Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
21802
De la 07 Ianuarie 2003
87673620

Firmele private aleg varianta încălziri centralizate

  • 25 October 2013, 23:00
Aproape 20% din energia termică produsă actualmente de Modern Calor SA este vândută către firme private și unități bugetare.
Societatea de termoficare a municipiului Botoșani are încheiate la această dată contracte de furnizare cu un număr de 79 de agenți economici, din care zece sunt considerați mari consumatori. Acestora li se adaugă un număr de 38 de clienți bugetari (clădiri de birouri, unități sanitare sau școlare etc).
În 2013 au fost racordați sau sunt în curs de racordare la sistemul centralizat încă opt astfel de beneficiari, printre care Uvertura City Mall, Carreman România SRL, Hotel Rapsodia sau Stadionul Municipal. Aceștia se adaugă portofoliului de clienți deja existent, în care sunt firme precum Carrefour, Rapsodia Conf, For Men`s, Elasco, Aquaterm, Electroalfa sau E.ON Moldova Distribuție.
Faptul că astfel de unități aleg varianta încălziri centralizate nu poate decât să confirme că soluția respectivă este pentru ele mai avantajoasă financiar decât cea a investiției într-un sistem propriu de producere a agentului termic. Elementele de care se ține seama în luarea unei astfel de decizii sunt: evoluția prețului la gazele naturale (creștere cu 87% în intervalul 2011-2013 pentru agenții economici, creștere care va afecta în măsură mai mică societatea de termoficare a municipiului Botoșani, deoarece aceasta se aprovizionează cu gaz direct din rețeaua de transport, eliminând astfel tariful de distribuție), costurile de amortizare a unei instalații proprii de producere a energiei termice, precum și cele de autorizare, întreținere și exploatare a acesteia.
Potrivit calculelor efectuate în cazul clienților sus-menționați, folosind sistemul centralizat, cu alimentare direct din rețeaua primară, aceștia realizează economii anuale la cheltuielile cu încălzirea și apa caldă situate între 13 și 28% (în funcție de volumul consumului fiecăruia).
Modern Calor este o societate de interes local care, în condițiile modernizării totale atât a sursei de producție, cât și a rețelelor de transport a agentului termic, reușește să ofere servicii la un nivel competitiv.
Biroul marketing-comunicareM/b>

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Cavalerul Nick şi regele Arthur
Gastronomie: Castraveţi bulgăreşti
Liviu Luca, adus la DNA cu mandat de aducere
puternicul sindicalist e acuzat de spălare de bani in dosarul Realitatea TV
Biden l-a sunat pe Băsescu, la doua zile după ce s-a întâlnit cu Ponta
Amendă mai mare decât valoarea mărfii
Eva Şimon: Otrava, aurul şi moţii
Petru Grozavu: Biserica rusă, din nou pe front
Ponta cere miniştrilor să ia măsuri de îndepărtare a persoanelor bănuite de corupţie
Victor Ponta recunoaşte că nu mai are bani la buget
Femeile sunt viitorul ]n tehnologie
plus trei moduri în care pot fi atrase investiţii străine în România
Fariseism marca Ponta
Ioan Rotundu
Cum l-a umilit Biden pe Ponta
Ioan Rotundu
Nu mai are bani, dar de ce?
Ioan Rotundu
Botoşani: Cozile de topor ale PSD şi-au făcut datoria
Ioan Rotundu
Moş Crăciun la liberali, Moş Gerilă la social-democraţi
Finul lui Victor Ponta, deputatul PSD Marius Manolache, pus sub urmărire de
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă