Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
22314
De la 07 Ianuarie 2003
120846780

Festivitatea de creştinare a unei noi generaţii de analfabeţi funcţionali

  • Ioan Rotundu
  • 11 September 2023, 21:49
Precum mă aşteptam după publicarea articolului intitulat „Şoptică, cumătra „Maica Precistă” şi abuzurile de la Şc. Prof. Smârdan”, la această unitate şcolară a avut loc festivitatea de deschiderea noului an de învăţământ.
Conducerea a luat loc sub zidul şcolii, în jurul unei mese patronată de părintele Andrei Grigore, soţul directoarei Alina Grigore. Ca trenă celor doi soţi s-au înşirat Galia Hrimiuc, trimisa IŞJ Botoşani pe post de papagaliţă cu rostul de as da citire mesajului inspectorului general Bogdan Suruciuc.
Lângă trimisa de la judeţ s-a aflat la costum 4 ace finul directoarei iar lângă el celelalte rude şi protejaţi ai familiei conducătoare. Părintele Grigore, având pe umeri pe „îngerii săi păzitori” Mamona şi Asmodeus a legitimat în stil creştin şi interes bisericesc noua generaţie de viitori analfabeţi funcţionali, spre bucuria politicienilor, dar şi al Bisericii, care-i vor putea manipula după cum le va dicta interesul.
Cu o mutră evlavioasă, ceea pe care au am numit-o a fi „Maica Precista”, soţia preotului şi directoarea şcolii, Alina Grigore, a venit la festivitate îmbrăcată cu o rochie verzuie – pastelată. că până ţi celebra Zaraza, dacă ar fi putut-o vedea, ar ar fi invidiat-o.
După nişte discursuri sforăitoare şi lipsite de conţinut, discursuri care au plictisit nu numai elevii, ci şi pe părinţii prezenţi aliniaţi pe sub coroanele arborilor din curte, s-a trecut la bârfa din cancelarie.
Atmosfera festivă de la Smârdan se putea regăsi în orice altă unitate şcolară rurală, pentru că este o festivitate încadrată în tiparele lipsei de inspiraţie şi imaginaţie care să ofere copiilor clipe de bucurie, zâmbete şi râsete, nu o atmosferă scorţoasă, rigidă şi lipsită de viaţă.
După acest „minunat moment” plagiat de la an la an, directoarea Alina Grigore s-a grăbit să posteze pe Facebook ceea ce ea a crezut a fi ceva de senzaţie, dar care, în realitate, s-a dovedit a fi dovada neputinţei de a evada din tipare şi a moderniza actul educaţional pentru a-l face atractiv şi vesel.
Fotografiile le-a însoţit cu un text din care am selectat remarcabila frază: „Educaţia este temelia unei societăţi sănătoase, cu principii, bazată pe competenţe, abilităţi şi aptitudini.” Perfectă zicerea, dar de ce la şcoala pe care o târnosiţi cu soţul preot faceţi exact invers?. Să vă fie demagogia valoarea supremă?

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Horoscopul săptămânii 11 – 17.09.2023
Bancul săptămânii: nuNu-i mai simplu?
Şoptică, cumătra „Maica Precistă” şi abuzurile de la Şc. Prof. Smârdan
Ioan Rotundu
Mascarada lui Predoiu privind drogurile în şcoli
Ioan Rotundu
Educația, încotro?
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă