Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Editorial
Horoscop
Umor
Reportaje
Anchete
Poşta redacţiei
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
4198
De la 07 Ianuarie 2003
81699528

Final la parada corupţiei din poliţie şi justiţie în cazul Primăriei Cristeşti (IV)

  • Primarul mort făcut vinovat, viul spălat de toate păcatele
  • 23 October 2019, 18:56
În paralel cu procesele civile intentate Primăriei Cristeşti, respectiv primarului în funcţie Lucian Borfotină şi secretarului Bogdan Peţenchea, fosta angajată Elena Brehuescu a depus împotriva acestora şi o plângere penală.
Plângerea penală, adresată Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, a format obiectul dosarului nr. 4338/P/2017. Reclamaţii fiind cunoscuţi ca protejaţi de PSD, primarul Lucian Borfotină un fel de baron local PSD iar secretarul Bogdan Peţenchea, prin tată, fidel PSD-ului, dosarul a fost pus la păstrare într-un sertar şi neluat în seamă de către procurorul de caz Alina Marciuc (foto).
În data de 11 septembrie 2017 dosarul ajunge la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Botoşani, pe masa ofiţerului judiciar Ionuţ Oghişcă din cadrul Serviciului de Ordine Publică, fără a se da semne de către acesta că ar fi interesat să declanşeze cercetările împotriva persoanelor reclamate. Dacă am în vedere că şeful IJP Botoşani, comisarul şef Viorel Şerbănoiu, numit interimar prin susţinerea de către liderii PSD Botoşani, respectiv senatorul preşedinte Doina Federovici şi senatorul Lucian Trufin, găsesc şi explicaţia pentru care cercetările au stagnat.
Încercările Elenei Brehuescu de a-i determina pe anchetatori să înceapă cercetările au eşuat. Disperată că nu are loc de muncă şi din ce trăi, aceasta se adresează n cu o reclamaţie la Consiliul Superior al Magistraturii Bucureşti – Inspecţia Judiciară, clamând tergiversarea cercetărilor.
Reclamaţia a fost înregistrată cu data de 8 octombrie 2018. Ce nu ştia Brehuescu era faptul că şeful Inspecţiei Judiciare, un anume Lucian Netejoru adus de la Giurgiu de Liviu Dragnea şi pus şef interimar, era şi încă mai este executantul ordinelor liderilor PSD. Aşa că, răspunsul primit de Brehuescu de la Inspecţia Judiciară în 27 noiembrie 2018 a fost că cercetările efectuate de Parchetul şi IJP Botoşani în dosarul nr. 4338/P/2017 nu sunt tergiversate.
Brehuescu nu renunţă la luptă şi se adresează Judecătoriei Botoşani, reclamând tergiversarea cercetării penale referitoare la cele reclamate. Prin sentinţa pronunţată în dosarul nr. 1361/193/2019 la data de 4 februarie 2019, se stabileşte ca în termen de 6 luni, Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani să rezolve cauza ce formează dosarul nr. 4338/P/2017.
Presaţi de reclamaţiile Elenei Brehuescu, ofiţerul judiciar, la data de 25 septembrie 2019 încheie cercetările penale concluzionând prin Referatul întocmit că primarul Lucian Borfotină şi secretarul Bogdan Peţenchea nu se fac vinovaţi de nicio infracţiune în cazul desfacerii contractului de muncă al Elenei Brehuescu din postul de consilier juridic debutant.
Nici măcar faptul că primarul n-a respectat integral niciuna din sentinţele judecătoreşti prin care era obligat să repună pe reclamantă în drepturile avute anterior, că unele sentinţe le-a pus în aplicare cu tardivitate voită şi că niciodată nu i-a calculat şi acordat drepturile băneşti cuvenite. Nici măcar faptul că instanţele de judecată au anulat o serie de acte administrative întocmite de primarul Borfotină şi secretarul Peţenchea cu încălcarea legii n-a fost pentru ofiţerul judiciar Ionuţ Oghişcă infracţiuni.
Pur şi simplu, întreg Referatul de cercetare este o înşiruire de informaţii despre cum au decurs procesele civile, fără a se proceda la o anchetă serioasă privind faptele care au generat aceste procese câştigate de Elena Brehuescu. Intervenţia politicului asupra derulării cercetărilor penale este vizibilă şi pentru cârtiţa din galerie.
Procurorul de caz Alina Marciuc, care a primit referatul cu propunere de clasare, pe toate planurile şi faţă de toate acuzaţiile aduse, a plângerii penale depusă de Elena Brehuescu împotriva primarului Lucian Borfotină şi a secretarului Bogdan Peţenchea, nu se mai osteneşte să analizeze cercetarea în toate fazele ei. Pur şi simplu, Referatul l-a primi în 26 septembrie iar în 30 septembrie a.c. are deja redactată ordonanţa de neînceperea urmăririi penale împotriva celor doi, act însuşit de prim-procurorul Dorina Dragomir, probabil, cu multă uşurare sufletească că nu i-a supărat pe cei din PSD Botoşani..
Deşi Elena Brehuescu n-a reclamat nimic legat de activitatea fostului primar Ioan Aciobăniţei, ofiţerul judiciar îl absolvă pe acesta, decedat între timp. de „neglijenţă în serviciu”, creând voit o diversiune şi o confuzie de fapte care să-i avantajeze pe reclamaţi. Aşa s-a ajuns la acel celebrul comunicat emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani, semnat de prim-procurorul Dorina Dragomir, cum că mortul este vinovat pentru faptele primarului viu.
Desigur, ordonanţa procurorului este supusă căilor de atac, dar dacă Elena Brehuescu va continua să se judece la instanţele din Botoşani, tributare PSD-ului, nu va obţine dreptatea care i se cuvine. Este strigător la cer cum s-a procedat în cazul Elenei Brehuescu de către organele judiciare dar, proaspăt publicat, Raportul Mecanismul de Coordonare şi Verificare pe justiţie întocmi de către specialiştii din cadrul Comisiei Europene explică de ce s-a ajuns ca justiţia din România să nu mai funcţioneze în baza principiilor satului de drept
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Lista ministerelor și a miniștrilor
așa cum este ea discutată în acest moment, potrivit surselor HotNews.ro
COMUNICAT DE PRESĂ - DFP Botoşani
Să ne ferească Dumnezeu de un aşa prefect!
Ioan Rotundu
Comunista Baraboi reîncarnată într-o babă socialistă
Ioan Rotundu
Horoscopul săptămânii 21 -27.10.2019
Catrenul săptămânii
Bancul săptămânii: Întrebare şi pentru studentul la Academia de Poliţţie
Sălbăticia de dincolo de civilizaţie
Ioan Rotundu
Aranjamentele vechi şi noi ale lui Viorel Şerbănoiu, şeful IJP, dau pe dinafară
Ioan Rotundu
Rămaşi orfani, poliţiştii din gaşca lui Aioanei se retrag la pensie
Ioan Rotundu
Cum are grijă P.S.D de fiecare român, sau cum poţi afla că... tu nu eşti român
Programul de guvernare al PNL.
Cele 12 măsuri urgente pe care vrea să le ia Guvernul Orban și obiectivele specifice
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă