Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
4149
De la 07 Ianuarie 2003
68428503

Firma Speed Ricovery stoarce bani, ridicând abuziv autoturismele

  • consilierii municipali condamnă abuzurile firmei
  • primarul la fel
  • dar cine stopează lăcomia firmei?
  • 28 May 2009, 23:00
Consilierul local social democrat, Gheorghe Vâzdoagă a criticat modul în care reprezentanţii firmei SC Hy Speed Recovery înţeleg să aplice regulamentul de blocare a roţilor şi ridicare a autoturismelor parcate alandala pe domeniul public. Cu toate că regulamentul în sine şi-a atins scopul, respectiv de a fluidiza activitatea, au început să apară şi inconveniente majore.
„Băieţii au început să facă abuzuri care, după părerea mea, depăşesc atribuţiile lor. Ridicarea de maşini în toiul nopţii, blocarea roţilor la 3 sau 4 dimineaţa şi ridicarea maşinilor din faţa casei constituie un abuz ce trebuie stopat. În partea centrală a municipiului s-a instaurat o anumită disciplină şi atunci, în haită, au coborât pe aleile dintre blocuri, pe drumurile secundare. Curios pentru mine este modul în care se face selecţia. Din 10 maşini parcate pe o stradă, ridică doar una singură. Nu este o stare de confort ca dimineaţa să te trezeşti şi să vezi că din faţa casei tale ţi-a dispărut maşina”, a declarat consilierul Vâzdoagă, specificând că autoturismele se ridică fără nicio somaţie şi că de fapt, în aceste condiţii, scopul nu mai este atins şi se trece în zona abuzului. Mai mult, pe acele străzi nici nu este montat vreun semn de parcare, staţionare interzisă sau semnul de ridicare a autoturismelor. Referitor la acest aspect, primarul Cătălin Flutur a subliniat că responsabilă de ceea ce se întâmplă este firma care a concesionat serviciul.
„Dacă firma face un abuz, o face pe pielea ei. Cei care o dau în judecată pentru abuz şi au câştig de cauză este foarte bine că fac acest lucru. Nu se ridică maşinile doar acolo unde există semn cu ridicare sau staţionare interzisă. Se ridică şi în acele locuri unde se încalcă decretul de circulaţie care este o lege valabilă în toată România. Am constatat după 2-3 luni de funcţionare a acestui serviciu că au apărut şi o serie de disfuncţionalităţi şi avem pregătit pentru şedinţa de luna viitoare un proiect privind organizarea circulaţiei rutiere în municipiul Botoşani şi măsurile aplicabile în cazul parcărilor neregulamentare pe domeniul public sau privat”, a spus primarul Flutur.
Este vorba de un nou regulament ce cumulează celelalte două regulamente aprobate deja şi care ia în calcul absolut toate disfuncţionalităţile semnalate. Prin noul regulament, edilii încearcă să evite o parte din problematica litigioasă.
Este interesant faptul că tocmai cei care au aprobat Regulamentul, acum condamnă abuzurile firmei. Dar oare n-ar trebui ca aceeaşi consilieri municipali care au aprobat regulamentul să vină acum şi să sancţioneze firma dedată la abuzuri prin rezilierea contractului? Câte reclamaţii trebuie să mai adune pe birou cei de la OJPC, ca CLM şi Primăria Botoşani să pună piciorul în prag?
Zilele trecute lucrătorii firmei nu ridicat un autoturism parcat legal în faţă la OTPBANC. Prinşi în flagrant şi filmaţi, au încercat să repună maşina la loc dar au zgâriată. Tot ei au sărit cu gura mare la proprietar. Cu tupeu, lucrătorii firmei au ridicat din faţa BANCPOST autoturismul unei persoane cu handicap fizic, deşi maşina avea toate însemnele legale că aparţine unei astfel de persoane. S-a dus omul în cărucior să-şi recupereze maşina. Cum se poate ca asemenea abuzuri să rămână nesancţionate? (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (8)]


Bani pentru veteranii de război
Conducta de gaz Hârlău- Botoşani împotmolită de lăcomia unor proprietari
Muzeu de istorie în aer liber la Botoşani
Liberalii botoşăneni contestă tombola pedelistă
Primarul Flutur susţine taxa pe alergat
SC Termica a redus pierderile cu 50 % faţă de acum patru ani
Firma ce va reabilita drumul de la Vorona va fi cunoscută în maxim 20 zile
Guvernanţii se fofilează în a ajuta SC Apa Grup
„Foloseşte-ţi inima, NU palma”
Horoscop
Friptură cu ierburi aromate la grătar
Profesorul fraierit
Profesionişti în imortalizarea evenimentelor
ŞI dânginenii au intrat în rând cu lumea bună
începând de ieri au monument dedicat eroilor
Epidemiologii botoşăneni vor să oprească gripa porcină în vamă
Lămpi de iluminat aflate în întuneric informativ
Dosarul de pensie se va întocmi cu 30 zile înainte de îndeplinirea condiţiilor
Liderii de sindicat nu vor ca unele sporuri să fie incluse în salariu
Liderii de sindicat din învăţământ vor pentru profesori lefuri uriaşe
Încep din nou pomenile din banul public
O înmormântare decentă
„Fără jertfa acestor oameni, probabil noi nu eram în momentul de faţă aici”
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă