Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
1217
De la 07 Ianuarie 2003
106131928
Finul Mihai Ţurcanu a decis:

Peştele naşului Nistor este bun de consum

  • Ioan Rotundu
  • 28 April 2021, 12:34
Scriam în articolul intitulat „Solidaritate din interes politico-instituţional - La ANSVSA, corupţia s-a instalat confortabil” că ANSVSA Bucureşti dat întrebării noastre dacă peştele din iazul Dracşani este sigur pentru consumul uman un răspuns evaziv, evitând să ne spună deschis şi direct că peştele poate fi consumat în deplină siguranţă alimentară.
Iată că după răspunsul ANSVSA Bucureşti am primit, cu adresa nr. 961/26.04.2021, şi un răspuns de la DSVSA Botoşani. Răspunsul este asumat prin semnătură de către directorul dr. Mihai Ţurcanu, nimeni altul decât finul lui Gheorghe Nistor, patronul iazului Dracşani.
Citez partea finală a din acest răspuns: „Având în vedere faptul că cele 17 buletine de analiză pentru probele de peşte de la unitate recoltate în cei doi ani (2019/2020) cât şi cele recoltate ca urmare a reclamantei nu confirmă cele sesizate de către domnul Popa Traian, în acest sens considerăm că peştele comercializat de către SC Piscicola SA din fermele de creştere a peştelui proprii ESTE BUN PENTRU CONSUMUL UMAN ŞI NU PREZINTĂ NICI UN RISC PENTRU SĂNĂTATEA PUBLICĂ.”
Ce nu ne spune nimic finul Ţurcanu este referitor la probele de peşte recoltate În 15 decembrie 2020 şi analizate la Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară, probe care au ridicat multe semne de întrebare cu privire la sinceritatea lor. De asemenea, dr. Ţurcanu nu face nicio referire la buletinul de analiză
nr.28464/11.01.2021 al IISPV Bucureşti aflat în subordinea ANSVSA ca urmare a probelor de peşte recoltate în 15.12.2020.. Cu privire la aceste probe recoltate din iazul Dracşani dr. Ţurcanu a afirmat că s-au recoltat 2 peşti în greutate de 8-9 kg dar la IISPV au ajuns 4 bucăţi în greutate de 7kg iar, ulterior. Ţurcanu s-a contrazis şi a susţinut că s-au recoltat doar 5-6 kg de peşte, fără a indica numărul bucăţilor.
Contactat telefonic, omul de afaceri suliţan Traian Popa ne-a precizat, vizavi de acest răspuns al DSVSA Botoşani v㠄Voi recolta noi probe de peşte de peste de peste 4 kg bucata şi le voi trimite spre analiză la laboratoarele ANSVSA, adică şi la IISPV dar şi la un laborator din Belgia autorizat UE. De asemenea voi verifica şi timpul dintre recoltarea şi recepţionarea probelor la laboratoare, pentru că proba recoltată în 15 decembrie 2020 a ajuns la laborator după 6 zile, ceea ce mi se pare a fi imposibil”-
Aşadar, Traian Popa nu vrea să se lase convins că peştele din iazul Dracşani plesneşte de sănătate, de vreme ce s-au înregistrat cantităţi importante de peşte mort şi îngropat de Nistor pe ascuns.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 26 aprilie – 2 mai 2021
Bancul săptămânii: Nu vă trădaţi pritenul necuvântător
La ANSVSA, corupţia s-a instalat confortabil
Ioan Rotundu
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Aleksandr Lukaşenko vrea să-i transfere puterea, după moartea sa, fiului său Viktor Lukaşenko
Eleva Dimureac a fost umilită şi de către inspectorii IŞJ şi Protecţia Copilului
Ioan Rotundu
Blocarea activităţii Prefecturii Botoşani din interesele deputatului Şoptică
Ioan Rotundu
Schimbare la faţă la nivel de IŞJ Botoşani
Ioan Rotundu
Spovedanie de Paşti
Tristă poveste de Paşti
La Suliţa, progresul civilizaţiei se luptă cu vechile metehne ale autorităţilor
Traian Popa
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă