Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Publicitate
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
8784
De la 07 Ianuarie 2003
95520947

Firmele private aleg varianta încălziri centralizate

  • 24 October 2013, 23:00
Aproape 20% din energia termică produsă actualmente de Modern Calor SA este vândută către firme private și unități bugetare.
Societatea de termoficare a municipiului Botoșani are încheiate la această dată contracte de furnizare cu un număr de 79 de agenți economici, din care zece sunt considerați mari consumatori. Acestora li se adaugă un număr de 38 de clienți bugetari (clădiri de birouri, unități sanitare sau școlare etc).
În 2013 au fost racordați sau sunt în curs de racordare la sistemul centralizat încă opt astfel de beneficiari, printre care Uvertura City Mall, Carreman România SRL, Hotel Rapsodia sau Stadionul Municipal. Aceștia se adaugă portofoliului de clienți deja existent, în care sunt firme precum Carrefour, Rapsodia Conf, For Men`s, Elasco, Aquaterm, Electroalfa sau E.ON Moldova Distribuție.
Faptul că astfel de unități aleg varianta încălziri centralizate nu poate decât să confirme că soluția respectivă este pentru ele mai avantajoasă financiar decât cea a investiției într-un sistem propriu de producere a agentului termic. Elementele de care se ține seama în luarea unei astfel de decizii sunt: evoluția prețului la gazele naturale (creștere cu 87% în intervalul 2011-2013 pentru agenții economici, creștere care va afecta în măsură mai mică societatea de termoficare a municipiului Botoșani, deoarece aceasta se aprovizionează cu gaz direct din rețeaua de transport, eliminând astfel tariful de distribuție), costurile de amortizare a unei instalații proprii de producere a energiei termice, precum și cele de autorizare, întreținere și exploatare a acesteia.
Potrivit calculelor efectuate în cazul clienților sus-menționați, folosind sistemul centralizat, cu alimentare direct din rețeaua primară, aceștia realizează economii anuale la cheltuielile cu încălzirea și apa caldă situate între 13 și 28% (în funcție de volumul consumului fiecăruia).
Modern Calor este o societate de interes local care, în condițiile modernizării totale atât a sursei de producție, cât și a rețelelor de transport a agentului termic, reușește să ofere servicii la un nivel competitiv.
Biroul marketing-comunicareM/b>

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Învăţăturile filosofilor greci pentru Victor Piţurcă
Gastronomie: Ciuperci marinate
incidentul din Timoc pune într-o lumină nefavorabilă relaţiile cu Serbia
Crin Antonescu exclude majorarea cotei unice
Azi, Dragnea va prezenta lui Ponta : Proiectul descentralizării
Ministrul Ramona Mănescu: Nu ne mai grăbim cu privatizarea CFR Marfă
Venit din SUA, Ponta se pregăteşte pentru Moscova
Cum vinde premierul Ponta întâlnirea cu vicepreşedintele Biden
Preşedintele PSD Slatina şi un medic de la Spitalul Judeţean Olt, urmăriţi penal
Pre4doiu este deştept dar nu şi eligibil
Ioan Rotundu
Botoşani: Boicot PSD la adresa preşedintelui CJ Florin Ţurcanu
Ioan Rotundu
Filme Uvertura Mall 25 - 31 octombrie 2013
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă