Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Publicitate
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
27561
De la 07 Ianuarie 2003
122913210

Financial Times despre Kovesi: Femeia potrivită pentru postul de procuror-șef al Europei

  • 28 February 2019, 14:41
UE este pe cale să numească primul șef al Parchetului European și ar trebui să aleagă persoana cea mai calificată pentru job. Aceasta este Laura Codruța Kovesi, un procuror curajos și remarcabil din România, scrie Financial Times într-un editorial semnat de Consiliul Editorial. Jurnaliștii de la FT subliniază că aceasta are experiența necesară, iar unul dintre argumentele în favoarea numirii sale la Parchetul European este tocmai faptul că guvernul României, care încalcă în mod repetat normele europene, este împotriva sa.
”Fără îndoială, ceilalți doi candidați la această funcție, unul din Franța și unul din Germania, ar putea îndeplini bine această funcție. Dar niciunul dintre ei nu are experiența doamnei Kovesi de a lupta în prima linie, a luptei dificile și uneori singuratice împotriva corupției politice, adânc înrădăcinată în țara ei”, scrie FT în articol.
Boardul editorial amintește că că în mandatul lui Kovesi au fost date numeroase condamnări împotriva unor miniștri, membri ai Parlamentului și primari pentru fraudă, abuz în serviciu și alte infracțiuni.
”Datorită muncii ei neobosite, a câștigat respectul partenerilor României. La aderarea României în UE, în 2007, Uniunea a insistat ca România să fie plasată sub un mecanism special de supraveghere, din cauza istoricului îngrijorător privind statul de drept”, arată FT.
Jurnaliștii spun că efortul fostei șefe DNA a inspirat pe milioane de compatrioți, dar a fost răsplătită cu dușmănia guvernului condus PSD și a lui Liviu Dragnea, omul puternic din spatele Executivului.
De altfel, aceștia spun și că Guvernul a manipulat demiterea ei în iulie 2018, în ceea ce poate fi descris ca ”o încălcare deșănțată și de neiertat a regulilor europene privind independența justiției”.
”Numirea ei i-ar pune pe liderii UE în poziția de a desconsidera dorințele exprimate cu tărie de guvernul care deține președinția rotativă a UE, de la începutul lunii ianuarie. Din fericire, totuși, obișnuințele UE de a face compromisuri și de a trata cu deferență dorințele unui stat membru nu are întotdeauna câștig de cauză. În 2017, liderii europeni au trecut peste obiecțiile guvernului naționalist din Polonia și au luat decizia corectă, numindu-l din nou pe Donald Tusk în funcția de președinte al consiliului. Ar trebui să arată aceeași hotărâre acum și să-i dea funcția de procuror-șef d-nei Kovesi”, încheie FT.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Ioan mamaische
Horoscopul săptămânii 25.02 – 3.03.2019
Bancul s[ptâm\nii
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 22.02.2019
LLumea lu' Rotundu: O treabă ţigănească
Huiduit de Gomes, urecheat de Timmermans., Dragnea îşi vede de-ale sale
Ioan Rotundu
Anchetatorii furtului de la Lişna orbecăi neputincioşi
Ioan Rotundu
Kovesi în Parlamentul European.
Maria Grapini, cel mai agresiv deputat european față de candidatul român
Doina Federovici orchestrează grave ilegalităţi şi abuzuri la ANCPI
Ioan Rotundu
Candidatul german pentru șefia Parchetului European: „E o onoare că sunt pe aceeași listă cu dna Kovesi”
S-a încheiat votul în Comisia LIBE pentru șefia Parchetului european
26 de voturi pentru Kovesi, 22 pentru candidatul francez/ Urmează negocieri cu Consiliul UE
Codruţa Koveşi, o Ana Ipătescu a României moderne
Ioan Rotundu
Parlamentul l-a destituit pe directorul AEP care a inițiat controlul la PSD privind cheltuirea banilor publici
Felicitare de 1 Martie - Primăria Municipiului Botoşani
Dragnea vede Justiția ca pe moșia proprie!
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 1.03.2019
LLumea lu' Rotundu: Salba de sate
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog