Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
602
De la 07 Ianuarie 2003
122886251

Fiica baronului PSD de Prahova urmărită penal

  • pentru evaziune fiscală şi spălare de bani
  • 5 November 2013, 23:00
Fiica presedintelui Consiliului Judetean Prahova, Andreea Cosma, este urmarita penal pentru evaziune fiscala si spalare de bani, in acelasi dosar in care este anchetat fostul angajat SGG Marcel Pavaleanu, relateaza B1 TV si Jurnal Prahovean, citand surse judiciare.
Cosma profeseaza ca notar public, detinand mai multe firme fantome. Aceasta ar fi realizat returnari ilegale de TVA, creditari fictive ale unor firme fictive, prin intermediul biroului notarial, scriu sursele citate.
Procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra conturilor cabinetului notarial pe care fiica presedintelui CJ il detine, prejudiciul in acest dosar ridicandu-se la 35 de milioane de euro.
Reamintim ca in urma cu doua saptamani procurorii l-au arestat preventiv pe Marcel Pavaleanu, fost consilier la Secretariatul General al Guvernului, sub acuzatia de evaziune fiscala de 35 de milioane de euro. Traseul lui Marcel Pavaleanu pana la Secretariatul General al Guvernului si apoi in arest preventiv, pentru presupuse infractiuni de spalare de bani, porneste de la PSD Plopeni, unde era presedinte de organizatie, si trece prin compania de stat Ploiesti Industrial Parc, detinuta de Consiliul Judetean Prahova.
Dosarul in care fostul consilier al Secretariatului General al Guvernului Marcel Pavaleanu este arestat preventiv pentru presupuse infractiuni de evaziune fiscala si spalare de bani este disjuns dintr-un caz privind o tentativa de introducere frauduloasa in Romania a deseurilor toxice de pe nava Flaminia, cunoscuta drept "bomba plutitoare", blocata de 5 luni in Portul Constanta.
Reteaua Pavaleanu - Alexe si familia Cosma
Asa cum a mai aratat HotNews.ro, fostul angajat al Guvernului Marcel Pavaleanu are legaturi evidente cu Razvan Alexe, pe care presa locala prahoveana il catalogheaza drept interlop, insa cercul relational ajunge si la deputatul PSD Vlad Cosma, fiul presedintelui CJ Prahova, Mircea Cosma.
Cel cercetat oficial de procurori privind deseurile de pe Flaminia, Razvan Alexe, detine firma S.C. Grup Cons Expert S.R.L., unde Pavaleanu a fost director adjunct cel putin 3 ani.
De asemenea, Pavaleanu l-a imprumutat pe Alexe cu 35.000 de euro. Acelasi Alexe este asociat, in firma RRR Imobiliar Expert Grup, cu Razvan Turea, fost deputat PSD. Turea l-a avut consilier pe Marcel Pavaleanu a la biroul parlamentar, in perioada 2008-2012.
Alexe se cunoaste si cu deputatul PSD Vlad Cosma, fiul presedintelui PSD Prahova, Mircea Cosma.
Cosma junior recunostea, in martie 2013, relatia cu Razvan Alexe, catalogat de presa locala drept interlop. "Este o cunostinta. (...) Sunt prietenul tuturor prietenilor mei. Indiferent de statutul lor. Alexe a fost impuscat intr-o rafuiala, intr-un cazinou. Am citit si eu ca e interlop. Cunoscandu-l, v-as contrazice. Nu are dosare penale. Nu inteleg care e interlopismul. La un moment dat era intr-un cazinou, s-au impuscat unii si l-au nimerit pe el", declara deputatul Vlad Cosma despre azvan Alexe, intr-un interviu acordat ziarului Adevarul.
HotNews.ro a suprins un dialog pe Facebook Razvan Alexe - Vlad Cosma, in care primul il inreaba pe celalalt daca nu vrea sa "imparta gardul" impreuna. Si, pentru ca cercul sa se inchida, in doua fotografii de pe Facebook, prezentate de HotNews.ro, deputatul Cosma jr. apare alaturi de Marcel Pavaleanu, in ipostaze care par sa ilustreze o amicitie stransa. Intr-una dintre fotografii, Pavaleanu si Vlad Cosma apar pe plaja la Palma de Majorca, in compania unor tinere.
De asemenea, Marcel Pavaleanu a fost presedinte al PSD Plopeni, filiala care este membra a PSD Prahova, organizatia judeteana social-democrata condusa de Mircea Cosma.
Intr-o declaratie pentru HotNews.ro, Mircea Cosma isi aduce aminte ca il cunoaste pe Pavaleanu de prin 2005-2006. De altfel, inainte sa ajunga la Secretariatul General al Guvernului, Pavaleanu a fost membru al Consiliului de Administratie al SC Ploiesti Parc Industrial SA, companie detinuta de CJ Prahova. "Adica nu e copil de pe strada, e baiat cu facultate, cu vechime, cu alea. (...)
Are facultate? Are, deci nu e de pe strada. Are vechime? Are. Deci nu e de pe strada. A facut parte, ca acum s-a suspendat, a avut functia de presedinte al organizatiei PSD Plopeni. L-au propus aia de acolo, de acolo a facut parte. Lucruri simple", a explicat Mircea Cosma numirea lui Pavaleanu la compania Consiliului Judetean.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Trezit din comă
ANM: Ploi abundente si intensificări ale vântului, miercuri şi joi
Traian Băsescu a aprobat trimiterea unei echipe SPP in Siria
Senatorii au respins extinderea atribuţiilor Direcţiei Generale Anticorupţie
Care sunt construcţiile speciale la care vor fi aplicate noi impozite
FMI, îl contrazice pe Ponta cu privire la reducerea CAS
reducerea CAS nu e bugetată pe 2014
Botoşani: Temă de lucru pentru parlamentarii USL de Botoşani
m măcar să sfârşească ce s-a început sub Guvernul Boc
La ICR s-a numit un vicepreşedinte UDMR care nu ştie limba română
Nagy Mihai Zoltan nu are trecută limba română în CV
Gastronomie: Carne de porc in suc propriu
Perversiune fiscală
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog