Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Anchete
Învăţământ
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4653
De la 07 Ianuarie 2003
122267619

Fiori de spaimă în rândul frontieriştilor din Sectorul Rădăuţi Prut

  • Ioan Rotundu
  • 9 May 2021, 15:08
Săptămâna ce tocmai a trecut, autorităţile de profil ale Republicii Moldova au operat 2 arestări în rândul poliţiştilor de frontieră din vama Lipcani (foto). Arestarea s-a produs pe fondul luptei autorităţilor moldovene împotriva contrabandei cu ţigări, contrabandă care a luat o amploare deosebită şi care se desfăşoară cu complicitatea unor angajaţi ai Poliţiei de frontieră din România.
De precizat că vama Lipcani este vecina de peste apa Prutului a vămii româneşti Rădăuţi Prut, vamă în care acţionează angajaţii Poliţiei de frontieră din Sectorul Rădăuţi Prut ce aparţine de Serviciul Teritorial al Poliţiei de frontieră Botoşani, unitate care la rându-i face parte din structura Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, structură ce are ca şef suprem pe comisarul şef dorohoian la origine Victor Mariniuc iar ca adjunct pe comisarul şef Cârcu, botoşănean din comuna Roma.
Arestarea celor doi poliţişti de frontieră moldoveni s-a făcut într-un mod discret, presa de la Chişinău neprimind niciun comunicat oficial cu privire la motivele arestării. Noi am aflat de această operaţiune dintr-o sursă din Republica Moldova care apreciază implicarea Jurnalului în lupta contrabandei cu ţigări şi a crimei transfrontaliere organizată.
Imediat ce informaţia a ajuns la noi am încercat să aflăm starea de spirit a poliţiştilor noştri de frontieră din Sectorul Rădăuţi Prut şi dacă au la cunoştinţă arestările care s-au operat în rândul colegilor colaboratori din Lipcani.
Iar starea de spirit a poliţiştilor noştri este una a fiorilor de frică pentru că se aşteaptă ca în urma arestărilor de peste apa Prutului să transpire şi anumite informaţii despre contrabanda cu ţigări din zonă. Cei cu care am stat de vorbă, sub protecţia anonimatului, ne-au relatat că în ultima perioadă contrabanda cu ţigări în zonă s-a amplificat, mai ales spre zona satelor Crasnaleuca şi Cotu Miculinţi dar şi spre partea de vest, spre Păltiniş.
Se şopteşte în partea locului că de la venirea lui Ioan Dănilă pe funcţia de adjunct şef sector, relaţia cu poliţiştii moldoveni s-a dezvoltat în domeniul colaborării de sprijin reciproc în contrabanda cu ţigări.
Nu ar fi pentru noi o noutate că Dănilă a revigorat aceste activităţi de vreme ce el a fost şef de sector la Vama Stânca şi are multe cunoştinţe şi relaţii în rândul frontieriştilor moldoveni.
Rămâne de văzut dacă în urma arestărilor de la Lipcani se vor iniţia acţiuni similare şi de către autorităţile de profil din România. Nu puteau proteja cei doi poliţişti de frontieră moldoveni contrabanda cu ţigări fără să nu aibă şi colaborarea unor colegi din partea română.

N.R. – Mi s-a atras atenţia că nişte infractori camuflaţi în uniforma poliţistului de frontieră fac haz pe seama faptului că, deşi pensionat de acum jumătate de an, comisarul şef Cârcu a fost menţionat în articol la activ. Îi invit pe aceşti nepricepuţi decât la contrabanda cu ţigări să citească articolul. „Gruparea infracţională care face legea în Vama Stânca – Costeşti - Încrengătura de rudenie şi şpăgile pitite în camera femeii de serviciu (III)” postat la data de 16 februarie 2020, când comisarul şef Cârcu era pe funcţie şi l-a protejat pe Ioan Dănilă de răspunderea penală. Nici că se putea ca Viorica Dăncilă să nu aibă concurenţă.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul săptămânii: Autodefinire
Horoscopul săptămânii 10 – 16 mai 2021
Catrenul săptămânii
Ticăloşia clasei politice este rezultatul ticăloşiei noastre
Ioan Rotundu
La Prăjeni, legea o face clanul Iordăchel
Ioan Rotundu
La Primăria Botoşani, corupţia are uşa larg deschisă
Ioan Rotundu
Infractorii în uniformă din cadrul ITPF Iaşi au motive să se cutremure
Ioan Rotundu
Cazul Buiuc a pus autorităţile publice pe jar
Ioan Rotundu
Dosarul zilei: Prăjeni – violenţele clanului Iordăchel
Violenţele clanului Iordăchel au rădăcini în banda lui Coroi
Ioan Rotundu
La IŞJ a început curăţenia în rândul directorilor politruci
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog