de la Horbova din Ucraina. Din Republica Moldova și-au anunțat prezența formații de la Criva și Larga, iar din România vor participa formații din comuna gazdă Coțușca dar și formații din comunele limitrofe. În încheiere vor concerta și două soliste de muzică populară, Georgiana Spînu din România și Alina Maeruța din Ucraina.
Ca de obicei, partenerul meda, nelipst de la acțiunile asociației, va fi ”TeleM Botoșani” prin ”Lumea lui Rotundu” alături de Ioan Rotundu. Partenerii media ”Informatorul pentru toți românii”, ”Opinia de Dorohoi” și ”Plai Dărăbănean” din România vor asigura promovarea evenimentului. În ajutor le vor veni partenerii meda din Ucraina – ”Euromedia”, ”Monitorul de Hliboca”, ” Gazeta de Herța”, ”Plai Românesc” și ”Zorile Bucovinei”. Caprele, căiuții, colindătorii și plugușorul strămoșesc vor aduce în prim plan tradițiile și obiceiurile de iarnă ale românilor din Ucraina, Moldova sau Patria Mamă, demonstrând încă odată, dacă mai era nevoie, diversitatea și frumusețea acestor comori nețărmurite ale neamului românesc.
Prof. Constantin MOROȘANU

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 26.12.2015
Bancul zilei: Reproşul femeilor către Dumnezeu
Reţeta zilei: Tobă din căpăţână de porc cu sânge
Botoşani: Spiritul Crăciunului din copilărie
Ioan Rotundu
Botoşani: Cu steaua din copilărie
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă