Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Administraţie
Horoscop
Ultima oră
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
7079
De la 07 Ianuarie 2003
83672090
Final fericit la

Un proces mizerabil pus la cale în laboratorul PSD Botoşani

  • Ioan Rotundu
  • 10 February 2020, 16:40
Despre încercările disperate ale Doinei Federovici, senator şi preşedintele PSD Botoşani, de a-l racola pe primarul de Călăraşi, liberalul Elena Vrajotis, s-a scris în Jurnalul. Încercările eşuate au determinat-o pe Doina Federovici să recurgă la fel de fel de şicane pentr-u a o bloca pe Vrajotis să mai candideze la funcţia de primar al comunei, mai ales că aceasta se bucură de o mare susţinere din partea electoratului mulţumit de ce s-a realizat în localităţile comunei.
Un prilej de a o şicana pe primăriţă a fost nemulţumirea oierului Costel Arnăutu, că de la primărie nu i s-a acordat subvenţia guvernamentală pentru efectivul de oi declarat. Despre Arnăutu s-a scris în Jurnalul că este omul la care Federovici trage ori de câte ori vine în Călăraşi, la plecare portbagajul maşinii lăsându-se sub greutatea încărcăturii.
Lucrătorii primăriei au constatat că cererea lui Costel Arnăutu de a primi subvenţia în cauză nu cuprinde date sincere, el încercând prin manevre de înşelăciune să primească subvenţia pentru acelaşi efectiv de animale de la APIA Botoşani dar şi de la primărie. Pentru că de la primărie încercarea sa de a încasa de două ori aceeaşi sumă a eşuat, a depus plângere penală împotriva primăriţei Elena Vrajotis şi a acuzat-o de abuz în serviciu pe motiv că refuză nejustificat să-i acorde subvenţia aşa cum prevede legea.
Din surse de partid, plângerea penală a lui Arnăutu împotriva primăriţei Vrajotis s-a depus la sugestia conducerii PSD Botoşani, în speranţa că primăriţa va fi condamnată şi i se va interzice dreptul de a alege şi a fi aleasă, ceea ce ar fi eliminat-o să mai candideze la apropiatele alegeri locale.
Dosarul penal ,r. 15107/193/2017 a ajuns pe rol la Judecătoria Botoşani. Iată că, după aproape 3 ani de judecată, luni, 10 februarie a.c., s-a pronunţat şi sentinţa, formulată astfel: „În temeiul art. 396 alin. 5 Cod procedură penală rap. la art. 16 lit. b teza I Cod procedură penală achită pe inculpata Vrajotis Elena, trimisă în judecată pentru săvârşirea a două infracţiuni de abuz în serviciu prev. şi ped. de art. 297 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal. În temeiul art. 25 alin. 5 Cod de procedură penală, lasă nesoluţionată acţiunea civilă ataşată procesului penal. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu apel în 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din 10 februarie 2020.” Dorinţa celor din PSD Botoşani de a o vedea pe primăriţa Elena Vrajotis pusă în imposibilitatea de a mai candida s-a spulberat. După cum îi cunosc eu pe cei din PSD, lupta lor împotriva Elenei Vrajotis nu va înceta. Dimpotrivă, vor căuta noi căi şi mijloace în speranţa că o vor putea compromite şi înlătura din funcţie. Căile şi mijloacele de luptă ale celor din PSD sunt cât se poate de mizerabile şi lipsite de demnitate umană.
\

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Schitul Bals: Drumul credintei
Poliţistul Pintilei acuzat că ţine cu impostorul Nechifor şi mincinoşii lui
Presa`n gura lu` Rotundu: Emisiunea din 7 februarie 2020
Bancul săptămânii: Enigmaticul Pac! Pac!
Horoscopul săptămânii 10 – 16.02.2020
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Presa`n gura lu` Rotundu: Emisiunea din 14.02.2020
SD ia în calcul să nu participe la votul de învestire a noului Guvern
Orban: Să chiuleşti e un păcat care va fi sancţionat dramatic de cetăţeni
Gruparea infracţională care face legea în Vama Stânca – Costeşti
Ioan Rotundu
Poliția Locală Botoșani se va dota cu fonduri transfrontaliere
Cum îşi împart vameşii şi poliţiştii de frontieră câştigul „muncuşoarei de-o zi” (II)
Ioan Rotundu
Dreptul la replică remis de Ioan Ungureanu şeful Biroului Vamal Stânca
Lumea lu' Rotundu: Scurtcircuite educationale
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă